به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان در مراسم تقدیر از ممتازین تحصیلی مدرسه علمیه عالی نواب به ویژگی های ممتازین از دیدگاه قرآن کریم پرداخت و با اشاره به آیه «و من یأته مؤمنا قد عمل الصالحات فأولئک لهم الدرجات العلی* جنات عدن تجری من تحتها الأنهر خالدین فیها و ذلک جزاء من تزکی» (سوره طه/ 75 و 76) اظهار داشت: ممتازین کسانی هستند که به خداوند و دین او و دستورات الهی ایمان دارند به گونه ای که این ایمان، در رفتار و عمل او تبلور یافته باشد.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه امتیاز یک طلبه به این است که باورمندی های درونی خود را به دیگران منعکس کند، گفت: عامل موفقیت امام خمینی(ره) عمل به این مهم بود؛ چرا که او با رعایت این اصل، توانست یک انقلاب را رهبری کند.
وی با تأکید بر اینکه طلاب باید علاوه بر درس خواندن، رفتار و گفتار خود را نیز مورد بررسی قرار دهند، افزود: خداوند متعال در قرآن کریم برای افرادی که تقوا داشته باشند و گفتارشان محکم، مستند و درست باشد، دنیا و آخرت را تضمین کرده است.
دبیر اجرایی شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان از دیگر ویژگی های ممتازین از دیدگاه قرآن کریم را تزکیه نفس از آلودگی ها و گناهان دانست و خاطر نشان کرد: مبلغان و طلاب باید از بیان حرف های بیهوده و گفتار بی اساس بپرهیزند و این ویژگی ها را سرلوحه اعمال و رفتار خود قرار دهند تا از ممتازین درگاه الهی شوند.
*تصویب آئین نامه کانون دانش آموختگان خراسان
حجت الاسلام و المسلمین فرجام در بخش دیگری از سخنان خود به تصویب آئین نامه کانون دانش آموختگان حوزه علمیه خراسان اشاره کرد و گفت: این کانون یک نهاد حوزوی است و افرادی که توانایی تأسیس و راه اندازی این کانون را دارند، اعلام آمادگی نمایند.
وی با بیان اینکه این کانون در جهت معرفی افراد دانش آموخته حوزه متناسب با نیاز جامعه و نظام اسلامی و ارتقای جایگاه دانش آموختگان حوزوی ایجاد شده است، اظهار داشت: برخی ها بر این باورند که سطح علمی حوزه علمیه خراسان دچار افت شده است که می توان با مقایسه وضعیت امروز حوزه با گذشته، پاسخ محکمی به این شایعات داد.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه در حوزه علمیه باید پاسخگوی نیازهای همه اقشار جامعه بود، ابراز داشت: حوزه علمیه باید علاوه بر اینکه در تربیت طلاب جهت اعزام به روستاها به عنوان روحانیون مستقر برنامه ریزی داشته باشند، می بایست نسبت به تریبت مدرس علوم دینی و همچنین رفع نیاز فقاهت و فقیه پروری و تربیت محقق و پژوهشگر در حوزه های مختلف علمی تلاش نماید.
وی افزود: امروز حوزه علمیه خراسان برای رفع نیازهای دینی تمامی اقشار جامعه با پیش بینی طرح هجرت، ایجاد و تأسیس مدارس تخصصی و همچنین راه اندازی مدرسه فقاهت برنامه ریزی مدونی دارد.
*راه اندازی مدرسه فقاهت در مدرسه سلیمانیه
حجت الاسلام و المسلمین فرجام با بیان خبر راه اندازی مدرسه فقاهت از مهرماه سال جاری در مدرسه سلیمانیه خاطر نشان کرد: این مدرسه با جذب طلاب ممتاز سطح یک با معدل 18 یا 19 نسبت به امر مهم فقیه پروری و پرورش مدرسین آینده این حوزه برنامه ریزی می کند.
در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام دکتر کاظمی، مدیر مدرسه علمیه عالی نواب با اشاره به برگزاری آزمون ورودی این مدرسه در هفته گذشته از ویرایش برنامه های رشته های مختلف این مدرسه خبر داد و گفت: سطح چهار حوزه علمیه خراسان از سال آینده در رشته های فقه قضایی با دو گرایش فقه جزا و خصوصی و کلام با دو گرایش کلام جدید و مقارن در این مدرسه راه اندازی خواهد شد.
در پایان نیز با حضور اساتید این مدرسه از ممتازین تحصیلی مدرسه عالی نواب تقدیر شد.