به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله علوی بروجردی در دیدار اساتید و دانش آموزان دبيرستان هدايت قم با اشاره به روایتی از وجود مقدس اميرالمومنين علیه السلام، "وَ تَحْسَبُ أَنَّكَ جِرْمٌ صَغِيرٌوَ فِيكَ انْطَوَى الْعَالَمُ الْأَكْبَر"، گفت: امام علی(ع) می فرمایند "شما میپندارید كه موجودی كوچك و ناچيز هستيد، در حالي كه دنیایی بزرگ در وجود شما نهفته است"؛ خداوند، استعدادي را در ظرف انسانی به وديعه گذاشته است كه ميتواند با استفاده از اين نیرو، رشد و کمالی فوق العاده و محير العقول داشته باشد.
وی، آثار بر جای مانده از اولیاء دین را بسیار ارزشمند دانسته و خاطر نشان کرد: آشنایی با منابع اصیل و با ارزش دینی، مانند قرآن و نهج البلاغه انسان را به سوی کمال هدایت می کند.
تأکید اسلام بر علم آموزی
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که اسلام نگاه ویژای نسبت به علم و دانش دارد، ابراز داشت: اميرالمومنين علیه السلام بارها ميفرمودند كه من دوست ندارم افراد را ببينم، مگر آن كه يا عالم بوده و در حال تعلیم باشند و یا اساسا در راه تعلم و یادگیری حرکت کنند، براساس این روایت مردم سه گروه اند"عالمي هستند كه علم را در راه خدا ياد گرفته و به دیگران میآموزد"، "متعلمي كه ياد ميگيرد" و دسته سوم "« هَمَجٌ رَعَاعٌ » يعني افراد بي توجه و بي مبالات در يادگيري و فراگيري". حضرت در ادامه میفرمایند: «أَتْبَاعُ كُلِ نَاعِقٍ يَمِيلُونَ مَعَ كُلِّ رِيحٍ»؛ اين افراد مانند پشههايي كه بالاي جويبارها جمع ميشوند و با يك باد به اين طرف و آن طرف ميروند، هستند؛ انسان نیز اگر عالم يا متعلم نباشد، همین گونه است؛ يعني ارزشي ندارد.
آیت الله علوی بروجردی یادآور شد: امروزه، دانش آموزان رسالتي سنگین را بر عهده دارند و باید از دقايق و لحظات به خوبی استفاده كنند و همه دروس را به خوبی فرا بگیرند و با تأمل و تفکر در یک رشته از رشتههای مورد نیاز جامعه، صاحب نظر شوند.
وی با بیان این که اگر ما مسلط به علم و تكنولوژي باشيم، ميتوانيم در كنار قدرتهای بزرگ، دوام بياوريم، بلكه فوق آنها حركت كنيم، افزود: امروزه در غرب دولتهايي دور هم جمع شده و به دنیا زورگویی میکنند؛ براي اين كه آنها تكنولوژي بالا دارند و دنیا هم نيازمند به آن است؛ در حالی که اگر ما ميتوانستيم خود را غني و بی نیاز از آنان كنيم، هرگز چنین اتفاقی نمیافتاد.
لزوم اسلامی سازی علوم انسانی
استاد حوزه علمیه قم، اسلامی سازی علوم انسانی را از بایستههای امروز کشور برشمرد و گفت: امروز يكي از مشكلات ما در عرصه علوم انساني آن است که تمام مطالب علمی را از غرب دریافت می کنیم، در حالی که ما منابع حديثی قوی داريم و روي این مباحث کار نکرده به نظريههاي غربی اکتفا کرده ایم!
آیت الله علوی بروجردی همچنین با اشاره به لزوم تدبر در مفاهیم قرآن، تأکید کرد: حفظ قرآن به تنهایی مهم نيست، بلکه تأمل و تفكر مهمتر است؛ حفظ قرآن ثواب دارد، اما اگر در كلمات و مفاهيم آن تدبر شود، صاحب انديشه شده و ميتوان اثر گذار بود و منشأ حركت علمي در سطح دنيا بود.
ضرورت عرضه جهانی معارف اسلام ناب
این استاد حوزه، عرضه تعاليم ناب اسلام در سطح دنیا را ضروری خواند و یادآور شد: ما باید انقلاب اسلامی را به گونهای عرضه كنيم كه جذابیت بالاتری در سطح دنيا داشته باشد.
آیت الله علوی بروجردی تاکید کرد: وظيفه داريم كه مكتب اهل بیت(ع) را تا زمان ظهور حفظ كنيم. اما باید توجه داشت که حفظ مكتب فقط با سنتهاي قديمي ممكن نيست، چون دنيا در حال رشد است و ما باید از امكانات روز بهره برداري كنيم.
تاکید بر استفاده از فرصت ها
وی خطاب به دانش آموزان گفت : فرصت ها را بيهوده از دست ندهيد و با جدیت به تحصیل علم بپردازید و یقینا ایران اسلامی ميتواند با تکیه بر توانمندی شما، پرچمدار حركت علمي در همه رشتهها در دنيا باشد.