آقای علی فضیلتی در گفتگو با خبرنگار سرویس استاهای خبرگزاری حوزه با اشاره به برگزاری مسابقات قرآنی خطابه های تفسیری ویژه نوجوانان، جوانان و بزرگسالان، در خصوص چگونگی شکل گیری این مسابقات اظهارداشت: از چهار سال گذشته در تعدادی از مراکز قرآنی، طرح خطابه خوانی تفسیری پیگیری شده که با استقبال زیادی روبرو گردید لذا بر آن شدیم تا با محوریت موسسه احسن الحدیث این طرح را به صورت گسترده برگزارنماییم.
وی تاکید کرد: ما در این طرح به دنبال آن هستیم که اعتماد به نفس را در حافظان قرآن تقویت کرده و این افراد در کنار حفظ قرآن بتوانند به تفسیر آیات نیز بپردازند که در این زمینه باید ابتدا فنون سخنوری را فرا بگیرند.
به گفته دبیر اجرایی مسابقات قرآنی خطابه های تفسیری ، در این طرح برای تبیین فنون سخنوری از منابع مختلف از جمله فرمایشات ائمه اطهار(ع)، سخنان بزرگان دین و تجربه های این موسسه بهره برده شده است .
وی در ادامه با اشاره به کیفیت برگزاری این طرح افزود: آشنایی نوجوانان با ریشههای لغت در قرآن اولین هدف این طرح است، از آنجاییکه در تفسر بیان، استاد محمد علی انصاری کاملا واژهها را شکافته و ارتباط معنایی این واژهها با واژههای مشابه و حتی متضاد را بطور مبسوط بیان کرده اند لذا برای مخاطب جاذبهای ایجاد کرده تا حلاوت کلام وحی را بچشد و همین امر حفظ این سورهها را جذاب تر و دلنشینتر میکند.
فضیلتی، بعد هدایتی تفسیر را مد نظر قرار داد و افزود: مطالعه مفاهیم قرآن همراه با حفظ آن انس بیشتری با قرآن ایجاد میکند لذا انجام این مسابقات بهانه خوبی است تا مخاطبان، وحی را از ظاهر قرآن به باطن آن و تفقه در معنا سیر دهد که قطعا نتیجه آن راه انداختن کاروان دل ها در مسیر هدایت قرآن است.
وی شناخت و سرمایهگذاری نخبههای قرآنی را از دیگر اهداف این طرح بیان و گفت: با اجرای این مسابقات ما می توانیم تلاشگران عرصه قرآن را شناسایی و از ظرفیت آنها استفاده نماییم.
فضیلتی ایجاد حس اعتماد به نفس، را از دیگر اهداف این طرح بیان و ادامه داد : اگر انسان هر آنچه را که می آموزد به دیگران هم تعلیم دهد هم بر علم خود افزوده و هم باعث افزایش علم دیگران می گردد، لذا برگزاری دوره خطابهخوانی میتواند نقطه آغاز خوبی برای ورود به عرصه تعلیم و تعلم باشد
عضو هئیت مدیره موسسه قرآنی احسن الحدیث، در ادامه سخنان خود ، در خصوص منبع مسابقه نیز گفت: این مسابقه از تفاسیر موضوعی و 14 سوره پایانی قرآن کریم (14 ساعت، هر سوره یک ساعت) که توسط مفسر قرآن کریم استاد دکتر محمد علی انصاری بیان شده، خواهد بود که در سایت موسسه احسن الحدیث بارگذاری شده است.
وی با بیان اینکه طرح خطابهخوانی در سه رده سنی، بخش نوجوانان از سن 12 تا 15 سال، بخش جوان از سن 15 تا 19 سال، و بخش بزرگسالان از سن 19 سال به بالا اجرا می شود، ابرازداشت: هر کدام از گروههای سنی پس از انتخاب یک یا دو سوره از تفاسیر مزبور در مدت حداکثر یک ماهه آن را با دقت گوش داده و فرا میگیرند و سپس باید خود را برای برگزاری کنفرانس و خطابهخوانی آماده نمایند، علاقه مندان هم چنین کسب اطلاعات بیشتر می تواند به سایت http://www.ahsanalhadis.com مراجعه نمایند .
فضیلتی، با بیان این مطلب که این مسابقه هم اکنون در سراسر کشور با محوریت موسسه قرآنی احسن الحدیث در حال برگزاری است، ابرازداشت: این موسسه هم اکنون در سراسر کشور با حدود 4 هزار نهاد، اداره،مرکز و... در ارتباط بوده و آموزش های لازم را می دهد .
انتهای خبر313/18