پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت‌‌الاسلام علاءدینی دماوند

خبرگزاری حوزه/ فرهنگ، گسترده ترین حوزه اجتماعی در هر کشور است از اینرو هر کس از دریچه ای به آن می‌نگرد. دریچه ای که گاهی متأثر از اندیشه های غیر انقلابی و بعضاً ضد دینی، محفلی می شود، برای هنجارشکنی و گذر از آرمان های اسلامی.

 حجت الاسلام والمسلمین علا ء الدینی امام جمعه دماوند و مدیرمدرسه علمیه امام صادق ع این شهرستان درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران اظهارداشت: مسئولان باید بدانند فرهنگ ما به دلیل اتکا و الهام پذیری از وحی، عاشورا و انتظار، بسیار پویا، پرتحرک و نافذ است. بنابراین باید کشور را با اتکا به چنین فرهنگی در برابر دسیسه های دشمن مصون نگه دارند.

قرار گرفتن حوزه فرهنگ در نام گذاری سال 1393 چه پیام هایی دربر دارد؟

نام گزاری سال ها از ابتکارات مقام معظم رهبری است که برکات بسیاری برای فرهنگ عمومی داشته است. مردم با نو شدن سال، منتظر شنیدن پیام ایشان و نام سال جدید هستند. این در حالی است که تا قبل از نهادینه شدن این نام گزاری، همواره سال ها با نام حیوانات و جانوران مشخص می شدند. با ابتکار رهبر معظم انقلاب، به فرهنگ عمومی مردم در این زمینه تعمیق بخشیده شد. از برکات دیگر این مهم، توجه دادن مسئولان نسبت به نیازها و ضرورت های زمان است. وقتی سالی با نام فرهنگ، مشخص می شود حکایت می کند از اهمیت و ضرورت این حوزه برای کشور. چنان که مقام عظمای ولایت در روزهای پایانی سال 1392 بارها به این مطلب اشاره داشتند. در واقع با این نام گزاری، راهبرد کلان کشور برای یک سال و حقیقتاً تا زمان تحقق نهایی هر هدف متعالی، تعیین می‌شود.

چرا فرهنگ تا بدین اندازه مورد توجه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری است؟

حوزه فرهنگ، بسیار وسیع و بی نهایت است و تک تک شئون زندگی آدمی را دربرمی گیرد. آنچنانکه سایر حوزه ها نیز از آن تأثیر می پذیرند. این مهم، اهمیت فرهنگ را نشان میدهد. همچنین اکنون مشخص شده است که دشمن پس از سرخوردگی در میادین مختلف برای شکست دادن انقلاب اسلامی، همت خود را به فرهنگ معطوف داشته است ؛ و سعی دارد از این طریق، ضربه بزند؛ به ویژه پس از ناامید شدن در فتنه سال 1388. دلیل دیگر، رویکرد نامناسب فرهنگی مسئولان در دوره های مختلف است. مسئولان باید بدانند فرهنگ ما به دلیل اتکا و الهام پذیری از وحی، عاشورا و انتظار، بسیار پویا، پرتحرک و نافذ است. بنابراین باید کشور را با اتکا به چنین فرهنگی در برابر دسیسه های دشمن مصون نگه دارند.

مراد از رخنه فرهنگی درکلام مقام معظم رهبری  چیست؟

رخنه فرهنگی یعنی اینکه با چماق آزادی بخواهیم ضابطه ها را نابود کنیم. نباید با ادعای آزادی، اجازه دهیم عده ای اومانیست اجازه جولان یابند و آنگاه فکر کنیم که کشور خوبی داریم، چرا که همه طیفی در آن آزادانه سخن می گویند. قرآن به ما هشدار می‌دهد، اگر چنین افرادی فرصت یابند تا هنگامی که باورهای شما را تغییر ندهند از پای نمی شینند. متأسفانه شاهد بودیم برخی جشنواره ها که مردم منتظر تماشای برنامه های انقلابی در آن بودند محفلی شد برای نمایش بدحجابی و نام بردن از هنرمندان فاسد دوران طاغوت. نباید در خواب خوش آزادی قرار بگیریم که بله! فضا باز است و به بهانه آزادی، اجازه هنجارشکنی و توهین به مبانی دینی و شعارهای انقلابی را بدهیم!

تا چه اندازه امیدوارید مسئولان فرهنگی به دغدغه های مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشاند ؟

حقیقتاً مردم از شعارزدگی خسته اند. مردم از اینکه برخی افراد، شعارهایی را مطرح می‌کنند تا رأی بیاورند و پس از ا انتخاب، رفتارهایشان برخلاف شعارهایشان است ناراحتند. رهبر معظم انقلاب هشدار دادند که باید مواظب گسست میان گفتار و رفتار بود. مردم منتظر عمل هستند. متأسفانه عده ای با سیاه نمایی سعی دارند جبهه خودی را ضعیف و دشمن را قوی نشان دهند.

نباید چنین باشد. به تعبیر بزرگواری عده ای مدام جاده را از طریق آینه بغل ماشین می بییند طوری که مدام در خطر افتادن به چاله ای یا برخورد با سخره ای یا دیواری هستند. این در حالی است که گاهی باید از آینه بغل ماشین استفاده کرد. به این معنا که باید خوبی و بدی ها را با هم دید؛ نه اینکه مدام سیاه نمایی کرد و مشکلات را بدون اشاره به دستاوردها، بزرگ کرد.

راه کار اصلی حل مشکلات فرهنگی  را درچه می دانید؟

مدیریت جهادی عاقلانه و عالمانه مهمترین راه حل است. در این مسیر باید از نیروهای جوان مستعد و انقلابی استفاده کرد. همان جوان هایی که دستاوردهای عظیم کشور، مرهون تلاش و فداکاری های آن هاست.

در پایان مجدداً متذکر می شوم: نباید در دام روشنفکری قرار گیریم. نباید به بهانه آزادی، کشور را تقدیم اومانیست ها کنیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha