شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
یی

استاد کالج سنت اولاف آمریکا گفت: به اعتقاد استاد مطهری، اگر تمایل به جاودانگی در انسان‌ها پاسخ مناسبی داده نشود، زندگی پوچ می‌شود، پس باید اعتقاد به جاودانگی وجود داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، چارلز تالیور، ظهر امروز در همایش بین‌المللی اندیشه‌های فلسفی شهید مطهری، در مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی قم با اشاره به این که یکی از کارهای شهید مطهری تلاش در زمینه ارایه چهره ای متفاوت از جهان آفرینش در دنیای فلسفه است، گفت: فلسفه در شصت سال اخیر تحولات زیادی را به خود دیده است.

 استاد کالج سنت اولاف آمریکا ادامه داد: دیدگاه فلسفی طبیعت‌گرایی، از جنگ جهانی دوم رایج شد و طبیعت‌گرایان اخلاقی همواره به دنبال صلح جهانی بودند؛ طبیعت‌گرایی انکار خدا و ارزش‌های اخلاقی است که بعد از جنگ جهانی دوم با دو رویکرد فعال بود و این دو رویکرد مقابل یکدیگر هستند.

تالیور با ذکر این مطلب که طبیعت‌گرایی بر جریان حسی تاکید دارد، خاطرنشان کرد: دکتر مطهری تلاش کرد که علم و تجربه را با هم همراه ‌کند و با این وجود، تجربه دینی و عرفانی را تکه تکه نمی کند.

وی با بیان این که اندیشه استاد مطهری بر خیر و فضیلت خدا تکیه داشت، ابراز داشت: ایشان آیه‌ای از قرآن را مورد توجه قرار می‌دهد که اعضای بدن به نفع و یا علیه صاحب خود شهادت می‌دهند، این مسئله نشان دهنده ارزش وجودی انسان است.

این استاد آمریکایی خاطرنشان کرد: مطهری می‌گوید کلیت جهان نیاز به توضیح دارد، ولی در این راستا «راسل» و دیگر طبیعت گرایان راجع به کلیت جهان سخنی به میان نمی‌آورند؛ فیلسوفان به دنبال چرایی به وجود آمدن کل جهان نبودند و همواره بر این اصل معتقد بودند که اگر کل جهان مفهوم نداشته باشد، زندگی پوچ می‌شود، مطهری نیز این اصل را می‌پذیرد.

تالیور یادآورشد: به اعتقاد استاد مطهری، اگر تمایل به جاودانگی در انسان‌ها پاسخ مناسبی داده نشود، زندگی پوچ می‌شود، پس باید اعتقاد به جاودانگی وجود داشته باشد.

استاد کالج سنت اولاف آمریکا تصریح کرد: مطهری به این که چگونه به هم معرفت داشته باشیم و همدیگر را بشناسیم تاکید دارد و به آن پاسخ می‌دهد؛ بنابراین رفتارگرایی می‌تواند موجب شناخت شود بدین‌سان که ما باید اول خود را ‌بشناسیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha