جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
حجت‌الاسلام فاضل گلپایگانی

استاد حوزه با بیان این که علی رغم وجود عرفان غنی اهل بیت(ع)، بر سر سفره دیگران نشسته ایم، گفت: صدر و ذیل عرفان اهل بیت(ع) بر محور سخنان این بزرگواران است و حوزه علمیه باید عرفان اصیل اهل بیتی را تبیین و ارائه دهد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌‌الاسلام والمسلمین حسن فاضل گلپایگانی، صبح امروز در نشست بررسی عرفان اهل بیت(ع)، در تالار معرفت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قم با اشاره به ضرورت پرداختن به بحث عرفان اهل بیت(ع)، اظهارداشت: صدر و ذیل عرفان اهل بیت(ع) بر محور سخنان این بزرگواران است و حوزه علمیه باید عرفان اصیل اهل بیتی را ارائه دهد.

وی با بیان این که علی رغم وجود عرفان غنی اهل بیت(ع)، بر سر سفره دیگران نشسته ایم،  ابراز داشت: همان طور که فقها با تتبع، فقه و کلام اهل بیت(ع) را بیان کرده اند، می توان با کار درست، بستر ایجاد عرفان اصیل اهل بیتی را ایجاد کرد.

این استاد حوزه با تاکید بر این که باید نهال عرفان اهل بیتی را در کشور بکاریم، تصریح کرد: عرفان اهل بیتی، عرفانی است که  با غرس آن، می توان همه جهانیان را از مضامین عالی آن بهره مند ساخت.

وی گفت: نور اهل بیت(ع) در نور واحد پیامبر اکرم(ص) جمع شده و از آغاز تا پایان با هم بوده و از قرآن جدا نمی شوند .

وی با اشاره به این که اهل بیت(ع)، معارف ناب را از خدای متعال گرفته و با تفسیر باطن و ظاهر قرآن کریم، آن را به مردم رساندند، تصریح کرد: موضوع عرفان اهل بیت (ع)، خدای متعال است و نورانیت ائمه(ع) همه جا را پر کرده است.

این محقق و پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: خلقت و تسبیح و تمجید عالم همه بر محور اهل بیت (ع) استوار بوده و میدان دار همه عوالم، پیامبر(ص)  و آل اوست

وی با بیان این که همه انبیاء جیره خوار آخرین پیامبر و اهل بیت(ع) هستند، تاکید کرد: بقا و حیات عالم وابسته به اهل بیت(ع) است .

وی با اشاره به این که انبیای الهی در مواقع گرفتاری دست به دامن پیامبر خاتم و اهل بیت(ع) می شدند، گفت: حضرت آدم برای پذیرش توبه از ترک اولی، اسما خمسه را نام برد و نجات یافت، حضرت موسی(ع) نیز برای گذر از رود نیل اسم اهل بیت (ع) را برد و عصای خود را به آب دریا زد و دریا شکافت و به سلامت گذشتند . 

این استاد حوزه با تاکید بر این که هیچ کسی اجازه ورود به بهشت را ندارد، مگر این که نظر اهل بیت(ع) بر او باشد، تاکید کرد: راه غیر از راه پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) گمراهی است و هرکسی بخواهد عرفانی غیر از عرفان ائمه(ع) را داشته باشد، عرفان او ناقص است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل گلپایگانی در بخش دیگری از سخنان خود به پرسش های ناقدان پاسخ داد و گفت: عرفان اهل بیت(ع)، مستقل و دارای اصول و مبانی خاصی بیان شده و ابن عربی نیز نتوانست به آن دست پیدا کنند .

وی با اشاره به باید در حوزه نظام عرفانی اهل بیتی ایجاد شود، ادامه داد: کسانی که عرفان نخوانده و نقد عرفان می کنند، جایگاه خوبی ندارند.

این استاد حوزه با اشاره به هجوم عرفان های انحرافی و کاذب، گفت : باید عرفان ناب اهل بیتی را با ساختار سازی مناسب، به دیگران معرفی کنیم؛ ما می خواهیم عرفانی را ارائه کنیم که جهان بینی را ترسیم کرده و نگاه به چینش هستی را تبیین کند.

وی با بیان این که نباید از حوزه آیات قرآن و روایات اهل بیت(ع) خارج شویم، تاکید کرد: عرفان ناب اهل بیت(ع)، از همه آنچه که امروزه رایج بوده، بالاتر است و باید به سمت این عرفان ناب حرکت کنیم.

انتهای پیام 16/313

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha