به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر عادل پیغامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در اولین نشست از سلسله نشستهای اعتدال انقلابی دیپلماتیک با عنوان "اقتصاد مقاومتی و فقهالاقتصاد" که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه معصومیه قم برگزار شد به تبیین اقتصاد مقاومتی در جامعه اسلامی پرداخت و گفت: اقتصاد ریشه در انقلاب فرهنگی دارد و از سال 80 به بعد، از سوی رهبر معظم انقلاب عناوینی چون انقلاب اقتصادی و دستیابی به اقتصاد مقاومتی مطرح شده است.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب با بصیرت و هوشمندی بارها در رابطه با مسئله اقتصاد تذکراتی را به مسئولین دادهاند، ابراز داشت داشت: مشکلات اقتصادی زیربنای همه مشکلات و از جمله در مسئله فرهنگ است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) یادآور شد: واژه مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی از کلید واژههای شیعی به شمار میرود و ریشه در تفکرات مبارزاتی شهید امام موسیصدر دارد و با فرهنگ عاشوار گره خورده است.
پیغامی، اقتصاد مقاومتی را با توجه به آیات و روایات یک امر عقلانی دانسته و خاطرنشان کرد: اقتصاد اسلامی ریشه در شریعت و دین دارد؛ بنابراین الگویی به نام قرآن و شریعت به اقتصاد کشور قوت میبخشد.
وی با بیان اینکه تحریمهای آمریکا خللی در روند پیشرفت و شکوفایی کشور ایجاد نمیکند، ادامه داد: کسب و کار حرام، فساد اقتصادی، موقوفهخواری، زد و بندهای اقتصادی و ... موانع بزرگی در مسیر پیشرفت اقتصاد نوپای کشور است.
عضو هیئت عملی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه جراحی اقتصاد نیازمند برنامهریزی مدون از سوی حوزههای علمیه در عرصه فقه اقتصادی است، گفت: حوزههای علمیه باید با ورود به مباحث فقهالاقتصاد و تولید علم قوی، جلوی پیشروی فرهنگ سکولار در اقتصاد ایران را بگیرند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه برای داشتن اقتصاد پاک باید گلوگاههای فساد را شناسایی کرد، اظهار داشت: نباید برداشت سطحی از دستورات اسلام و فرمایشات مقام معظم رهبری در شعار هر سال داشته باشیم؛ زیرا جریانهای تکفیری و سلفیگری به خاطر همین برداشتهای سطحی از دین، دست به این همه جنایات علیه جهان اسلام زدهاند.
پیغامی در پایان یادآور شد: اقتصاد پیچیدگیهای خاصی دارد که تنها باید با ورود به مباحث فقهالاقتصاد و مطالعات دقیق و قوی، امکان شکوفایی پایدار می یابد.