به گزارش خبرگزاری حوزه، از اصفهان سید یوسف طباطبایی نژاد در هفتمین همایش هماندیشی معاونین تهذیب حوزههای علمیه سراسر کشور به میزبانی مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان گفت: بر اساس روایات و احادیث چنانچه فردی کار خیر و عمل صالحی به کسی تعلیم دهد تا زمانی که فرد متعلم آن کار خیر و صالح را در دنیا انجام دهد برای فرد تعلیم دهنده و معلم اصلی ثواب نوشته میشود.
وی بیان داشت: یکی از کارهای عظیم و بزرگ حوزههای علمیه اهتمام به تهذیب، هدایت و راهنمایی است، تهذیب و اخلاق به نوعی زیربنای حوزههای علمیه در کشور است.
امام جمعه اصفهان تصریح کرد: هیچ کاری عظیمتر از هدایتگری به سوی خداوند متعال نیست و چنانچه فردی تمام وقت و زمان خود را صرف هدایتگری افراد علی الخصوص هدایت و راهنمایی یک طلبه بکند هرگز وقت او از بین نرفته و چه بسا همین امر موجب عاقبت بخیری او شود.
ماهوارهها و رسانهها نه نعمت هستند و نه نقمت
وی با اشاره به برخی از دستاوردهای نوین بشری از جمله ماهوارهها و رسانهها و اینترنت گفت: اینها همگی ابزار و ادواتی هستند که به خودی خود نه نعمت هستند و نه نقمت، چنانچه این ابزارها در دست آدم بیمنطق و بیعقل قرار گیرد خطرناک بوده و نقمت است ولی اگر این ادوات در اختیار آدمهای عاقل و با تدبیر قرار گیرد که بتواند از آن بهره ببرد بهترین نعمت محسوب میشود.
آیتالله طباطبایینژاد عنوان کرد: امروز بهترین فرصت برای گسترش مکتب اهلبیت(ع) است ، ابزارهای ارتباط جمعی همچون ماهوارهها ،رسانه ها و اینترنت بد نیستند بلکه استفاده نا صحیح ازآنها بداست ، ما چنانچه بر اساس منطق و عقل حرکت کنیم میتوانیم از همین ابزارها به بهترین نحو ممکن در راستای منافع اسلام و نظام در جهان استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: البته این بدان معنا نیست که نباید از زمینههای انحراف و گمراهی جلوگیری شود، اما باید به سمت ورود جدی و فعالیت در فضای مجازی برویم و با توسعه و نشر مفاهیم و آموزههای دینی همچون ارائه کتابهای دینی و مذهبی لازم برای روحانیون جهان اسلام از این ظرفیت بهترین بهره را ببریم.
معتقد به استاد اخلاق نیستم
آیتالله طباطبایینژاد خطاب به معاونین تهذیب حوزههای علمیه سراسر کشور حاضر در این همایش گفت: من معتقد به استاد اخلاق نیستم، معتقدم که باید همه استادها اخلاقی باشند منش و روش و سیره گفتاری و رفتاری اساتید بر مبنای اصول اخلاقی بهترین شیوه برای اخلاقی شدن طلاب و روحانیون و حوزههای علمیه است.
مدیر حوزههای علمیه استان اصفهان اظهار داشت: تکریم و تجلیل اساتید حوزوی به اخلاقی بودن و اخلاقی رفتار کردن وظیفه مسئولان و معاونین تهذیب است.
وی یادآور شد: فرهنگ مدنظر رهبری یعنی اصلاح سبک زندگی، یعنی دوری از اسراف و خارج نشدن از زی طلبگی ، ما روحانیون و طلبهها وظیفه داریم از ورود فرهنگ غلط به مبانی دینی و اجتماعی اسلام جلوگیری نماییم.