خبرگزاری حوزه/ هرچه به مراسم سالگرد امام نزدیکتر می شویم خاطرات و جملات و سیره و سولک ان مرد ربانی در حوزه های مختلف حیات فردی و اجتماعیش پررنگ تر می شود و در فضای جامعه اسلامیمان طنینی زیبا و دل انیگز می اندازد.
مروری بر خاطرات و بیاانت امام عزیز گویا و جویای این حقیقت ناب و تابناک است که ما با مرد ذوابعاد روبروییم.
مردی که هم عارف بود و هم سیاستمدار؛ هم اندیشمند و هم شاعر؛ هم خروشنده و هم عطوف.
امام اما اهل ذوق و هنر و فیلم هم بود. ایشان در بیاناتشان حتی مشخصا از یک فیلم سینمایی ایرانی هم نام می برند و از آن به ستایش یاد می کنند.
آنهم فیلمی که در دوران رژیم گذشته ساخته و به نمایش درآمده بود.
فیلم سینمایی «گاو» ساخته داریوش مهرجویی.
باری؛ امام خمینی در روز 25 اردیبهشت ماه 1359 در دیدار با مدیر عامل وقت صدا و سیما ضمن بیان مطالبی درباره اهمیت رادیوـ تلویزیون درباره پخش فیلمهای ایرانی به جای فیلمهای بدآموز خارجی فرمودند:
«ما بحمداللَّه گویندگان و نویسندگان خوب داریم. ما همه چیز داریم. من من غالباً فیلمهایی که خود ایرانیها درست می کنند به نظرم بهتر از دیگران است مثلاً فیلم گاو آموزنده بود اما حالا این فیلمها باید حتماً از امریکا و یا از اروپا بیاید با یک بىبندوبارى، تا روشنفکران غربزده شاد شوند. فیلمهایى که از خارج به ایران مىآید اکثراً استعمارى است. لذا فیلمهاى خارجى استعمارى را حذف کنید مگر صددرصد صحیح باشد. در هر صورت این به عهده شما و مسئولین آنجاست.
امام همچنین درباره استقلال رادیو- تلویزیون گفتند: من بارها گفته ام رادیو- تلویزیون باید کاملًا مستقل باشد، و باید استقلالش محفوظ باشد و هیچ کس در آن دخالت نکند. شما فقط در هرچه بیشتر اسلامى شدن آن کوشش کنید، تا مطابق با خواست مردم باشد. مردم خونشان را داده اند. نمى شود که مسلمانها خونشان را بدهند و بعد اشخاصى منحرف بیایند و نتیجه اش را ببرند. و مسئله این است که هیچ عقل و شرعى این را نمى گوید. مردم مسلمان ریختند در خیابانها، «اللَّه اکبر» گفتند، جانشان را فدا کردند و گفتند ما جمهورى اسلامى مى خواهیم، جمهورى اسلامى محتوایش این است که همه چیزش اسلامى باشد. یکى از مهمات، همین قضیه رادیو- تلویزیون است که از همه چیز اهمیتش بیشتر است. این دو دستگاه است که باید اسلامى بشود. استقلالش را حفظ کنید. کسى اگر آمد خواست یک چیزى را تحمیل کند، ابداً به آن اعتنا نکنید و با استقلال و با قدرت این دستگاه را راه بیاندازید.
و این خاطره و بیان مانای حضرت روح الله برای همه اهالی هنر سینما یادگاری ماندگار و ارزشمند است و نشانه ای که می توان از درون آن، نگاه عمیقا هنرشناس و عاطفه سرشار و ذوق زلال آن پیر روشن ضمیر را بازشناخت و در جهت احیای ارزشها و منویات هدایتگرانه و آرمانهای ناب آن روحانی حقیقی و رهبر کبیر دینی گام برداشت. انشاءالله تعالی!
*پی نوشت:
صحیفه امام، ج12، ص: 291 و 292