به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین فرجام در اجلاس امروز اساتید سطوح دو و سه حوزه علمیه خراسان ضمن تبریک ایام میلاد امام زمان(عج) و همزمانی آن با خرداد ماه و ایام قیام 15 خرداد و رحلت امام خمینی(ره)، با بیان اینکه برای ظهور امام زمان(عج) زمینه سازی لازم است، اظهارداشت: یکی از زمینه های ظهور امام زمان(عج) وجود انسان های ذوب شده در ولایت است که تربیت و به صحنه آوردن این انسان ها، وظیفه رهبران دینی مردم است.
وی با اشاره به اینکه هنر امام خمینی(ره) این بود که مردم را به صحنه انقلاب فراخواندند و در مسیر ولایت قرار دادند، ابراز داشت: امام خمینی(ره) دارای ویژگی های شخصیتی خاص خود بودند و با تیزبینی و هوشمندی فوق العاده خدادادی و با معنویتی که با زانو زدن در محضر عارفان بزرگی مثل مرحوم شاه آبادی و دیگر اساتید بزرگوار کسب کرده بودند، مسیر درست را از نادرست به خوبی تشخیص می دادند.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه آن بزرگوار دارای دو ویژگی بارزی بود که باید سرمشق همه طلاب و اساتید باشد، گفت: امام خمینی(ره) از اول زندگیشان تکلیف محور بودند و آنچه که وظیفه اقتضا می کرد، همان را به درستی انجام می دادند.
وی با اشاره به آیه «اذ قال له ربه اسلم قال اسلمت» به وظیفه شناسی امام خمینی(ره) تأکید کرد و افزود: دومین ویژگی مهم رهبر کبیر انقلاب(ره) برنامه ریزی در امور بود که سربازان امام زمان(عج) باید مطابق با آموزه های اسلامی نسبت به این مهم بکوشند.
دبیر اجرایی شورای برنامه ریزی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه از برنامه ریزی هایی که امام خمینی(ره) داشتند، شاگرد پروری ایشان بود، ابراز داشت: امام خمینی(ره) قبل از شروع حرکت انقلابی شان در حوزه علمیه قم ده ها سال به امر تدریس پرداخته و صدها عالم از خرمن علم ایشان بهره مند شده بودند و آن کسانی که پیام آن بزرگوار را در سراسر کشور منتشر کردند، شاگردان امام خمینی(ره) بودند.
وی با اشاره به اینکه کسانی که حامل پیام امام خمینی(ره) و مبلغ آموزه های ایشان از شهرها و روستاها به سراسر کشور بودند یا شاگرد امام خمینی(ره) بودند یا با شاگردهای ایشان در ارتباط بودند، خاطر نشان کرد: کار امام خمینی(ره) ایجاد رابطه صمیمی استادی و شاگردی بود که مقام معظم رهبری حاصل این رابطه و از رهبران انقلاب در خراسان بود.
حجت الاسلام و المسلمین فرجام خطاب به اساتید سطوح دو و سه حاضر در این اجلاس اظهار داشت: اساتید بزرگوار شایسته است که علاوه بر انتقال مفاهیم علمی فقه و اصول و دروس رایج حوزه، در ایجاد رابطه عاطفی بین استاد و شاگرد نیز نقش آفرین باشند.
وی با اشاره به اینکه از صدر اسلام تا کنون، این رابطه استاد و شاگردی نسل به نسل ادامه داشته است، ابراز داشت: پس از مرحوم شیخ طوسی، بیش از یک قرن، حوزه های علمیه تحت تأثیر آن استاد بزرگ بودند که این نشان از این رابطه و عمق آن است.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان با تأکید بر این مطلب که امروز در این سلسله اساتید، شما اساتید بزرگوار نقش بازی می کنید، ادامه داد: اگر در این سال ها، گامی در جهت رشد و ترقی حوزه برداشته شده است به واسطه برنامه ریزی و همفکری با اساتید محترم حوزه بوده است.
وی با اشاره به اینکه اجرایی شدن همه این نظرات امکان پذیر نیست، گفت: در کمیسیون های شورای برنامه ریزی حوزه، بیش از 50 نفر از اساتید این حوزه در برنامه ریزی ها نقش مؤثری دارند.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان در پایان بیان داشت: اساتید محترم در کمیسیون های مربوطه نظرات خود را بیان دارند تا بتوان از این نظرات در برنامه ریزی های آتی حوزه استفاده شود.
گفتنی است؛ در این اجلاس چهار کمیسیون اساتید اعزامی با موضوعات بررسی متون درسی ادبیات عرب، علوم عقلی، فقه و اصول و بررسی راهکارهای ماندگاری اساتید اعزامی در شهرستان و سه کمیسیون اساتید سطح دو و سه با موضوعات بررسی راهکارهای ارتقای کیفی مدارس تحت برنامه، بررسی محتوایی سطح دو و سه و ارزشیابی تحصیلی طلاب سطح دو و سه برگزار شد.