خالقی در مراسم افتتاحیه شورای علمی پژوهشی حوزههای علمیه خواهران استان لرستان که در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد با بیان اینکه پژوهش در حوزههای علمیه باید به نقطه مطلوبی از بصیرت و بینش برسد گفت: امروز حوزههای علمیه باید در ابعاد آموزشی، فضیلتی و ارزشی تمام تلاش خود را به کار گیرند که رسالت خود را ایفا کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه امور پژوهشی قابل انعطاف هستند و در این زمینه قدرت خلاقیت و ابتکار در دست مدیران مدارس است باید در راستای پژوهش کیفیت اهتمام جدی صورت گیرد.
خالقی در ادامه افزود: حوزههای علمیه خواهران در بحثهای پژوهشی تاکنون موفق عمل کردهاند و این موفقیتها در جشنوارههای علامه حلی، بانوی کرامت و جشنواره رشد به خوبی نمایان است.
وی گفت: امروز در حوزههای علمیه فضای نقد و بررسی هم وجود دارد به گونهای که در این زمینه کرسیهای آزاداندیشی برای مبلغات نیز برگزار شده است.
معاون پژوهشی حوزههای علمیه خواهران تاکید کرد: شورای علمی پژوهشی در استانها باید برنامههای کلان این مدیریت را با توجه به اقتضائات استان، بومی نموده و در جهت پژوهش در حوزههای علمیه گام بردارد.
مدیرحوزه علمیه خواهران استان لرستان نیز در این مراسم تشکیل شورای علمی پژوهشی در استانها را گامی در راستای ساماندهی امور پژوهشی طلاب عنوان کرد.
حجتالاسلام سید نواب حسنی گفت: در این شورا، مدیران مدارس، معاون پژوهش و همچنین دبیر کانون پژوهشگران فارغالتحصیل ایفای نقش میکنند.
وی اظهار امیدواری کرد: امیدواریم با افتتاح شورای علمی، پژوهشی در راستای تحقق شعار این شورا «هر طلبه یک پژوهشگر» گامهای اساسی برداشته شود.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان لرستان ادامه داد: امیدواریم با کمک و مساعدت حوزه علمیه قم و مسئولان فرهنگی استان بتوانیم در جهت کمبود زیرساختهای مراکز علمیه در استان و همچنین تجهیز کتب آموزشی و کمکآموزشی نیز اقدام شود.
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان لرستان نیز با اعلام اینکه هستههای علمی پژوهشی این شورا از بین فارغالتحصیلان حوزه انتخاب میشوند گفت: تعداد کانونهای پژوهشی در مدارس علمیه استان از سه کانون به هفت کانون افزایش یافته است.
خانم مهرابی افزود: در سال گذشته مدارس علمیه استان لرستان با 34 اثر در جشنوارههای علامه حلی، بانوی کرامت و رشد شرکت کردند.
وی ساماندهی اساتید، برگزاری کارگاههای پایاننامه نویسی برای طلاب غیرحضوری و همچنین توجه به کمبودهای سخت افزاری و نرمافزاری، تجهیز منابع مکتوب حوزه را از دیگر برنامههای این معاونت در سال جاری برشمرد.
در ادامه این مراسم مدیر مرکز خدمات لرستان نیز با اشاره به ضرورت تجهیز طلاب به متون اسلامی و دینی جهت پاسخگویی به سوالات و شبهات در بین جوانان گفت: امروز تمام تلاش دشمنان اسلام و انقلاب خدشهدار نمودن اعتقادات دینی در میان جوانان است اما با تلاش مبلغان دینی این توطئهها کارساز نخواهد بود.
حجتالاسلام بیرانوند همچنین با اشاره به اینکه رسالت مبلغان دینی تعلیم است افزود: تعلیم مباحث دینی از سوی مبلغان زمانی تاثیرگذار است که به ابزار پژوهش مجهز شود و همین موضوع اهمیت پژوهش را بیش از پیش آشکار می سازد.
مشاور استاندار در امور بانوان نیز در این مراسم گفت: حوزههای علمیه باید با برنامهریزی درست و صحیح در تقویت نظام اسلامی و مکتب شیعه تلاش کنند.
خانم صلاحورزی افزود: بسیاری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی جامعه امروز میتواند در سایه پژوهش در جامعه کاهش یابد.
مدیر کل سازمان تبلیغات استان لرستان نیز با اعلام اینکه حوزههای علمیه به عنوان تولید کننده پژوهش در جامعه محسوب میشوند گفت: در نهایت، خروجی حوزه، پژوهش است و مبلغان با پژوهش میتوانند بهتر به امر تعلیم بپردازند.
حجتالاسلام مهدویامین با اشاره به اینکه عصر امروز عصر اطلاعات است و همین امر دامنه گسترش آسیبهای اجتماعی را افزون میسازد افزود: باید با کار پژوهشی در سال اقتصاد و فرهنگ مبلغان، شبکه دینی موفقی را ارائه دهند.
گفتنی است، در پایان این مراسم حجتالاسلام سید نواب حسنی مدیر حوزه علمیه خواهران استان به عنوان رییس شورای علمی پژوهشی استان به مدت یک سال منصوب و آقایان فلاحی و نظری و خانمها نجفی، عقلی، اسدی، قائدرحمت، محرابی و لیریایی به عنوان اعضای اصلی این شورا معرفی شدند.