چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
ss

در نشست متشرک مدیرعامل خبرگزاری کاتولیک آسیا نیوز با اصحاب رسانه های حوزوی، راهکارهای برقراری ارتباط و تعامل رسانه های دینی جهان اسلام و مسیحیت، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، برناردو چروئه لا، مدیرعامل خبرگزاری آسیانیوز و از کشیشان کاتولیک، در ابتدای این نشست که امروز در سالن جلسات معاونت بین الملل حوزه های علمیه، در قم برگزار شد، به تبیین اهمیت ارتباط رسانه های دینی اسلام و مسیحیت پرداخت.

وی با اشاره به لزوم ارتباط رسانه های اسلام و مسیحیت با یکدیگر، بر استفاده از همه ظرفیت ها برای برقراری ارتباط و تعامل دو سویه تاکید کرد.

*ضرورت مقابله با جریان دین ستیزی

حجت الاسلام والمسلمین مولایی، مدیر عامل خبرگزاری حوزه نیز در  ادامه این نشست بر ضرورت ارتباط رسانه های دینی جهان اسلام و مسیحیت در راستای مقابله با دین ستیزی تاکید کرد.

 وی با اشاره به جریان دین ستیزی، گفت: جریان دینی ستیزی با استفاده از رسانه ها، یکی از اتفاقات تلخ در فضای رسانه ای است. این جریان همه ادیان آسمانی را هدف قرار داده و گاهی در قالب جنگ نرم و سخت علیه اسلام و گاهی هم علیه مسیحیت و یهود، به مبارزه با دین می پردازد.

مدیر مسئول هفته نامه افق حوزه با تاکید بر این که در عرصه دین ستیزی تفاوتی بین ادیان نیست، ابراز داشت: دشمنان با آموزه های اسلام و مسیحیت به صورت پیدا و پنهان مبارزه می کنند ، به طوری که شاهد تخریب مساجد و کلیساها هستیم.

*لزوم تکیه بر مشترکات

حجت الاسلام والمسلمین مولایی ضرورت مقابله با جریان دین ستیزی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: نهادهای روحانی ادیان مختلف باید با تکیه بر مشترکات، در مقابل جنگ و هجمه علیه ادیان آسمانی که ابعاد پنهان آن کاملا مشخص نیست، هوشیار باشند.

مدیر عامل خبرگزاری حوزه با اشاره به نقش رسانه های دینی در اطلاع رسانی دقیق، صحیح و تاثیر گذار به رهبران ادیان، تاکید کرد: باید رهبران ادیان برای این جهاد بزرگ مقابله با دشمنان، به هم نزدیک شوند.

*آماده برقراری ارتباط هستیم

حجت‌الاسلام والمسلمین مولایی همچنین خطاب به مدیرعامل خبرگزاری آسیانیوز گفت: ما آماده برقراری ارتباط و انتقال تجربیات به شما هستیم و امیدواریم سفر شما به قم نقطه عطفی در این عرصه باشد و شاهد ارتباطات وسیع بین نهادهای روحانیتی ادیان باشیم.

*قم و واتیکان شناخت عمیقی از یکدیگر ندارند

در ادامه، حمید مکارم، مسول دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در قم در سخنانی گفت: بیش از300 موسسه دینی در این شهر مشغول فعالیت اند و علی رغم این که قم مرکز فرهنگی و دینی ایران است، اما نه تصویر روشنی از واتیکان  در قم وجود دارد و نه از قم در واتیکان.

وی، نقش آفرینی رسانه ها در این زمینه را بسیار مهم دانسته و ابراز امیدواری کرد که مدیر عامل آسیانیوز، گفتگوهای جدی و خوبی با علمای قم داشته باشد.

مکارم همچنین با اشاره به سفر هیئت های خارجی به قم، خاطرنشان کرد: هیئت های خارجی که به قم می آیند، از سفر خود بسیار راضی هستند و حتی گاهی راضی تر از دیدارهایی که در تهران داشته اند، می باشند.

*نقش علمای قم در تحولات جهانی

 حجت الاسلام والمسلمین آل ایوب، مدیرکل ارتباطات خارجی معاونت بین الملل حوزه های علمیه نیز در این نشست با اشاره به این که جرقه های انقلاب اسلامی از قم زده شد، گفت: علمای بزرگی همچون امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری از قم برخاسته اند که منشا تحولات اساسی و بزرگی در سطح دنیا شده اند.

وی یادآور شد: هم اکنون نیز طلابب از کشورهای مختلف در این شهر مشغول به تحصیل علوم دینی و فراگیری اصول اخلاق، عدالت و انصاف و گسترش آن در میان جوامع بشری هستند.

*جایگاه اخلاق و کرامت انسان در اسلام

وی با اشاره به جایگاه اخلاق و کرامت انسان در اسلام، افزود: پیامبر گرامی اسلام(ص) همانند سایر پیامبران الهی فرمودند من برای این که مکارم اخلاق را در میان مردم به اتمام برسانم، مبعوث شده ام و حضرت علی (ع) نیز فرمودند مردم دودسته اند یا برادران دینی تو هستند یا در خلقت نظیر تو می باشند. قرآن کریم نیز به کرامت نوع انسان صرف نظر از دین و گرایش های دینی توجه می کند.

*اهتمام به تبادل آراء و نظرات علمی

همچنین در این نشست حجت‌الاسلام نجمی مدیر پایگاه تحلیلی فکری مباحثات ضمن ارایه گزارشی از روند طرح مباحث علمی و دینی در این پایگاه اظهار داشت: سعی کرده‌ایم فضای مناسبیی را برای ارایه و طرح اندیشه‌های نو طلاب و فضلا در این پایگاه به وجود آورده و با تحلیل مباحث علمی تضارب آراء پیرامون مباحث دینی را توسعه و گسترش دهیم.

وی افزود: تحریریه این پایگاه فکری همواره تلاش کرده است نخبگان و اهل فکر را به گفت‌وگو و ردوبدل اطلاعات جهت تحلیل مناسب مسائل علمی دعوت نماید.

*نگاه جامع اسلام به مسائل اجتماعی

در ادامه این نشست، کریم دلفانی، سردبیر خبرگزاری حوزه در سخنانی با اشاره به این که دین اسلام نگاه جامع و ویژه ای به مسائل اجتماعی دارد، ابراز داشت: هنرمندان ما با بهره گیری از نظرات اندیشمندان حوزه، سریال های مریم مقدس(س) و یوسف پیامبر(ع) را تولید و عرضه کردند که در سطح جهان استقبال خوبی از این سریال های تاثیرگذار شد.

وی ادامه داد: رادیو معارف به عنوان صدای دین با تولید 24 ساعت محتوای دینی، مسائل دین و توصیه‌های بزرگان اسلام برای خوب زیستن را روی آنتن می‌برد که کارشناسان این رادیو از فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه می‌باشند.

دلفانی با اشاره به فعالیت های خبرگزاری حوزه ادامه داد: این رسانه دینی صدای حوزه و بزرگان دین اسلام را به نخبگان و عموم مردم می رساند و با نگاهی واقع بینانه و صادقانه، آرا و نظریات اندیشمندان را به نخبگان و پژوهشگران  انتقال می دهد.

سردبیر خبرگزاری حوزه، این رسانه را بلندگوی دین معرفی کرد و یادآور شد: تاکنون خبری از این رسانه تکذیب نشده است و این مسئله از افتخارات ماست.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: همان گونه که اسلام و رسانه های آن توجه ویژه ای به آموزه های مسیحیت دارند، رسانه های مسیحیت نیز نسبت به آموزه های دین مبین اسلام توجه داشته و آموزه‌های نورانی آن را طبق قرآن و عترت بدور از تعصبات برای جویندگان حقیقت منعکس نمایند.

*محفلی برای گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت

بر پایه این گزارش حجت‌الاسلام طباطبایی مدیر انجمن گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت با ارایه گزارشی از روند فعالیت‌های این انجمن و ایجاد زمینه‌ها و فضای مناسب برای گفت‌وگوی اندیشمندان اسلام و مسیحیت گفت: سعی کرده‌ایم نخبگان هر دو دین را دعوت به گفت‌وگو و تعامل با یکدیگر نموده و ضمن احترام  کامل به یکدیگر مشترکات اسلام و مسیحیت را بررسی و تحلیل نماییم.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در این زمینه در ایران خواستار حضور اندیشمندان اسلام در واتیکان و گفت‌وگو با نخگان آن جهت معرفی و آشنایی روحانیان اهل فکر مسیحیت با ظرفیت‌های ممتاز اسلام شد.

*سخنان تکمیلی برنادوچروئه ولا

در ادامه برنادوچروئه ولا در تکمیل سخنان قبلی خود، فضای ایران را بسیار خوب و آزاد توصیف کرد و گفت: مسیحیان در ایران به خوبی و آزادانه زندگی می کنند و در این کشور فضای بسیار مناسبی برای گفتگوی بین ادیان وجود دارد که باید از این ظرفیت در راستای نزدیکی ادیان الهی به هم، نهایت استفاده را کرد.

مدیر عامل خبرگزاری آسیانیوز تصریح کرد: پاپ جدید باید نگرش به دین را در جهان مسیحیت تغییر دهند و اگر اتفاق نیافتد، دین و اعتقادات مردم از بین می رود.

وی همچنین یکی از دلایلی تمرکزآسیا نیوز بر روی قاره آسیا را ظهور ادیان قدیمی از این قاره ذکر کرد و بیان داشت: به خاطر مباحث دینی، آسیا می تواند مرکز اقتصاد دنیا باشد.

*رویکرد آسیا نیوز

حسن صدرایی عارف، دبیر بین الملل خبرگزاری حوزه نیز در بخش پایانی این نشست با اشاره به رویکرد خبرگزاری کاتولیک آسیا نیوز، گفت: این خبرگزاری، اهتمام ویژه ای به اخبار شرق آسیا به ویژه چین دارد که با توجه به تحصیلات آقای چروئه لا در آن دیار، طبیعی است، اما انتظار می رود که توجه بیشتر به اخبار کشورهای اسلامی به ویژه در غرب آسیا و جمهوری اسلامی ایران از دستاوردهای این سفر باشد.

وی افزود: خبرهای "آسیا نیوز" درباره کشورهای اسلامی عمدتا به اخبار سیاسی اختصاص دارد در حالی که علاوه بر این خبرها، ظرفیت های فراوان رسانه ای همچون نشست های اسلام و مسیحیت و مراوادت علمی و دینی بین قم  و واتیکان وجود دارد که این رسانه کاتولیک می تواند به آن ها نیز بپردازد.

*برنامه پایانی

برپایه این گزارش، اهداء "کتاب خبر اسلام و مسیحیت" حاوی تصاویر و اخبار خبرگزاری حوزه درباره سفر کاردینال ژان لوئیس توران به ایران، پیام تبریک رئیس جامعه مدرسین حوزه به پاپ، برگزاری نشست های تخصصی با موضوع  اسلام و مسیحیت، گفتگو با سفیر ایران در واتیکان، سفر اندیشمندان حوزه علمیه قم به واتیکان، سخنرانی پاپ در جمع کاردینال ها و...، از سوی حجت الاسلام والمسلمین مولایی، مدیر عامل خبرگزاری حوزه به برناردو چروئه لا، مدیرعامل خبرگزاری آسیا نیوز، پایان بخش برنامه های این نشست دوساعته بود.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha