به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین بحری، عصر امروز در سومین نشست تخصصی مهندسی فرهنگی که با حضور جمعی از فعالان فرهنگی، در مدرسه علمیه معصومیه قم برگزار شد، به تبیین راهکارهای رسیدن به فرهنگ ناب اسلام و اهلبیت(ع) و گسترش آن در جامعه پرداخت.
وی ابتدا با تعریف کلمه هنجار، گفت: هنجار به معنی الگو و قانون آمده است و مطابق این تعبیر، هنجار فعلی است که مطابق با قانون و الگوی مشخصی باشد و نابهنجار یعنی چیزی که مطابق قانون نباشد.
این محقق حوزوی، مهندسی فرهنگی را به معنی اندازهگیری در امور جاری و فرهنگ دانست و با اشاره به اهمیت جهاد فرهنگی، افزود: جهاد همیشه به معنای جنگیدن و خونریزی نیست، بلکه به معنای مبارزه کردن است و انواع خاصی دارد مثلا مبارزه با نفس یا مبارزه با شیطان که در رابطه با مجاهده و مبارزه با نفس روایاتی بسیار زیادی از ائمه(ع) وارد شده است.
حجت الاسلام والمسلمین بحری در رابطه با جهاد با نفس، بیان داشت: نفس به اصطلاح مرحوم نراقی(ره) سه عنوان دارد عقل، قلب، روح و از این جهت به نفس انسان قلب گفته میشود که همواره به حالت تحول و انقلاب میباشد.
وی ادامه داد: ذکر خدا تنها چیزی است که قلبها را آرام میسازد؛ البته ذکر خدا نیز همان عبادتهاست، مانند نماز روزه و قرائت قران که در آیات قرآن نیز به این مطلب اشاره شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که در رابطه با مهندسی فرهنگی، یکی از نکات مهم مسئله مخالفت با هوای نفس است، ابراز داشت: مسئله مبارزه با هوای نفس و نفس عماره یکی از تاکیدات قرآن کریم و آموزههای اهلبیت(ع) و از راههای تهذیب نفس میباشد.
وی یادآور شد: هوای نفس در حقیقت، موافقت با خواستههای خلاف عقل و شرع است که باعث سقوط انسان میشود و او را به ذلت و خواری می کشاند.
حجت الاسلام والمسلمین بحری، یکی از ارکان اخلاق را اجتناب از حرام دانسته و تاکید کرد: فرد دارای اخلاق اسلامی علاوه بر این که خوش برخورد است، از محارم الهی نیز اجتناب میکند و به دنبال انجام واجبات میباشد.
این محقق حوزوی در پایان، رفیق بد را یکی از عوامل انحراف و سقوط انسان ذکر کرد و گفت: انسان باید از رفیق و معاشر بد که معصیت الهی انجام میدهد، دوری کند.