به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمين فرجام با بيان اين كه حوزههاي علميه از گذشته خودكفا بوده و موقوفاتي داشته كه در اداره آن استفاده ميشده است، ابرازداشت: واقفين در گذشته، وقف را يك وظيفه شرعي و بهترين نوع آن را براي حوزه علميه مي دانسته اند.
وي با بيان اين مطلب كه اين سنت نبايد فراموش شود، اظهارداشت: در شهرستان هاي كوچك نيز اين امر بايد ادامه يابد و با توجه به پايبندي به سنتها، وقف براي حوزه علميه بيشتر شود.
دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان افزود: نمي توان تنها به اعتبارات رسمي و دولتي اكتفا كرد زيرا اين امر فقط براي كوتاه مدت پاسخگو خواهد بود.
وي در ادامه، مدارس علميه شهرستان ها را مأمني براي روحانيون هر منطقه در گذشته عنوان و خاطر نشان كرد: در آن زمان ها هر فردي كه از اطراف وارد شهر ميشد به مدرسه علميه سر ميزد در حالي كه در سالهاي اخير با توجه به تغيير نظام آموزشي،به نظر ميرسد اين نوع رفت و آمد، كمرنگ شده است.
مدير اجرايي حوزه علميه خراسان تأكيد كرد: پشتوانه مردمي موجب احياء مدراس علميه ميشود.
وي با بيان اين كه حوزه علميه، متولي مستقيم تحول فرهنگي مورد نظر مقام معظم رهبري است، گفت: در اين باره بايد طلاب علوم ديني در متن مردم باشند و رسالت حوزوي در بين مردم انجام شود.
دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان بااشاره به سخن شهيد مطهري كه مردمي بودن روحانيت را از امتيازات حوزه علميه ذكر كرده است، يادآورشد: مراجع امروز، مبلغاني بوده اند كه در ميان مردم حضور داشته و دارند.
وي همچنين با ذكر اين مطلب كه بايد برنامه اي براي روحانيون هر شهرستان از سوي مدرسه علميه وجود داشته باشد، اظهارداشت: برگزاري جلسات ويژه آنان و حضور در منطقه و مدرسه و انجام فعاليت هاي تبليغي، آموزشي، پژوهشي و ...، از اموري است كه مي تواند در اين زمينه اقدام شود.
گفتني است؛ مدرسه علميه حضرت بقيه الله (عج) بجستان واقع در خراسان رضوی هم اكنون 37 طلبه دارد.