شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
یی

اینک سرای اهل قلم بوی قم گرفته بود؛ بوی حرم کریمه اهل بیت(ع)، بوی حوزه علمیه باسابقه، بوی علمای ربانی، بوی چادر و عفاف، بوی حیا و متانت، بوی علم و اجتهاد، بوی کتاب و دین.

خبرگزاری حوزه/ یکی از برنامه های سرای اهل قلم  که شامگاه دیروز در نمایشگاه کتاب تهران و در سالن سرای اهل قلم برگزار شد برنامه ای بود با عنوان نشست قم پژوهی.

نشستی که در آن بزرگان و هنرمندان و علما و مسئولین برجسته ای از شهر قم حضور داشتند.

همه آمده بودند تا از قم بشنوند و این شهر مشهور و مقدس را که در روایات به عنوان عش آل محمد(ص) لقب گرفته است را بیش از پیش بشناسند.

در این جلسه از روحانیون برجسته و مدیران روحانی و نهادهای حوزوی گرفته تا هنرمندان و اهالی فعالیتهای قرآنی و اهل قلم شهر قم حضور داشتند.

مردمی که در نمایشگاه حضور بهم رسانده بودندU هم با شنیدن نام قم و اطلاع از چنین برنامه ای رو به سوی سرای اهل قلم کردند تا ساعتی را در فضایی ملهم از تاریخ و ویژگی های برجسته شهر قم نفس بزنند و سیمای این شهر نورانی و پرخاطره و تاریخی را از دل یادها و خاطره ها و تایخ جریان ساز و خطیر و مهمش ببینند و لذت معنوی برند.

اینک سرای اهل قلم بوی قم گرفته بود؛ بوی حرم کریمه اهل بیت(ع)، بوی حوزه علمیه باسابقه، بوی علمای ربانی، بوی چادر و عفاف، بوی حیا و متانت، بوی علم و اجتهاد، بوی کتاب و دین.

از حجت الاسلام بنایی معاونت سیاسی، امنیتی استان قم و بنیانگذار موسسه قم پژوهی گرفته تا حجت الاسلام واعظی مدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم؛ از حمیدرضا نوربخش هنرمند سرشاس و مدرس کشوری آواز گرفته تا حجت الاسلام ربانی مدیر مرکز خدمات حوزه های علمیه و دیگر بزرگان و مفاخر این شهر مقدس.

سالن سرای اهل قلم دیگر جایی برای نشستن نداشت و گروهی هم ایستاده به سخنرانی ها گوش فرا می دادند و از تاریخ و ویژگی های جغرافیای فکری و مفاخر و بزرگانی که در شهر قم بالیدند و فخر کشور و حتی جهان اسلام شدند لذت می بردند.

از علمای بزگوار و مراجع عظام و مفاخر دینی گرفته تا هنرمدان خوشنویسی و دیگر اهل قلم که در مهد قم روییدند و در سایه سار بانوی کرامت حضرت فاطمه معصومه(س) نضج گرفتند.

در این جلسه «سیدتقی نوربخش» مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی قم از واقعیتهای اصیل و اصالتهای حقیقی و ارزشهای منتشر و مستتر در این شهر گفت و یادآوری کرد که استان قم مهد تفکر و اندیشه است و در سطح کشور مردم قم را به عنوان مردمی متدین و دیندار می‌شناسند.

در این نشست صمیمی و جذاب که «سیدعباس صالحی» رییس بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در آن حضور داشت و در سخنانی خود را یک «قم»ی دانست که تا همیشه قمی بودن خود را حفظ خواهد کرد،

حجت الاسلام بنایی معاونت سیاسی، امنیتی استان قم با اشاره به اینکه شهر قم تاریخ روشن و شفافی دارد، گفت: استان قم جزء معدود شهرهایی است که ائمه معصومین درباره آن چندین حدیث نقل کردند و این موضوع نشان دهنده انجام اعمال مردم قم از روی آگاهی و بصیرت است.

*قدمت 9 هزار ساله

بنایی درباره قدمت استان قم بیان اظهار کرد: شهر قم 9هزار سال قدمت تاریخی دارد بنابراین این استان به لحاظ تاریخ شناسی و آینده پژوهی در جایگاه ویژه ای قرار می‌گیرد. با توجه به ظرفیت‌های قم «بنیاد قم پژوهی» تاسیس کردیم و تا به حال در این بنیاد 21 کتاب به چاپ رسیده و 21 عنوان دیگر در دست چاپ است.

در ادامه این جلسه یکی از اساتید برجسته زبان شناسی که اهالی قم و مدیر فرهنگستان قم بود با بیان اینکه 15 سال از تاسیس «فرهنگستان قم» می‌گذرد، یادآوری کرد در حال جمع‌آوری بانک جامع واژگان زبان فارسی هستیم که شامل واژگان قرن چهارم هجری قمری تا به امروز می‌شود. همچنین علاوه بر متون تاریخی روزنامه‌هایی از زمان قاجار تا به امروز را جمع‌آوری کردیم تا تغییر و تحولات در زبان مطبوعات در آن مشهود باشد.

وی به کمبود بودجه برای جلو رفتن این پروژه اشاره کرد و افزود: بانک جامع واژگان زبان فارسی در 30 جلد چاپ خواهد شد و تا به امروز یک جلد آن چاپ شده است، متاسفانه برای جلو بردن این پروژه با کمبود بودجه مواجه هستیم.

ایشان تاریخ هنر استان قم را مدون ندانست و در ادامه توضیح داد: استان قم مهد اندیشه و تفکر است و این ویژگی این استان را از سایر استان‌های دیگر متمایز می‌کند، مردم قم در سطح کشور به عنوان مردمی متدین شناخته شده‌اند.

*هنر در قم

حمیدرضا نوربخش هنرمند پرآوازه و سرشناس آواز در کشور که اهل قم است نیز در سخنانی با بیان اینکه هنر در قم به دو بخش قبل و بعد از انقلاب تقسیم می‌شود، این نکته را یادآور شد که پس از انقلاب با فرمایش‌های امام خمینی(ره) افراد متدین هم به حوزه هنر ورود پیدا کردند.

نوربخش در ادامه صحبت‌های خود تاکید کرد: استان قم در هنر خوشنویسی بسیار برجسته است. همچنین در انجمن هنر آواز قم 500 نفر عضو به طور مستمر فعالیت می‌کنند که افراد با استعدادی در هنر آواز محسوب می‌شوند.

نوربخش اداوری کرد که استان قم در زمینه هنر نمایش و شعر نیز فعالیت‌های چشم‌گیری داشته است و باید از این استعدادها و پتانسیل بالای آنها در عرصه هنر دینی و ارزشی بیش از پیش بهره برد.

نشست قم پژوهی به پایان رسید و این در حالی بود که نام و یاد قم و سیمای این شهر عرفانی و نورانی در فضای سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب طنین انداز و عطر این مرکز انقلابی و اسلامی در بستر کتاب و قلم، منتشر شده بود.

یادمان باشد بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از 10 تا 20 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برپاست.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha