به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین رفیعی، معاون پژوهش حوزه علمیه استان قم، عصر امروز در این هم اندیشی با اشاره به جایگاه پژوهش و تحقیق در حوزه، اظهارداشت: در سالهای اخیر شاهد شکوفایی و رشد پژوهش در حوزههای علمیه به ویژه حوزه علمیه قم بودهایم.
وی با اشاره به انتشار چندین نشریه در حوزه علمیه قم، خاطرنشان کرد: تشکیل چندین کانون علمی، تدوین مقالات متعدد علمی و ارسال هزار مقاله به جشنواره علامه حلی، نشانه رشد پژوهش در حوزه قم است.
معاون پژوهش حوزه علمیه استان قم در ادامه با اشاره به آمار مقالات تولید شده و ارسال آن به جشنواره علامه حلی، ابراز داشت: سرانه مقالات تولید شده نسبت به جمعیت طلاب در سطح کشور و طلاب مشغول به تحصیل پایین است.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به اعتبارات پژوهشی، تصریح کرد: در نحوه پژوهش مشکلاتی وجود دارد، ولی مشکل اعتبار و بودجه به هیچ وجه مانعی محسوب نمیشود.
وی درباره ضرورت تشکیل معاونت پژوهش در مدارس، خاطرنشان کرد: تلاش حوزه علمیه قم برآن است معاونت پژوهش در همه مدارس مستقر شود و طبق آمار به دست آمده مدرسهای در قم وجود ندارد که نیاز به معاون پژوهش نداشته باشد.
معاون پژوهش حوزه علمیه استان قم، بازدید علمی، تشکیل کانون های علمی، برگزاری مسابقات، چاپ نشریه و ... را از فعالیتهای این معاونت برشمرد و گفت: نظارت و مدیریت کتابخانه و برگزاری کانونهای علمی جز شرح وظایف رسمی معاونت پژوهش می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به فعالیتهای انجام شده پژوهشی در حوزه علمیه استان قم، ابراز داشت: تامین و تجهیز کتابخانهها و اتاقهای رایانه از جمله مواردی است که برای پیشرفت موارد پژوهش در مدارس سراسر استان لحاظ شده است.
وی درباره نشریات منتشر شده در مدارس علمیه قم، گفت: امسال حدود هشت نشریه در مدارسی همچون علوی، شهیدین، معصومیه، صدوقی فازهای 5 و 2 ، امام عصر(عج) و مدینةالعلم منتشر شده و یا در حال انتشارهستند.
معاون پژوهش حوزه علمیه استان قم از حضور مشاور پژوهش از سال آینده در مدارس فعال در امر پژوهشی خبر داد و گفت: 70 کارگاه در سال جاری با هدف ارتقا و رشد پژوهش و تحقیق در میان طلاب سطوح مختلف برگزار شده است.
حجتالاسلام حجامی، مسئول جشنواره علامه حلی نیز در این هم اندیشی با ارائه گزارشی، سه مدرسه علمیه برتر استان قم را در زمینه ارسال مقالات به این جشنواره، مدارس معصومیه با 86 اثر، جهانگیرخان با 56 اثر و علوی با 41 اثر معرفی کرد.