به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، حجتالاسلاموالمسلمین قرائتی در ادامه جلسات تفسير در مدرسه عالي نواب در جمع طلاب مشهد افزود:قرآن بهصراحت عنوان میکند که برخی به روز قیامت اعتقاد ندارند و تعدادی هم آن روز را قبول دارند، اما فراموش کردهاند.
وي با اشاره به اين كه مسئله قیامت بهاندازهای اهمیت دارد که یکششم آیات قرآن دراینباره است، ابرازداشت: لازم است که طلاب در سخنرانیها، اطلاعرسانیها و... خود، توجه مردم را به مسئله معاد بیشتر جلب کنند همانطور که در دعاهایی مانند مجیر و شبهای قدر این یادآوری از سوی مردم انجام میشود.
اين مفسر قرآن در ادامه درباره شاهدان محكمه الهي با اشاره به آياتي همچون: «وَیَوْمَ یَقُومُ الْأَشْهَادُ»، «اقْرَأْ كَتَابَكَ كَفَى بِنَفْسِكَ الْيَوْمَ عَلَيْكَ حَسِيبًا» و «يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُم بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ»، اظهار داشت: قرآن کریم برای داوری در محکمه الهی در روز قیامت شاهدان زیادی را نام میبرد؛ بنابراین خود زمان، مکان، انسان، زمین، امام و رهبری و ... شاهدان افراد در صحنه دادگاه روز قیامت هستند.
وي با طرح اين سؤال که چرا وقتی خداوند در این محکمه و دادگاه حاضر است، این همه شاهد آورده میشود؟ بیان داشت: گفته شده است که یکی از دلایل اینکار، شرمندهکردن فرد خطاکار است.
حجت الاسلام والمسلمين قرائتي با بيان آیه: «يَوْمَ يَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَالْمُنَافِقَاتُ لِلَّذِينَ آمَنُوا انظُرُونَا نَقْتَبِسْ مِن نُّورِكُمْ قِيلَ ارْجِعُوا وَرَاءكُمْ فَالْتَمِسُوا نُورًا فَضُرِبَ بَيْنَهُم بِسُورٍ لَّهُ بَابٌ بَاطِنُهُ فِيهِ الرَّحْمَةُ وَظَاهِرُهُ مِن قِبَلِهِ الْعَذَابُ»، گفت: در این روز افراد بد و خطاكار، از خوبها استمداد می خواهند، همچنین از رهبران خود تقاضای کمک میکنند و مىگویند: ما پیرو شما بودیم، پس آیا مىتوانید پارهاى از این آتش را از ما دفع کنید؟» كه پاسخ منفي و در این موقع این افراد خطاکار از خدا میخواهند که عذاب رهبران شان را بیشتر کند.
وي اضافه كرد: رهبران آنان بهخاطر طی مسیر منحرف و نیز پیروی عدهای از این گمراهی و گناهکاران بهخاطر کجروی و تقویت رهبران منحرف خود دو برابر عذاب میشوند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به اين كه گناهکاران در روز قیامت از شیطان استمداد می طلبند و او در پاسخ میگوید كه «مرا بر شما هیچ تسلطى نبود، جز اینکه شما را دعوت کردم و اجابتم نمودید.»،گفت: آنان حتی به فرشتگان هم رو میزنند، اما پاسخ منفی میشنوند. بنابراین به سراغ آخرین روزنه امیدشان یعنی خداوند میروند و عرض میکنند: «پروردگارا، ما را از اینجا بیرون ببر، پس اگر بازهم به بدى برگشتیم، در آن صورت ستمگر خواهیم بود» و پاسخ میشنوند: «بروید در آن گم شوید و با من سخن مگویید»، «شما، مؤمنان را به ریشخند گرفتید تا با اینکار یاد مرا از خاطرتان بردند.
اين مفسر قرآن ابرازداشت: در آن روز، ظالمان و گناهکاران برای رهایی خود از عذاب دردناک از پنج گروه استمداد میکنند که هیچ نتیجهای برای آنان دربرندارد.
وي در پايان خطاب به طلاب توصيه كرد: درمسیر طلبگی هدفي جز خدمت نداشته و به دنبال دريافت مدرك نباشند.