شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
عزم ملی

از آن جا که از دیرباز روحانیت و حوزه های علمیه ، به عنوان مرجع فکری و دینی مردم ایران شناخته می شده اند، طبیعی است که نظرات و دیدگاه های آنان در این خصوص نیز دارای ارزش و اهمیت فوق العاده ای باشد.

اشاره؛

نام گذاری سال 1393 به عنوان سال« اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» از سوی مقام معظم رهبری، اذهان عمومی را در طلیعه سال جاری متوجه عرصه های مهم اقتصادی و فرهنگی جامعه کرد؛ البته چند سالی است که معظم له در سنت حسنه نام گذاری سال ها به لزوم توجه به مساله اقتصاد تاکید می کنند اما این بار در کنار اقتصاد ، لزوم پرداختن به عرصه فرهنگ در ابعاد ملی و در قالب مدیریت جهادی را متذکر شده اند.

از آن جا که از دیرباز روحانیت و حوزه های علمیه ، به عنوان مرجع فکری و دینی مردم ایران شناخته می شده اند، طبیعی است که نظرات و دیدگاه های آنان در این خصوص نیز دارای ارزش و اهمیت فوق العاده ای باشد.

بدین منظور، خبرنگار خبرگزاری حوزه به سراغ تنی چند از حوزویان رفته و دیدگاه های آنان را درباره بایسته ها و الزامات تحقق شعار امسال جویا شده است؛

توجه به اقتصاد ، ما را از فرهنگ غافل نکند!

حجت الاسلام و المسلمین یاراحمدی، مبلغ پیشکسوت حوزوی با اشاره به این که لزوم حل مشکلات اقتصادی کشور نباید باعث غفلت مسئولان از توجه به امور فرهنگی شود، ابراز داشت: در هر جامعه ای، مسایل فرهنگی جزو زیربنایی ترین و اصلی ترین مسایل است که بی توجهی و یا کم توجهی به آن ها می تواند موجب آسیب ها و آفات فراوانی شود، کما این که متاسفانه در سال های پس از جنگ ما در این عرصه دچار زیان ها و خسران های بسیاری شدیم که رشد بدحجابی و بی حیایی یکی از آن هاست.

وی همچنین افزود: البته مسایل فرهنگی حوزه بسیار گسترده ای را شامل می شود اما ما به عنوان یک مسلمان ایرانی موظف به حرکت در مسیر فرهنگ اسلامی هستیم و به خصوص حوزویان به عنوان طلایه داران ترویج دین در این باره رسالت بسیار خطیری بر عهده دارند.

گلایه از کم توجهی به فرهنگ دینی

این مبلغ حوزوی خاطرنشان کرد: متاسفانه در سال های اخیر شاهد یک نوع بی توجهی و کم توجهی به فرهنگ اسلامی از سوی برخی مسئولان بوده ایم و حال آن که اساس هویت انقلاب اسلامی ایران توجه به امور دینی و فرهنگی است.

بدون مشارکت مردم ، تحولی صورت نمی گیرد

علی اصغر براتی، طلبه پایه هفتم حوزه نیز با تاکید بر این که لبیک به ندای رهبری در نام گذاری سال جاری یک وظیفه ملی و دینی است، بیان داشت: بدون حضور و مشارکت مردم، نمی توان تحول اساسی در عرصه های فرهنگی و اقتصادی کشور ایجاد کرد و مقام معظم رهبری نیز در پیام نوروزی خویش به مناسبت نام گذاری سال 93 به این موضوع به صراحت اشاره فرمودند.

وی همچنین افزود:باید موانع تولید برداشته شود تا مردم در حوزه‌ تولید ملی حضور یافته و به شکوفایی اقتصاد کشور به قدر توان خود کمک کنند.

پیشنهاد کاربردی یک طلبه

این طلبه جوان در ادامه سخنان خود پیشنهاد جالبی نیز ارایه داد: با توجه به آمار بالای بیکاری در کشور یکی از راه هایی که اتفاقاً می تواند چاره ساز کشور در اقتصاد مقاومتی شود توجه به مشاغل خانگی و زودبازده است و اگر مسئولان حداقل بسترها را در این باره فراهم کنند، در کوتاه مدت شاهد اثرات و برکات آن خواهیم بود.

وی اضافه کرد: به اعقتاد بنده اگر به مشاغل خانگی توجه جدی کنیم، هر خانه می‌تواند یک مرکز اقتصاد مقاومتی باشد، البته به شرط آن که حمایت ها در این بخش، صرفاً در حد شعار و وعده نباشد!

فرهنگ از اقتصاد مهم تر است

حجت الاسلام سعید محمدپور نیز با اشاره به این که از منظر مقام معظم رهبری ، فرهنگ از اقتصاد مهم تر است، گفت: اگر ما بتوانیم به عرصه فرهنگ ساماندهی خوبی بدهیم، قطعاً تاثیر خود را در اقتصاد نیز می گذارد و با حل مشکلات فرهنگی ، شاهد گشایش خیره کننده ای در بُعد اقتصادی کشور نیز خواهیم بود.

وی افزود: هجمه شدید فرهنگی دشمن علیه مقدسات و فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی ما چیزی نیست که بخواهیم بی خیال آن شده و صرفاً توجه خود را به امور اقتصادی جلب کنیم.

به صرف شعار و همایش ، نتیجه ای بدست نمی آید!

حجت الاسلام محمد پور در عین حال به نکته مهمی نیز اشاره کرد و بیان داشت: باید توجه داشت که تحقق اهداف نام گذاری سال صرفاً با شعار و بنر و همایش و سمینار گذاشتن صورت نمی گیرد بلکه نیازمند عزم و اراده مستحکم در حوزه اجراست و این که با برنامه ریزی و کارِ کارشناسی شده جلو برویم.

عزم ملی و مدیریت جهادی؛ رمز تحقق شعار 93

سید محمد رضا سجادی ، طلبه پایه هفتم حوزه نیز با اشاره به این که بدون عزم ملی و مدیریت جهادی نمی توان شاهد تحول اساسی در فرهنگ و اقتصاد کشور بود، اظهار داشت: در واقع رمز تحقق شعار امسال این است که در وهله نخست همه ملت با عزم و اراده ملی در صحنه حاضر شوند و ثانیاً این که مسئولان و متولیان امر به طور خاص با مدیریت جهادی به تحول در عرصه فرهنگ و اقتصاد کشور اهتمام ورزند.

فرهنگ زیربنای اصلی است

وی همچنین با تاکید بر این نکته که اساساً تحول اقتصادی بدون توجه به فرهنگ امکان‌پذیر نیست، خاطرنشان کرد: تا آن جا که بنده به خاطر دارم مقام معظم رهبری بارها به این مساله اشاره کرده اند که سیاست و اقتصاد باید درذیل مقوله فرهنگ مورد توجه قرار گیرد، نه این که خود قربانی سیاست و اقتصاد شود.

سجادی با بیان اینکه ماهیت انقلاب اسلامی، یک ماهیت فرهنگی است ، گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر پایه فرهنگ اسلامی توانسته این گونه در دنیا بدرخشد و به الگویی برای ملت های مستقل و عدالت طلب دنیا تبدیل شود و لذا امروز هم بیشترین توجه باید ناظر به حوزه فرهنگ باشد.

فرهنگ سازی؛ لازمه توفیق در اقتصاد مقاومتی

حجت الاسلام احمد مظفری از محققین و پژوهشگران حوزه نیز با اشاره به این که یکی دو سالی است که رهبر معظم انقلاب به طور خاص بر موضوع اقتصاد مقاومتی تاکید می فرمایند، اظهار داشت: لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی قبل از هر چیز فرهنگ سازی در بُعد کلان ملی است به این معنی که همه در این باره احساس مسئولیت کنند و هر کس به سهم خود وظیفه اش را درست و به موقع انجام دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: برداشتن گام‌های اساسی در عرصه اقتصاد و فرهنگ مستلزم اراده و عزم جمعی مسئولان در قوای سه‌گانه است، البته در این خصوص نباید از ظرفیت های عظیم مردمی همچنین بخش خصوصی و تعاونی غفلت کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha