حجت الاسلام سیدقاسم موسوی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ارومیه، با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی رهبر انقلاب به عنوان سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی»، انقلاب اسلامی ایران را محصول یک حرکت و نهضت فرهنگی دانست و اظهارداشت، هم در دوران رهبر کبیر انقلاب و هم در زمان رهبری حضرت آیت الله خامنه ای، هر دو شخصیت فرزانه نسبت به مسئله فرهنگ حساسیت داشته و بر این مهم تاکید کرده اند.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری با اشراف دقیق بر مسئله فرهنگ در دهههای 60و 70 سخن از تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی را به میان آورد، ولی اقدامات شایسته ای از سوی مسئولین امر در این رابطه صورت نگرفت، چراکه مسائل فرهنگی و حفظ آموزهای دینی نیازمند تلاش و جهاد عملی و فعالیت های مستمر در این حوزه است.
مدیر مدرسه علمیه نمازی خوی، تحقق بسترهای دینی و فرهنگی را موجب دستیابی به اهداف انقلاب دانست و افزود: شناخت مفهوم فرهنگ از سوی مسئولین و عدم تفسیر به رأی در این زمینه و نیز توجه به توصیه های رهبر معظم انقلاب می تواند راهگشای حوزه فرهنگ باشد.
وی، باور قلبی و تعهد مسئولان را عامل و راهکار اساسی در عملیاتی شدن فرهنگ اسلامی عنوان کرد و ادامه داد: عزم ملی و مدیریت جهادی در مسئله فرهنگ زمانی نهادینه می شود که مسئولان آسیب ها و معضلات بخش فرهنگی را کاملا حس کرده و به فکر رفع آنها باشند.
مدیر مدرسه علمیه نمازی خوی، همچنین با بیان این مطلب که تمسک قلبی و عملی به کتاب و سنت حل کننده بسیاری از آفات و موانع است، اذعان داشت: باید توجه کرد که حوزه فرهنگ خصوصیتی دارد که شاید سایر بخش ها از چنین ویژگی برخوردار نباشند و آن تدریجی بودن تاثیر مسائل فرهنگی است، از سویی پر واضح است که حوزه های علمیه و قشر روحانیت، رهبران مسائل فرهنگی در جامعه هستند و اگر در این حوزه شاهد حرکات مفید و سازنده ای بودهایم مدیون بزرگان گذشته و علمای عرصه دین و عمل هستیم.
به گفته وی، طلاب و روحانیون امروز باید در زمینه فرهنگ، مبانی اسلامی را از منابع استخراج و جهت اجرایی شدن به حوزه های مختلف ارجاع نمایند.