جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
اا

مجمع عالی حکمت اسلامی با ایجاد فضای علمی ومعرفی چهره های شاخص در مباحث علوم عقلی توانست بار علمی حوزه را را به رخ مجامع علمی دنیا کشانده وقدرت علمی خود را به نمایش بگذارد.

محمد باقر خراسانی، مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی در بیست ودومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به خبرنگار خبرگزاری حوزه گفت: "در سال 82 جمعی از فضلای علوم عقلی با رهبر معظم انقلاب دیداری داشتند که معظم له فرمودند : «مناسب است انجمن ویا مجمعی برای علوم عقلی که درواقع باشگاهی برای فلسفه گرایان باشد در قم شکل گیرد» بعد از این دیدار بود جمعی از اساتید پی‌گیر تشکیل چنین مجمعی شدند در سال 84 این امر محقق گردید.

وی رویکرد مجمع را ایجاد فضایی مناسب برای صاحب نظران علوم عقلی وطرح مباحث مختلف به دور از تعصب واحساسات خواند و گفت: مجمع به دنبال این است تا با طرح این مباحث، زمینه تولید علم و درواقع کرسی آزاد اندیشی علمی در کشور فراهم شود.

*تاسیس کرسی‌های آزاداندیشی

 خراسانی فعالیت مجمع  عالی حمت اسلامی را بستر سازی ایجاد کرسی آزاد اندیشی در کشور خواند وبا اشاره به را ه اندازی این کرسی ها در سال 84گفت: این یک کار جدیدی بود که در فضای عمومی حوزه حتی مجامع علمی کشور جایش خالی و خلاء آن احساس می‌شد.

وی برگزاری نشست های علمی در قالب نظریه پردازی و میز گردهای علمی را دیگر دستاوردهای مجمع عالی حکمت اسلامی بیان کرد و تشکیل گروه‌‌ها ویژه نخبگان علمی سطوح عالی حوزه ودانشگاه را از مهم ترین زمینه های رشد وبالندگی این مجمع خواند.

خراسانی افزود: مجمع با ایجاد 9گروه علمی در زمینه معرفت شناسی، کلام، عرفان، فلسفه بویژه فلسفه دین، اخلاق، سیاست و حقوق توانسته است به ارائه بحث ونقادی بپردازد و با بهره‌گیری از اساتید حوزه و دانشگاه فضای علمی حوزه را به نمایش بگذارد.

مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی افزود: اساتید دانشگاهی که در جلسات علمی مجمع حاضر می شوند در ابتدا آشنایی با محیط علمی حوزه ندارند، اما وقتی در جلسات شرکت می‌کنند اذعان می‌نمایند بنیه علمی حوزه قوی است.

*50 نشست علمی

خراسانی  پاسخ گویی به شبهات علمی، کلامی و فلسفی جامعه در قالب  کرسی نظریه پردازی ومیزگرد های علمی را حاصل بیش از 50 نشست علمی دانست وافزود: این شبهات در فضایی عالمانه نقادی شده و در پایان نیز فایل صوتی آن از طریق سایت اطلاع رسانی مجمع و خبرنامه در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.

وی برگزاری دوره های آموزشی در قالب سه دوره کوتاه مدت ،بلند مدت  و آموزشی وپژوهشی را از دیگر فعالیت‌های مجمع عالی حکمت اسلامی خواند و به توضیح فعالیت هر دوره پرداخت و گفت: تاکنون 6دوره بلند مدت  و قریب 36 ماده درسی مورد نیاز  در فضای عمومی حوزه توسط اساتید این مجمع برگزار شده که مورد استقبال دانش پژوهان قرار گرفته است.

*برگزاری دوره‌های آموزشی

خراسانی یکی از شرایط برگزاری آموزش کوتاه مدت را مورد نیاز بودن جامعه توصیف و تصریح کرد: آموزش های مورد نیاز جامعه علمی کشور گاهی نه در حوزه برگزار می شود نه در دانشگاه لذا مجمع در این خصوص اقدام به برگزاری این دوره ها می نماید و تا امروز توانسته بیش از 12 دوره آموزشی کوتاه مدت را که در نقد فلسفه غرب ، نقد عرفان های کاذب، نقد فرق انحرافی و سایر موضوعات کلامی و فلسفی بوده برگزار نماید.

وی راه اندازی کتابخانه  برای دانش پژوهان دیگر فعالیت مهم مجمع ارزیابی کرد و گفت: این کتابخانه که جزء کتابخانه تخصصی کشور محسوب می شود، بیبش از 12هزار عنوان، موضوع بالغ بر 15هزار جلد کتاب داراست و از لحاظ غنی بودن مطلب رتبه برتر دارد، به گونه ای که جدید ترین کتب به روز را می توان در آن مشاهد کرد که علاقه‌مندان برای دسترسی آسان به کتب، می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی از فهرست کتب موجود مطلع شوند.

*ایجاد بخش مشاوره

مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی، ایجاد بخش مشاوره برای اساتید ودانش پژوهانی که به دنبال نوشتن پایان نامه هستند از فعالیت دیگر مجمع حکمت عالی اسلامی خواند و این نوع مشاوره ها را در سه سطح حضوری، تلفنی، اینترنتی دانست و گفت: انتشارات مجمع از سال 92فعالیت نموده که حاصل این فعالیتها، انتشار 4عنوان کتاب با عنوان «امامت در پرتو عقل»، «حدیث معرفتی حضرت امام»، «کتاب منطق صدرایی شرح تعلیق بر التقیع فی المنطق» و «حکمت صدرایی» جلد اول که شرح تعلیق بر شواهد الربوبیه است را چاپ نماید.

خراسانی  قدرت علمی اساتید وپژوهشگران این مجمع را به اذعان صاحب نظران داخلی وخارجی فوق العاده دانست وگفت: اخیرا یکی از اساتید دانشگاه آلمان که مسیحی و در عین حال حافظ کل قرآن بود، مقاله ای را در زمینه «اخلاق در قرآن» نوشته وبه دائرة المعارف ارسال کرده بود، زمانی که جهت نقد و بررسی مراجعه نمود، اساتید وفضلا ی حوزه شروع به نقد و بررسی علمی کردند؛ وی گفت: «من باید از تک تک این اساتید استفاده نمایم.

مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی در پایان با اشاره به برگزاری همایش های مختلف در سطح بین المللی توسط مجمع حکمت اسلامی از برگزاری همایش حکیم تهران خبرداد ویاد آورشد: این همایش که با همکاری بیش از 20 نهاد بین المللی داخلی وخارجی، جهت شناساندن چهره این عالم جلیل قدر که نقش مهمی در رونق بخشی به فلسفه تهران دارد و به عنوان بنیانگذار فلسفه تطبیقی شناخته می‌شود برگزار خواهد شد.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha