شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 330373
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۲
حجت الاسلام شاملی

از نگاه من به عنوان یک اسلام شناس حوزه علمیه قم، کشورهای اسلامی و در رأس آنها جمهوری اسلامی ایران همواره خود را در ارتباط با وضعیت دیگر کشور های اسلامی به ویژه سوریه و فلسطین مسؤول می دانند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، با اتمام کلاس های شیعه شناسی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه کالیاری ایتالیا در سطوح کارشناسی ارشد و دکتری در نیمه دوم ماه آوریل توسط حجت الاسلام و المسلمین عباسعلی شاملی که به دعوت پرفسور نیکلا ملیس از دانشکده علوم سیاسی انجام گرفت با همکاری جناب آقای دکتر حمزه جمول رئیس مؤسسه دوستی ایتالیا و لبنان و با توافقی که ایشان با رئیس شبکه تلویزیون ایالت ساردینیا ایتالیا داشت میزگردی تدارک دیده شد که در آن حجت الاسلام والمسلمین شاملی از حوزه علمیه قم، پرفسور عامر السبیله از دانشکده مطالعات و زبان های اروپایی ( دانشگاه  جنوب اردن در شهر موته) و دکتر حمزه جمول از لبنان طی میز گردی چالش های اسلام و غرب و نقش کشورهای اسلامی به ویژه جمهوری اسلامی ایران را در تنش زدایی و ایجاد تعادل قدرت در چالش های ژئوپولتیک منطقه خاورمیانه  به بررسی و واکاوی گذاشتند.

 این میزگرد از طریق اینترنت و با عنوان  تعامل اسلام و غرب: واگرایی یا همگرایی قابل دستیابی بود.

* ایران، با مردم اروپا و آمریکا چالش ندارد

حجت الاسلام والمسلمین شاملی در این گفتمان خاطرنشان کرد که چالش اصلی جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورهای اسلامی یا مردم  اروپا و آمریکا نیست. این چالش و واگرایی با دولت های سلطه جو و مداخله گر و در رأس آنها آمریکا پس از شکل گیری نظام جمهوری اسلامی در ایران است. قدرت مداران آمریکایی به تحریک لابی صهیونیزم در مصر، سوریه، اوکراین و خاورمیانه در تکاپوی تنش افزایی و مصیبت آفرینی اند. آمریکا و اسرائیل  در فاز نوین برتری جویی های سلطه گرانه در موازنه قدرت و فرایند مستمر اسلام ستیزی خود می کوشند نقش ایران اسلامی را به دلیل حاکمیت اسلام ، تنش زا و مداخله جویانه تفسیر و تبلیغ کنند.

* خودمان را در برابر کشورهای اسلامی مسئول می دانیم

حجت الاسلام و المسلمین شاملی در پاسخ به پرسش مصاحبه گر این تلویزیون در رابطه با نقش ایران در تنش زدایی و بازگرداندن آرامش به سوریه گفت: البته من شخصیت سیاسی یا عضو فعال سیاسی در حکومت  جمهوری اسلامی ایران نیستم اما نظام جمهوری اسلامی ایران و به ویژه بینش بخشی های حضرت امام خمینی‌(ره) و رهبر فرزانه جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت الله خامنه ای طی سه دهه، همه شهروندان خود را سیاسی و دارای بینش سیاسی و اهل تحلیل و نقد ونظر بار  آورده است. از نگاه من به عنوان یک اسلام شناس کشورهای اسلامی و در رأس آنها جمهوری اسلامی ایران همواره خود را در ارتباط با وضعیت دیگر کشور های اسلامی به ویژه سوریه و فلسطین مسؤول می دانند و از حمایت های قانونی و بین المللی دریغ نمی ورزد.

* راه حل بازگشت آرامش به سوریه

وی خاطرنشان کرد: اگر قدرتمنداران و به ویژه اسرائیل و آمریکا دست از مداخله های نظم برانداز و درهم ریزنده خودبردارند و برخی از حاکمان به اصطلاح مسلمان برخی از کشور های اسلامی همانند عربستان سعودی و قطر از پول ریزی ها و حمایت شورشیان دست بکشند و اجازه دهند سازمان ملل با نظارت و حمایت بین المللی مردم را در انتخاب نظام و فرد مورد نظر یاری دهند بحران در سوریه به زودی به آرامش می انجامد.

وی ادامه داد: رخدادهای کنونی و دخالت ها و حمایت های دولت های آمریکا و اسرائیل و عربستان و قطر بحران را در سوریه فرسایشی و برهم زننده  کرده است.

* اتهامات هسته ای به ایران با احکام فقهی مان سازگار نیست

حجت الاسلام والمسلمین شاملی در پاسخ به آخرین پرسش مصاحبه کننده در ارتباط با توانمندی های هسته ای ایران اظهار داشت: براساس مقررات فقهی در اسلام تولید، انباشت و بکارگیری سلاح اتمی وسلاح های کشتار جمعی حرام و ممنوع است و مقام معظم رهبری هم در فتوای خود آن‌را به صراحت بیان کردند و لذا جمهوری اسلامی ایران هرگز در صدد تولید یا بکارگیری این سلاح ها نبوده و نیست. اسرائیل، آمریکا و دیگر کشورهایی که سال ها است واجد  این سلاح ها و انباشت کننده آن هستند هیچگاه در این باره مورد پرسش یا نظارت قرار نگرفته اند اما جمهوری اسلامی ایران همواره مورد تهاجمات تبلیغاتی در باره چیزی بوده است که در ایدئولوژی خود آن را حرام و ممنوع  دانسته است. من به عنوان یک کارشناس در مسائل اسلامی و دینی به شما اطمینان می دهم که چنین اتهاماتی با باورها و احکام فقهی و عملی اسلامی سازگار نیست. اما همه دنیا می پذیرد که دانشمندان باورمند و مسلمان ایرانی در راستای پیشبرد دستاوردهای علمی و فناورانه در عرصه های گوناگون از انرژی صلح آمیزهسته ای و سلول های بنیادی و یافته های نانوتکنولوژیک به نقاط برتر و تحسین آمیزی در سطح علمی جهانی رسیده است و این فرایند را در همه عرصه ها که بتواند دانش بشری را ارتقاء بخشد و فرایند کیفی سازی زندگی آدمیان در این کره خاکی را هموار کند، ادامه می دهد.

* نهضت اسلامی سازی علوم انسانی در حوزه علمیه قم

وی در پایان افزود: می خواهم اندیشه ورزان دنیا را از آغاز یک نهضت جدید اسلامی سازی علوم انسانی و اجتماعی و یا تولید علوم دینی که از سوی اندیشه وران حوزه علمیه قم به ویژه آیت الله مصباح یزدی طی دو دهه اخیر آغاز شده است، باخبر کنم. موضوع مهم و خیره کننده ای که دست کم برای دو دهه از سوی دانشمندان حوزه و دانشگاه در جمهوری اسلامی ایران آغاز شده است در حقیقت یک نهضت علمی و فکری نوینی است که می تواند پیام آور رنسانس نوین اسلامی در عرصه علوم انسانی و اجتماعی باشد و نقش دین و آموزه های وحیانی را در زندگی آدمی برجسته تر و عملیاتی تر کند. من هم بر این باورم که این فرایند اسلامی سازی در حقیقت تکانه پیشرفت آفرین نوینی است که نه تنها می تواند به تولید علوم دینی بینجامد که قادر است دانش بشری را در سطحی فراتر از نظر شاخص های روشی و فرانگری محتوایی در ابعاد هستی شناختی، معرفت شناختی و انسان شناختی ارتقاء بخشد. 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha