به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر عبدالقیوم سجادی در نشست بررسی مسائل و تحولات اخیر افغانستان که در پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی قم برگزار شد، با اشاره به نگاه قومی و قبیله ای به سیاست در این کشور گفت:برای اصلاح نگاه ملی به سیاست، به حضور روحانیت و علمای حوزه نیازمندیم.
وی افزود:امروز تکنولوژی مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و الگوهای سکولار و بی دینی در خانواده ها رسوخ پیدا کرده است که اصلاح این فرهنگ نیازمند بازبینی تحلیل ها و دیدگاه ها در باب سیاست هستیم.
نماینده پارلمان افغانستان با بیان این که نمی توان مرز سیاست داخلی و خارجی را دقیق تعریف کردبیان داشت: سیاست خارجی، ادامه سیاست داخلی است و قدرت ملی، سیاست های خارجی را رقم خواهد زد و دولت ها نیز نمی توانند تنها با اتکا به ملت خود و صرف نظر از ارتباط با سایر ملل زندگی خوبی داشته باشند و نسبت به سرنوشت سایر ملت ها بی تفاوت باشند.
سجادی با اشاره به اهمیت توجه جامعه جهانی به اوضاع افغانستان گفت:جامعه جهانی ناگزیر است که به مساله افغانستان توجه کافی داشته باشد، چرا که ترکش ناامنی در منطقه حتی تا لندن و پاریس نیز رسیده است و باید به اوضاع داخلی و خارجی این کشور توجه ویژه شود.
رئیس دانشگاه خاتم النبیین(ص)افغانستان با انتقاد از دیدگاه سنتی و قبیله ای به سیاست در جامعه گفت:در نگاه سنتی و قبیله ای، فرد جایگزین قانون است و قدرت در جهت افزایش ثروت فردی به جای منافع ملی به کار گرفته می شود و دوست و دشمن نیز در مرزهای قبیله ای تعریف می شود که باید این نگاه اصلاح شود.
دکتر سجادی حضور علما و روحانیون را درعرصه اصلاح فرهنگ سنتی و قبیله ای مردم افغانستان را خواستار شد و خاطر نشان کرد:عالمان دینی و روحانیت، نقش بسیار مهمی در جهت اصلاح این امر دارند، تا مردم در انتخابات پیش روی این کشور به فردی رای دهند که به دنبال منافع ملی افغانستان باشد و در جهت ملی سازی سیاست تلاش کند.