یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت‌الاسلام عماد

ظرفیت های فراوانی در حوزه‌های علمیه در زمینه پژوهش وجود دارد و جشنواره علامه حلی یکی از بسترهایی است که زمینه تحقق این امر را فراهم می‌کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین عماد، پیش از ظهر امروز در آیین اختتامیه ششمین جشنواره علامه حلی، در مرکز همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی قم با اشاره به حلقه‌های عرصه دانش، گفت: تولید دانش، نشر دانش و معرفت و عمل به تولید دانش سه حلقه اساسی عرصه دانش است.

وی، آیات و روایات را سرشار از علوم و معارف دانسته و تصریح کرد: آنچه امروز بشر با آزمون و خطا به آن دست یافته است، در متن گزاره‌های دینی به سهولت یافت می‌شود.

معاون پژوهش حوزه های علمیه درباره اهمیت نشر دانش نیز گفت: همان‌گونه که امیرالمومنین(ع) می‌فرماید: "زکاه العلم نشره" یعنی چیزی که علم را تزکیه کرده و آلودگی آن را می‌زداید، انتشار آن در جامعه و بهره‌مند کردن مردم از آن است. این مسئله زکات علم است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عماد ادامه داد: رهبر معظم انقلاب درباره ارزیابی دستگاه‌ها و مراکز علمی می‌فرمایند "امروزه در دنیا رتبه دانشگاه‌های جهان و مقام آنها بر اساس پژوهش و تولید علم سنجیده می‌شود و این مسئله نشانگر اهمیت بالای پژوهش است".

وی به ظرفیت موجود در حوزه‌های علمیه در زمینه پژوهش اشاره کرد و ابراز داشت: ظرفیت های فراوانی در حوزه‌های علمیه در زمینه پژوهش وجود دارد و جشنواره علامه حلی یکی از بسترهایی است که زمینه تحقق این امر را فراهم می‌کند.

معاون پژوهش حوزه های علمیه در ادامه  با اشاره به آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره علامه حلی، یادآور شد: تعداد آثار ارسال شده به ششمین جشنواره علامه حلی کمتر از ظرفیت حوزه‌های علمیه است و مدیران مدارس باید با تدبیر، میزان پژوهش در مدارس را افزایش داده و موجبات برطرف شدن این نقیصه را فراهم کنند.

حجت الاسلام والمسلمین عماد در پایان با اشاره به روایتی از امام علی‌(ع) خاطرنشان کرد: دانش فضیلت‌های فراوانی دارد که رأس دانش تواضع، چشم آن برائت از حسد، گوش آن درست فهمیدن، زبان آن صداقت، حافظه آن جستجوی بی‌پایان، قلب آن حسن نیت و ... است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha