به گزارش خبرگزاری حوزه، مدیر گروه فقه و اصول دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان اینکه این دانشگاه به دروس فقه و اصول اهتمام ویژهای دارد، بطوری كه بهترین ساعات درسی صبح را به این دروس اختصاص داده است افزود: دروس و برنامههای فقه و اصول برای مقاطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری برای همه رشتهها صورت میگیرد و هر دانشجویی که در این دانشگاه مشغول به تحصیل است، بایستی دروس فقه و اصول را نیز بگذراند.
وی با اشاره به اینکه هر ترم بیش از هفتاد عنوان درسی فقهی و اصولی ارائه میگردد، بیان کرد: بیش از پنجاه استاد حوزوی و دانشگاهی در زمینه فقه و اصول همكاری میكنند.
*تدریس فقه و اصول تا مرز استنباط و اجتهاد
مدیر گروه فقه و اصول دانشگاه علوم اسلامی رضوی عنوان داشت: در كنار این دروس که جزو واحدهای عمومی دانشجویان است، در این دانشگاه رشته «فقه و اصول» به صورت ویژه و اختصاصی در سه مقطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری هرساله دانشجو جذب میكند.
وی تاکید کرد: در رشته «فقه و اصول» بهگونهای برنامهریزی شده كه دانشپژوهی كه در این رشته در مقطع كارشناسی به دانشگاه ورود پیدا كند و تا مقطع دكتری برنامههای دانشگاه را دنبال كند به مرزهای استنباط و اجتهاد نزدیك خواهد شد.
این کارشناس حوزوی یادآور شد: برای ارتقای سطح علمی و كیفی دروس فقه و اصول، خصوصاً در رشته«فقه و اصول» از اساتید برجسته استانی و كشوری (بصورت پروازی و میهمان) استفاده میشود.
*طرح مباحثات «فقه و اصول» ویژه استعدادهای برتر
حجتالاسلام محسن جهانگیری، درباره برنامههای هدفمند و فوقبرنامه گروه فقه و اصول عنوان کرد: دو برنامه دیگر از سوی گروه فقه به منظور پوشش کامل طرحهای فقاهتی و اصولی دنبال میشود. طرح مباحثات «فقه و اصول» ویژه استعدادهای برتر دانشگاه زیر نظر اساتید ناظر بوده و از برنامههایی است که نتایج مثبت و مفیدی را نیز به همراه داشته است.
وی با اشاره به اینکه این طرح سه سال است در حال برگزار است گفت: در حال حاضر 250 نفر از طلاب و دانشجویان ممتاز دانشگاه در این طرح شركت دارند و نظارت علمی آن تحت اشراف 40 نفر از اساتید ناظر صورت میگیرد.
*تدوین جدیدترین طرحهای فقهی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی
مدیر گروه فقه و اصول دانشگاه علوم اسلامی رضوی درباره تدوین جدیدترین طرح فقهی در اين دانشگاه عنوان کرد: با تأسی از منویات مقام معظم رهبری نسبت به بازنگری متون حوزوی و با تاكید ریاست دانشگاه و تحت اشراف برخی از مراجع عالیقدر، به همت تیم علمی مجرب این دانشگاه، اقدام به تدوین و تالیف متون جدید فقهی در برخی از دروس و كتب رایج فقهی شده است که با به ثمر رسیدن آن گامی بزرگ در جهت بازنگری متون حوزوی برداشته خواهد شد.
وی در خاتمه بیان داشت: ده نفر از اعضای برجسته هیات علمی دانشگاه كه سابقه طولانی در تدریس فقه و اصول دارند، نویسندگان این پروژه را تشكیل میدهند.
گفتنی است، دانشگاه علوم اسلامی رضوی به همّت آيتالله واعظ طبسی در سال 1363 پايه گذاری و در سال 1374 به تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسيده است و اكنون اين دانشگاه با تأكيد بر اصالت حوزوی و مدرك رسمی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشتههای فقه و مبانی حقوق، فقه جزایی، حقوق جزا و جرمشناسی، علوم قرآنی و حدیث، فلسفه و كلام اسلامی، اقتصاد و دیگر رشتهها به آموزش و تربیت طلاب نخبه میپردازد.
منبع:شبکه اجتهاد