جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 330369
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۰
خبر گزاری حوزه

نشست علمی دین و پیشرفت از سلسله نشست‌های تخصصی «قطب علمی فلسفه دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی»، در سالن اندیشه موسسه امام خمینی(ره) قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا شاکرین، معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی حکمت به تبیین شبهات موجود در بحث دین و پیشرفت و پاسخ به این شبهات پرداخت.

وی با اشاره به این که انقلاب اسلامی ایران، یک انقلاب برخاسته از اندیشه های اسلامی است و بایستی تمام امور اجتماعی ما براساس موازین دینی و الهی تعریف شود، گفت: پیشرفت و توسعه چیزی نیست که از هرجا و به هرمدلی به آن دست یافت، چرا که کوچکترین اشتباه در این زمینه می تواند آثار زیانباری پدید آورد.

وی خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری بر مدل ایرانی - اسلامی پیشرفت تاکید داشته و دارند و باید با تبیین درست و علمی از رابطه پیشرفت و دین، به این دغدغه معظم له پاسخ درست گفته شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به این که باید برای پیشرفت کشور مبانی روشن و صحیحی استخراج شود، ابراز داشت: افراد زیادی تلاش دارند که دین را را مانع پیشرفت و توسعه جلوه دهند و در این رابطه شبهاتی را نیز مطرح می کنند.

وی افزود: یکی از شبهاتی که مارکس در این رابطه مطرح کرده است، به این صورت که می گوید "دین دست پرورده طبقه سلطه گر حاکم است تا بتواند به سلطه خود ادامه دهد؛ دین افیون ملت ها و مانع تحولات اجتماعی است"!

حجت الاسلام والمسلمین شاکرین در پاسخ به این شبهه گفت: چند نقد جدی بر دیدگاه مارکس وارد است؛ دیدگاه مارکس نمی تواند تبیینی از دین به طور کلی ارائه دهد و اگر واقعا دین معلول اوضاع اقتصادی طبقاتی باشد، پس در جوامع پیش طبقاتی نباید دینی وجود داشته باشد.

وی افزود: هیچ مکتبی به اندازه ادیان الهی در برابر زراندوزان زور گوی نایستاده است و نگاهی به تاریخ پیامبران الهی مثل حضرت موسی(ع) و پیامبر گرامی اسلام(ص) به خوبی موید این مطلب است و به واقع اسلام دینی عقلانی و واقع گراست که طرفداران خود را به  مبارزه با مستکبرین و زراندوزان مادی که هدفی جز فساد و تباهی در زمین ندارند، تشویق کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین شاکرین در جمع بندی مطالب خود تاکید کرد: اسلام دین خاتم الهی است و چون از سوی خدای متعال نازل شده است، فرامکانی و فرازمانی است و به همه حاجات بشر تا پایان تاریخ آگاهی دارد و فاصله عصر نزول تا زمان کنونی مانعی برای کاربست آموزه های دینی و نقش آن در تحولات عصری پدید نمی آورد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha