به گزارش خبرگزاری حوزه،این مرجع تقلید عصر امروز در دیدار مدیر کل آموزش و پرورش استان قم که در دفتر معظمله برگزار شد، اظهار داشتند: جوانان و نوجوانانی که در مدارس آموزش و پرورش مشغول تحصیل هستند، سرمایههای کشور و امانتهایی در دست معلمان و مسئولان آموزشی کشور میباشند.
معظم له با بیان این که اگر این سرمایهها به خوبی حفاظت نشود،خیانت در امانت شده است، افزودند: مهمترین منبع در جامعه، نیروی انسانی است، منابع طبیعی، منابع زیرزمینی، ثروت و... در درجه بعدی اهمیت درجامعه هستند.
ایشان به کار بردن نهایت مراقبت در نگهداری از نیروی انسانی را ضروری دانستند و گفتند: امروز شاهدیم که برخی کشورها که در جنگ جهانی دوم با خاک یکسان شده بودند، به دلیل تکیه بر منابع انسانی، امروز در عرصه اقتصادی حرفی برای گفتن دارد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی برنامهریزی و پیشرفت عملی در سیستم آموزش و پرورش را مورد توجه قرار دادند و گفتند: آنچه که در مسیر رشد جامعه مهم است، باید در کنار رشد علمی که امری ضروری است، پیشرفت عملی نیز داشته باشیم، چراکه علم و عمل دو بال پرواز هستند که بدون هر کدام، پروازی میسر نیست.
این مرجع تقلید با اشاره به بروز اسباب فساد در جامعه گفتند: امروز اسباب فساد در جامعه فراوان شده و به سادگی در اختیار جوانان قرار میگیرد، ماهواره و اینترنت و گوشی همراه ابزاری هستند که میتوانند فساد ایجاد نمایند؛ در چنین شرایطی آنچه میتواند نقش مهمی در مقابله با این تهاجمات فرهنگی داشته باشد، تقویت باورهای دینی و اسلامی دانشآموزان است.
ایشان با اشاره به تأکید اسلام بر ترویج و آموزش تعالیم اسلامی اظهار داشتند: معلمان و مسئولان سیستم آموزشی بدانند که خدمت در این عرصه علاوه بر پاداشهای اخروی که دارد، خدمت به جامعه است و آن را به سمت پیشرفت و توسعه هدایت میکند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی توجه به معلمان در آموزش و پرورش را از دیگر نیازهای پیشرفت جامعه معرفی و بیان کردند: معلمان الگوی دانشآموزان هستند؛ از این رو نباید از آنها غفلت کرد و آموزشهای لازم را به آنها ارائه نمود.
ایشان ادامه دادند: مسئله مهم دیگر در این عرصه، توجه به محتوای کتابهای آموزشی است؛ اگر برنامهریزی درست در سیستم آموزشی کشور وجود داشته و معلمان دلسوز و دینداری نیز برای تربیت علمی و اخلاقی دانشآموزان تلاش نمایند، در صورت نداشتن کتاب و محتوایی درست، تلاشها به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
آموزش وپرورش از ظرفیت حوزه استفاده کند
معظمله در ادامه سخنان خود به جایگاه قم اشاره کردند و با ضروری دانستن اهتمام مسئولان استان به این مقوله گفتند: قم نه تنها شرایط ویژهای نسبت به دیگر شهرهای کشور دارد، بلکه به عنوان مرکز نشر آموزههای ناب اسلامی در جهان شناخته شده است، از این رو انتظار میرود کاری که در این شهرانجام میشود، برای شهرها وکشورهای دیگر الگو باشد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی به وجود حوزه علمیه قم و حرم بانوی کرامت حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها در قم اشاره و تصریح کردند: حوزه علمیه قم دریایی است که آموزش و پرورش میتواند از این ظرفیت برای رشد مسائل آموزشی و تربیتی در مدارس استفاده کند.
خاطرنشان میشود در ابتدای این دیدار، آقای شیخ الاسلام گزارشی از فعالیتهای انجام شده و برنامههای پیش روی آموزش و پرورش استان قم ارائه نمود.
انتهای پیام// 15/ 313