به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، این اعلامیه به طور مستقیم توسط لقمان حکیم سیف الدین، وزیر دین در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از اداره جلسه اثبات اول ماه مبارک رمضان در سالن اصلی این وزارت بیان شد.
وزیر دین اظهار داشت: هیچ یک از افرادی که جهت انجام استهلال در 63 نقطه در سراسر اندونزی برای دیدن ماه مأمور شده اند، هلال را مشاهده نکرده اند. بنا به این گزارش که ارتفاع ماه کمتر از 1 درجه بود و هیچ یک از شاهدان مأمور شده موفق به دیدن ماه نشد، پس جلسه اثبات به این توافق رسید ماه شعبان سی روز کامل است.
از گزارش نتایج استهلال مشخص شده است که موقعیت هلال ماه زیر یک درجه و یا بین منهای 0 درجه و 30 دقیقه و 0 درجه و 30 دقیقه بود. بنابراین، تصمیم گرفته شد که 1 رمضان 1435 هـ برابر با یکشنبه، 8 تیر ماه 93 (29 ژوئن 2014) خواهد شد.
همچنین لقمان حکیم سیف الدین، وزیر دین اندونزی اظهار داشت: دولت به مسلمانانی که می خواهند ماه رمضان را متفاوت از مقررات دولت آغاز نمایند، وسعت می دهد. دولت به تمام احزاب آزادی می دهد، زیرا که این مربوط به منطقه عبادت است که قطعا دولت نمی تواند به زور هر کس را به پیروی مجبوز سازد.
با این حال، وزیر دین تضمین می کند که دولت مسئولیت ارائه جهت و راهنمایی در خصوص اول رمضان دارد. به گفته وی، جلسه اثبات اول ماه توسط قانون شماره 3 سال 2006 در خصوص آغاز ماه رمضان، شوال و ذیحجه که مسلمانان اندونزی دستورالعمل در اجرای باورهای دینی خود را داشته باشند، تنظیم شده است.
وی اظهار نمود: در روند جلسه اثبات، حداقل می توان دو بیانیه را برای بهبود در آینده تنظیم نمود: اول، در آینده ما باید به انجام مطالعات و بحث های بیشتر با همه رهبران سازمان های اسلامی و کارشناسان برای یکسان سازی معیارهای امکان رؤیت بپردازیم. به عبارت دیگر، نیاز به معیارهای مشترک در خصوص امکان رؤیت هلال وجود دارد. دوم، باید نگاه و ادراک ما در خصوص تعریف هلال یکی باشد تا نگاه مشترکی به چنین مسایلی که هر سال در تعیین اول ماه رمضان، شوال و ذیحجه با آن روبرو می شویم، داشته باشیم.