به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیتالله جوادیآملی، در پیامی به همایش تخصصی «عقلانیت و اعتدال در سیاست خارجی»، با بیان اینکه اسلام برای روابط ملی منطقهای و بینالمللی برنامهریزی کرده است، گفتند: این سه محور شامل ارتباط داخلی و خارجی با ملت و دولت مسلمان، رابطه با اهل کتاب و ارتباط با جوامع بشری اعم از مشرک و غیره است و آیات و روایات برای هر سه بخش دستورات ویژهای دارد.
ایشان با اشاره به جهانشمولی قرآن و دستورات پیامبر(ص)، خاطرنشان کردند: برنامههای ما نیز باید اینگونه باشد زیرا اسلام در عین حال که به روابط داخلی و منطقهای توجه دارد نگاه بین المللی نیز دارد و پیامبر(ص) رحمةاللعالمین بودها ست.
معظمله با تاکید بر اینکه روابط خارجی با دیگران لزوما نیازمند مودت، محبت و اتحاد سبیل نیست، افزودند: البته وضعیب محارب و کسی که همواره از گزینههای نظامی روی میز حرف میزند فرق میکند؛ اینها همانهایی هستند که وقتی انسان با آنها دست میدهد باید انگشتایش را بشمارد و آیاتی مانند " فَقَاتِلُواْ أَئِمَّةَ الْكُفْرِ" ناظر به همین افراد است. علت مقابله با این افراد کافر بودنشان نیست؛ زیرا با کافر میشود کنار آمد، اما با مستکبر نه، اینها طبق آیه قرآن به سوگندها و تعهدات و میثاقهای خود پایبند نیستند.
ایشان اادامه دادند: با این گروه نمی شود زندگی کرد و نمونهاش عمل نکردن به چندین قطعنامه درباره اسرائیل و یا قطعنامههایی که در دوران فاع مقدس صادر می کردند؛ اینها با دست راست تعهد کنند، با دست چپ نقض میکنند، لذا مسئولان ما در مذاکره با اینها باید نهایت هوشیاری را داشته باشند.
حضرت آیتالله جوادیآملی با اشاره به سه اصل عزت، حکمت و مصلحت در سیاست خارجی دولت اسلامی، گفتند: مسئولان ما در روابط خارجی باید مقتدرانه بیانگر اسلام باشند و این اصل اسلامی را در نظر بگیرند که "الاسلام يعلو ولا يعلي عليه".
معظمله در پایان تاکید کردند: مصوبات مجلس و قانون رسمی مملکت برای همه قابل احترام است و همه حمایت میکنند و باید در تمام مراحل تعاملات خارجی خدا را در نظر بگیریم.