پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت‌الاسلام رشاد

در حوزه به مسائل تربیتی، معیشتی، آموزشی، رفتاری، تحقیقی و زی طلبگی و شناسایی و احیاء سنت‌ها، نگرش و تحولی اصولی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه درتهران، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد مدیرحوزه علمیه امام رضا علیه السلام تهران دربازدید ازحوزه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام شهر ری که به همراه اساتید و مدیران این حوزه جهت تعامل بیشتر درعرصه های آموزشی طلاب صورت گرفت، با اشاره به جایگاه والای حوزه در حراست از ارزش های دینی و معنوی اظهارداشت: حوزه یک جریان مستمر و پیوسته است. یک جریان تاریخی ودر بین نظام ها مهم ترین پویاترین نظام علمی به شمار می رود.

موسسس حوزه پیامبر اسلام است

وی با تشریح تاریخچه تاسیس حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: درحقیقت حوزه به دست مبارک حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) تأسیس شد، یعنی همان زمانی که ایشان قرآن را آورده و تعلیم فرمودند، در واقع حوزه آغاز شد وبه واقع اصحاب بزرگوارایشان اولین شاگردان حوزه بودند وائمه طاهرین علیهم السلام هم این راه را ادامه دادند.

 رئیس شورای مدیریت حوزه علمیه استان تهران با اشاره به سابقه هزارساله حوزه مترقی شیعی گفت: به تعبیرامروزی وکلاسیک دست کم از عهد شیخ الطائفین ،از سال 448  پس ازآتش گرفتن کتاب خانه بزرگ شان دربغداد به نجف منتقل شدند، حوزه شیعه به دست اوتأسیس شد و ازآن تاریخ تاکنون حدود 1000 سال می گذرد. ایشان مؤسس حوزه شیعه هستند هرچند  حوزه های درس امام صادق (ع) با 4000 شاگرد، جزو قدیمی ترین حوزه های شیعی محسوب می گردد.

حوزه یک جریان پیوسته و با هویت است

استاد، محقق و پژوهشگرحوزه علمیه ،حوزه را یک جریان پیوسته با هویت واحد توصیف کرد و ادامه داد: قطعا اگر حوزه هویت خود را از دست دهد ،هستی خود را از دست داده است و آنچه می ماند دیگر حوزه نیست. اگر قبول کنیم حوزه اسلام، تشیع و مکاتب اهل بیت علیهم السلام را تا به امروزحفظ کرده، آن موقع در صورت نابودی هویت حوزه، اسلام به مخاطره خواهد افتاد وآنچه بعد ازافول و سقوط حوزه باقی می ماند ،اسلام نخواهد بود.

وی با انتقاد از رویه ای که "الازهر" درپیش گرفته گفت: آنچه درجهان اسلام امروزوجامعه اهل سنت اتفاق افتاده این است که همچنان الازهرالشریف که بزرگترین حوزه اهل سنت با 700 هزاردانشجو و با سابقه است، متاسفانه ازمعنا و رسالت حقیقی خود تهی شده و به دانشگاه تبدیل شده است و بسیاری از فارغ التحصیلان آن منشاء بلایای امروز درجهان به ویژه جهان اسلام هستند.

وی ادامه داد: باید هویت تاریخی حوزه را شناخته و آن را احیاء کنیم ،آن موقع حوزه کار آمد خواهد شد. توجه داشته باشیم سربازان امام زمان (عج) در لباس روحانیون و علما تا امروزدین را حفظ کرده اند.

کارکرد های فلسفه دین

تولیت حوزه علمیه امام رضا علیه السلام، با اشاره به تحولات متنوع علوم و معارف دردنیای امروزگفت:  امروزعالَم دین شناسی و الهیات متحول شده است و ده ها موضوع دراین زمینه ها به وجود آمده است. در  حوزه فلسفه دین صدها دانش نامه چندین جلدی داریم. مکاتب جدیدی که به ذهن ما طلبه ها خطورنکرده است،لذا باید گفت، درجهان امروز دین و اندیشه و فلسفه دین است که جهت می دهد.

وی با بیان کارکرد های فلسفه دین درجهان امروزیادآورشد: فلسفه دین هم پایگاهی است برای تهاجم و ضربه زدن به دین، وهم پایگاهی برای دفاع از دین به شمار می رود. دین درتعریف عرفی امروز از هیچ جبهه ای به اندازه فلسفه دین ضربه نخورده است.

استاد دروس خارج حوزه، با تاکید بر لزوم تحول و اسلامی شدن علوم درجامعه گفت: حضرت آقا فرمودند، بعد از اسلامی شدن حکومت ،نوبت اسلامی شدن جامعه است. جامعه ما اسلامی نخواهد شد تا علوم ما اسلامی نشود.امروزعلوم انسانی غیراسلامی و احیانا سکولاردردانشگاه ها و برخی مراکزعلمی  جوان ها را از ما می گیرد و لذا باید این علوم را از پایه و اساس درست کرد و تا زمانی که جایگاه ارائه علوم اسلامی به نام حوزه درست نکنیم،علوم ما اسلامی نخواهد شد برای اینکه علوم اسلامی تعیین کننده سبک زندگی است.

به یاد حضرت علی اکبر (ع)

به گزارش خبرگزاری حوزه دراین دیدارکه به میمنت ولادت فرزند گرانقدرآقا اباعبدالله الحسین علیه السلام و روز جوان برگزارشده بود، حجت الاسلام رشاد درابتدای سخنان خود با تبیین جایگاه والای حضرت علی اکبر علیه السلام گفت: حضرت علی اکبرعلیه السلام شأن وجایگاه استثنایی در میان شهدای کربلا دارد و شخصیت خاصی در بین اهل بیت. در زیارت عاشورا هم بعد از نام سیدالشهدا (ع) نام مبارک ایشان آمده است. یعنی السلام علی الحسین(ع) وعلی علی ابن الحسین(ع) بعضا تصورمی شود منظورازعلی بن الحسین(ع) نام امام سجاد (ع) است اما مقصود حضرت علی اکبر (ع) است.

وی ادامه داد: مرتبت امام سجاد علیه السلام مرتبت خاصی است. ما موظفیم به محضر آن بزرگوار ادای ادب و احترام کنیم.اما حضرت علی اکبرعلیه السلام شبیه ترین افراد به پیامبر اکرم (ص) بودند. نقل است بعد از حضرت سیدالشهدا و حضرت عباس ابن علی (ع)، ایشان جایگاه بسیار ویژه ای دارند. البته دربیان مبارک امام سجاد (ع) درخصوص شأن حضرت عباس علیه السلام آمده است که جایگاه ایشان دربهشت بسیاروالا و ایشان دوبال دارند وهمانند جعفر طیار پرواز می کنند.

تاکید بر حفظ رو حیه انقلابی

حجت الاسلام والمسلمین رشاد با تاکید بر ضرورت حفظ روحیه انقلابی درشرایط امروزاظهارداشت: یکی از روشنفکران معاصر می گوید: "حضرت علی(ع) خصوصیتش این بود که بعد ازانقلاب هم انقلابی ماند" این کلام برای ما که 35 سال از انقلاب مان گذشته خیلی معنی دارد.هنوز که هنوز است حاکمان اصلی ما و رهبرمعظم انقلاب ما انقلابی است و انقلابی مانده است.

وی افزود: رهبرفرزانه انقلاب اخیرا ضمن سخنان گهربارشان خطاب به غربی ها فرمودند که من که دیپلمات نیستم من انقلابی ام. فرق است بین یک دیپلمات محافظه کار و معامله گر و یک شخصیت انقلابی. حضرت امام خمینی(ره) هم به عنوان یک شخصیت مؤسس و بانی نظام مقدس جمهوری اسلامی، تا آخرین لحظه انقلابی بودند و اگرده ها سال دیگرهم عمرداشتند همچنان انقلابی می ماندند.

رئیس شورای مدیریت حوزه های علمیه استان تهران تاکید کرد: امام(ره) قبل ازانقلاب زمانی که در ترکیه پاریس وعراق درغربت و محدودیت می زیست و پس ازانقلاب و دراوج اقتدارشان نیزهمچنان انقلابی ماند و انقلابی زیست و بساط زندگی، طرز فکر، سبک زندگی و بیانات و مواضع شان همان بود.

وی با اشاره به اولین بیانیه ای که امام راحل(ره) صادرفرمودند گفت: دراولین بیانیه ایشان در سال 1320 که بعدها در کتابخانه وزیری شهر یزد پیدا شد، درآن بیانیه هم همان شخصیت امام(ره) در 73 سال پیش زمانی که ایشان کمتر از 40 سال داشتند، آشکاربود وهمه آنچه در این بیانیه آمده تا آخر حیات شان رعایت شد.

انقلاب اسلامی انقلاب جوانان است

حجت الاسلام والمسلمین رشاد این انقلاب را انقلاب جوانان عنوان کرد و افزود: امام(ره)، به لحاظ روحیه، ادبیات، جهت گیری و مواضع جوان بودند هرچند به لحاظ سنی بالاتر بودند اما جوان تر می اندیشیدند و با نشاط تراز جوانان سخن می گفتند و مبارزه می کردند. امروز هم انقلاب روی  دوش جوانان است و به رغم گذشت 35 سال از انقلاب و این دوره گردش نسلی و قرن عرفی از انقلاب، نسل دوم وسوم و چهارمی ظهورکرده که درست مثل همان نسل اول فکر می کند و عمل می نماید و بازهم تکیه گاه انقلاب همان نسل جوان است.

مدیرحوزه علمیه امام رضا علیه السلام درپایان با اشاره به انتقال نسل به نسل و سینه به سینه ی روحیات انقلابی دربین جوانان ایران اسلامی گفت:بیش از36 هزار دانش آموزشهید دردوران دفاع مقدس برای حفظ اسلام وانقلاب اسلامی دادیم وامروزدرست مثل همان زمان جوانان ما پای انقلاب هستند.

گفتنی است درپایان این دیدارو پس ازبحث و تبادل نظرات کارشناسی بین مدیران حوزه امام رضا علیه السلام و حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام، حاضران به زیارت حرم مطهرحضرت عبدالعظیم علیه السلام وزیارت قبورمطهرحضرات آیات مجتبی تهرانی وخوشوقت نائل آمدند

. 313/34

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha