به گزارش خبرگزاری حوزه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مشارکت عموم مردم در به ثمر نشستن نهال اقتصاد مقاومتی را ضروری دانست و گفت: همه مردم باید از وظایف خود در قبال اقتصاد مقاومتی آگاه باشند. اقتصاد مقاومتی، عبارتی شعاری نیست که پس از مدتی خاک بخورد؛ بلکه یک روح است و باید در اقتصاد ایران دمیده شود تا آن را زنده کند.
«ابراهیم نکو» به نقش نمایندگان مجلس و دولتمردان در تحقق این مهم اشاره کرد و اظهار داشت: نمایندگان مجلس بایستی طرح ها و لوایحی را بررسی کنند که اقتصاد مقاومتی در آنها لحاظ شود، دولت نیز باید کاری کند تا دستورالعمل ها و برنامه های اقتصادی به درستی تصویب و در راستای اقتصاد مقاومتی به دستگاه های زیر مجموعه ابلاغ شود.
وی که با خبرنگار خبرگزاری حوزه گفتگو میکرد افزود: بر اساس این دستورالعمل ها از آنها توضیح خواسته شود که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی چقدر موفق بودند.
نماینده رباط کریم از رسانه ها و مطبوعات به عنوان عنصری موثر در جهت آگاه سازی مردم یاد کرد و گفت: رسانه ها باید در امر اطلاع رسانی بر اساس الگوها و سیاست های کلی که در اقتصاد مقاومتی تعریف شده، مردم را آگاه کنند تا مردم در مدیریت صحیح مصرف و استفاده از کالاهای تولید داخل با مسوولان همراهی کنند.
نکو مهمترین هدف اقتصاد مقاومتی را توجه ویژه به تولید دانست و تصریح کرد: تولید داخلی باید تقویت شود که در این صورت منجر به رشد اشتغال زایی، اقتصادی، کاهش تورم و کاهش گرانی خواهد شد و اینها در ابلاغیه مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی مطرح شده است.
وی با بیان اینکه "مقاومت اقتصادی با اقتصاد مقاومتی متفاوت است" خاطرنشان ساخت: مقاومت اقتصادی را از اوایل انقلاب تا پایان دوران سازندگی شاهد بودیم. در تمام آن مدت، مقاومت اقتصاد کشورمان در برابر تحریم ها مدنظر بود، ضمن اینکه پیشرفت های خوبی هم داشتیم. ولی اقتصاد مقاومتی این است که ضمن مقاوم سازی، جهش اقتصادی هم داشته باشیم و به سمت صادرات بیشتر و تقویت اقتصاد به معنای واقعی برویم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از پرداخت تئوری به موضوع مهم اقتصاد مقاومتی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه وقتی بحث اقتصاد مقاومتی مطرح شد، نظریه پردازها، اقتصاددانان و کارشناسان بنا بر باور خود به اقتصاد مقاومتی در حالت تئوری پرداختند. این درحالی است که مقام معظم رهبری سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند که تفرق و اختلاف در عقاید مطرح بود. اگرچه بسیاری از تفسیرها درست بود، اما یک جمع بندی صورت نگرفته و چهارچوبی برایش تعریف نشده بود.
نکو در پایان اقتصاد مقاومتی را سدی مستحکم در برابر تحریم ها توصیف کرد و اظهار داشت: اگر تحریمها ادامه پیدا کند، اقتصاد مقاومتی سدی محکم در برابر آن است و می تواند پشتوانه خوبی برای آینده کشور باشد. به نوعی که اگر مذاکرات نتیجه بدهد، اقتصاد مقاومتی می تواند تا افق سند چشم انداز پیش برود.