به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، در بازدید از مرکز جامع علوم اسلامی قم، با بیان این که جایگاه فقیه در دین و سنت بسیار والاست، اظهار داشت: استنباط از تمام شئون علمی یک شریعت را «فقه» می نامند.
مدیر حوزه علمیه استان قم با تاکید بر این که نمی توان فقه را خط کشی کرد و تقسیم بندی شریعت، تحجر است، تصریح کرد: شریعت، شاخه و تزی با عنوان جدایی دین از سیاست ندارد.
مسئول حوزه مدیریت حوزه های علمیه کشور با بیان این که حضرت علی(ع)، فقیه را رکن رکین و اصلی یک جامعه عنوان کرده اند، ابراز داشت: فقیه، بصیرت و آگاهی های سیاسی دارد و برده عشق و زر و زیورهای دنیا نیست.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال، حرکت در مسیر فقه جواهری را افتخار حوزه های علمیه خواند و گفت: فقه سنتی جواهری باید به عنوان فقه پویا و پاسخگوی تمام شئون جوامع اسلامی مطرح شود.
وی با تاکید بر این که فقه جواهری پویاست، تصریح کرد: می توان از فقه جواهری براساس چارچوب های مطرح شده و اصول و قوانین مدون و در هر شرایطی احکام را استخراج کرد.
مدیر حوزه علمیه استان قم با بیان این که علوم پایه در حوزه های علمیه، پس از مسئله تقوا و پارسایی، حرف نخست را می زند، افزود: طلبه ای که می خواهد مسیر تفقه در دین را طی کند، باید در مسائل علوم پایه مشکلی نداشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال تصریح کرد: امروز یکی از فلسفه های تشکیل مراکزی همچون مرکز جامع علوم اسلامی، بازگشت به فقه جواهری به شکل پویا و مطابق با زمان است.
وی با تاکید بر این مطلب که باید به سمت انضباط قوی و حساب شده تری که همان فقه سنتی پویا و مورد تاکید امام راحل(ره) و مراجع عظام است، حرکت کنیم، ابراز داشت: فعالیت مرکز جامع علوم اسلامی همانند مراکزی که در سطوح عالی تحت نظر مراجع عظام تقلید در حوزه های علمیه تشکیل شده اند، امیدوارکننده است.
مدیر حوزه علمیه استان قم در پایان با اشاره به اقدامات دست اندرکاران این مرکز، گفت: در این مرکز فقهی و کاربردی، برنامه ریزی جامع و مناسبی برای دانشپژوهان شده است.
انتهای پیام/313/33