یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 330401
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۳
دروس حوزوی

مدیر مرکز جامع علوم اسلامی با اشاره به این که در این مرکز سه دوره آموزشی سطح عالی، خارج پیش تخصصی و خارج تخصصی تدریس می شود، از تحصیل 150 دانش پژوه دراین مرکز حوزوی خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین جعفرزاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به فعالیت مرکز جامع علوم اسلامی  اظهار داشت: این مرکز هدف تربیت نیروی های کارآمد و روزآمد حوزوی برای تولید علم دینی و تامین نیروهای مورد نیاز حکومت اسلامی، در سال 1387 تاسیس شد.

مدیر مرکز جامع علوم اسلامی با اشاره به ترکیب اعضای هیئت امنای این مرکز، ابراز داشت: آیات، مومن، شب زنده دار، حسینی بوشهری، اراکی و حجج اسلام والمسلمین خسروپناه، عالی، شیرمردی و مهندس مادرشاهی و دکتر لباف، اعضای هیئت امنای مرکز جامع علوم اسلامی هستند.

وی به تحصیل 150 دانش پژوه در این مرکز اشاره کرد و خاطرنشان کرد: مبنا قرار دادن اجتهاد حوزوی با تاکید بر آموزش های قرآنی و روایی به عنوان پیش نیاز اصلی فعالیت های حوزوی یکی از اهداف کلان مرکز جامع علوم اسلامی است.

*پرورش نظریه‌پردازان

حجت الاسلام والمسلمین جعفر زاده ادامه داد: پرورش عالمان و متخصصان علوم اسلامی در حد نظریه پردازی کلان بر اساس تربیت جامع و متوازن معنوی و اسلامی، کارآمدی و روز آمدی متناسب با مسئولیت وارثان انبیاء در عصر حاضر، نظام‌مند ساختن دروس خارج حوزه های علمیه و تعامل با بخش های مختلف دانشگاهی و حکومتی از دیگر ماموریت های کلان این مرکز حوزوی می باشد.

مدیر مرکز جامع علوم اسلامی با اشاره به این که در این مرکز، سه دوره آموزشی سطح عالی، خارج پیش تخصصی و خارج تخصصی تدریس می شود، ابراز داشت: دوره آموزشی سطح عالی دربرگیرنده دروس پایه هفتم تا دهم حوزه است و در این دوره اهتمام ویژه ای به فقه و اصول با تاکید بر احیای سنت های اصیل حوزوی از طریق تلاش و سعی طلاب صورت می گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین جعفرزاده با بیان این که دوره خارج پیش تخصصی به مدت پنج سال به طول می انجامد، اظهار داشت: در این دوره تلاش می شود تا طلاب به مرحله استنباط از احکام شرعی بر اساس فقه جواهری و روش سنتی دست یابند که با کار ویژه بر فقه و اصول با توجه به سنت های اصیل حوزوی و همچنین استفاده از روش های استادیاری تمهیدی، اصول پژوهشی و همچنین فقه محیط سعی در رسیدن به این مسئله فراهم می شود.

*دروس تکمیلی و مهارتی

وی با بیان اینکه در این دوره برخی از دروس تکمیلی و مهارتی نیز گذرانده می شود که می توان به حدود35 واحد دروس تخصصی رشته ها اشاره کرد، افزود: بیشتر دروس در پنجشنبه ها و ایام تابستان برگزار می شود و طلاب در پایان با اتمام سطح سه حوزه و گذراندن پایان نامه مربوطه می توانند در دوره تخصصی شرکت نمایند و در این پنج سال سعی بر این است که به مدت سه سال فقه عبادات و مدت دوسال فقه معاملات آموزش داده شود.

مدیر مرکز جامع علوم اسلامی در ادامه با اشاره به این که دوره خارج تخصصی به مدت پنج سال به طول می انجامد، تصریح کرد: این دوره که مهمترین بخش مرکز و هدف نهایی ایجاد آن می باشد، از اهمیت به سزایی بر خوردار است چرا که موسسین این مرکز معتقدند که مکتب پویا و کمال خواه دین اسلام، در بردارنده نظام جامع دینی است که باید در راستای تمدن سازی اسلامی از آن بهره برد.

*فقه‌‌الاجتماع

حجت الاسلام والمسلمین جعفرزاده با بیان این که در این دوره به مباحث فقه الاجتماع پرداخته می شود که با توجه به شرایط و امکانات موجود در چهار رشته "فقه سیاست"، "فقه اقتصاد"، "فقه حقوق و قضاء" و "فقه تربیت"، برنامه ریزی و تدریس می شود، افزود: در این دوره همچنین علاوه بر تداوم اصول فقه به روش حوزوی، فقه مرتبط با رشته انتخابی نیز به روش حوزوی ادامه پیدا می کند و در کنار آن مباحث فقه اجتماعی متناسب با رشته انتخابی، مباحث فلسفه علوم انسانی اسلامی، مباحث فلسفه فقه و فقه الاجتماع مربوط به رشته تخصصی و همچنین مباحث علوم انسانی مربوط به رشته انتخابی تدریس خواهد شد.

مدیر مرکز جامع علوم اسلامی خاطرنشان کرد: طلاب پس از اتمام دوره پنج ساله تخصصی و تدوین رساله تخصصی- اجتهادی، از مرکز فارغ التحصیل می شوند.

انتهای پیام/313 /33

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha