جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
ss

این هنرمند اگرچه خود یک مسیحی است ولی علاقمند به داستان کربلا است و تاریخ کربلا را از سنتهای عزاداری در ایران و عراق ( سینه زنی ، زنجیرزنی ، شبیه خوانی و تعزیه) جستجو کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، خانم کلودیا بورجا (از کشور ایتالیا) در سال گذشته با دو سفر به ایران و یک سفر هم به عراق موفق شد بیش از 5000 عکس از مراسم محرم (بالاخص تاسوعا و عاشورا) در شهرهای مختلف ایران ( کاشان ، نوش آباد ، تهران و ...)و بیش از 1000 عکس از مراسم اربعین در کربلا و نجف بگیرد و پس از برگشت از سفر، تعدادی از آنها را گلچین نموده و برای ارائه در یک نمایشگاه آماده سازد .

نامبرده تعدادی از عکسهای خود را برای فستیوالهای متعدد عکاسی ارسال نمود تا اینکه یکی از جشنواره های مربوط به عکاسی ، کار وی را ستوده و عکسهای وی برنده جایزه شد و از وی تمجید به عمل آمد .

به دنبال این موفقیت ، نمایشگاهی از عکسهای وی تحت عنوان " عاشورا با عکسهای کلودیا بورجا" در محل ساختمان انجمن عکاسان رم برپا شد که روز بیستم اردیبهشت ماه با حضور رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در رم و دهها نفر از هنرمندان این شهر افتتاح گردید .

40 اثر از عکسهای خانم بورجا در این نمایشگاه عرضه شده است که سنت عزاداری در ماه محرم بالاخص تاسوعا و عاشورا را به تصویر می کشد .

در ابتدای این نمایشگاه داستان مختصری از فلسفه و تاریخ عاشورا هم نصب شده است که علاقمندان به این نمایشگاه آنرا می خوانند و آنگاه به سراغ عکسها می روند .

یادآور می شود خانم کلودیا بورجا که از دانشجویان دانشگاه ساپینزا بود سال گذشته توسط خانم پروفسور اسکارچا استاد شیعه شناسی این دانشگاه به رایزنی فرهنگی معرفی شد تا در سفری به ایران بتواند سنت عاشورا را در قالب تعدادی عکس به ایتالیائی ها معرفی نماید که خوشبختانه با مساعدت اداره کل امور زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این امر میسر شد و نامبرده توانست ، هم با فلسفه محرم و عاشورا آشنا شود و هم مقدمات این نمایشگاه را تدارک ببیند .

این نمایشگاه هم به لحاظ ارائه هنری آن و هم به لحاظ نوشته ها و معرفی عاشورا از لابلای تصاویر اخذ شده حائز اهمیت است و برای مخاطبین خود در ایتالیا دارای پیام خاصی است .

* شوق عزاداران حسینی از نگاه هنرمند مسیحی

این هنرمند اگرچه خود یک مسیحی است ولی علاقمند به داستان کربلا است و تاریخ کربلا را از سنتهای عزاداری در ایران و عراق ( سینه زنی ، زنجیرزنی ، شبیه خوانی و تعزیه) جستجو کرده است.

خانم بورجا برای این کار سه سفر طولانی به ایران و عراق را انجام داده و به شدت تحت تاثیر مراسم محرم و معنویت حاصل از آن در خانواده های شیعی قرار گرفته و به دنبال نوشتن یافته های خود در این سفرهای به یادماندنی است .

وی معتقد است مظلومیت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران وی در اینگونه مراسم کاملا دیده می شود و میلیونها مردم نه از روی اکراه بلکه از راه دل و با اشتیاق تمام ، خواهان ادامه دادن راه حسین (ع) هستند که نمونه کامل یک آزادمرد بوده است چرا که وی در زمان خودش با هر گونه ظلم و تعدی و تبعیض مبارزه کرد و در نهایت خود و خانواده خود را فدای آرمانهای والای انسانی نمود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha