جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
بب

هنگامی که حجت الاسلام احمدی گفت که در ایران، کسی حتی در سن پایین می تواند حافظ قرآن بشود و دولت به صورت رسمی به او لیسانس می دهد، خیلی مورد تشویق آنها قرار گرفت.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام احمدی شاهرختی مبلغ اعزامی مرکز بین الملل تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که در ماه مبارک رمضان به کشور اندونزی سفر کرده است، دیدارها و برنامه های تبلیغی متعددی را در برنامه های خود داشته است.

برنامه ریزی های این سفر از سوی دکتر حجت الله ابراهیمیان رایزن فرهنگی ایران در جاکارتا انجام گرفته است.

* دیدار با معاون دانشگاه محمدیه جاکارتا

در همین راستا دکتر ابراهیمیان و حجۀ الاسلام احمدی با دکتر سولارنو معاون دانشگاه محمدیه جاکارتا دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار دو طرف بر تعمیق روابط فرهنگی و نیز توجه به فعالیت های اتاق ایران در دانشگاه تأکید نمودند.

دکتر سولارنو اظهار داشت: سازمان محمدیه با حدود 40 میلیون هوادار در اندونزی در دو بعد آموزشی و خدماتی، مشغول فعالیت است و دانشگاه های زیادی در کشور اندونزی با عنوان دانشگاه محمدیه را در اختیار دارد که یکی از آن دانشگاه محمدیه جاکارتا است.

وی یادآور شد: ما خواستار روابط علمی با دانشگاه های ایران در موضوعات حدید علوم انسانی هستیم.

سپس ابراهیمیان وجود اتاق ایران در دانشگاه محمدیه را فرصتی برای تعمیق روابط دانست و مجموعه ای از فعالیت ها را برای سال 93، برشمرد.

حجت الاسلام احمدی نیز ظرفیت های شهر مقدس قم و دانشگاه های این شهر را تبیین نمود.

مقرر شد در ملاقات آتی رایزن فرهنگی با سرکار خانم پروفسور دکتر ماشطه رئیس دانشگاه، مقدمات انعقاد تفاهم نامه علمی با یکی از دانشگاه های ایران فراهم گردد.

* برگزاری شبی با قرآن در کالج اسلامی صدرا

از دیگر برنامه های حجت الاسلام احمدی شاهرختی حضور در جمع حافظان و قرّاء کالج اسلامی صدرا اندونزی و برگزاری مراسم شبی با قرآن بود.

در این مراسم ابتدا قاریان نوجوانی از اندونزی به اجرای قرائت پرداختند و سپس گروه تواشیحی که استاد احمدی در مدت 4 روز کارگاه تربیت نمود، به اجرای تواشیح پرداختند.

سپس حجت الاسلام احمدی ابتهال و قرائت قرآن داشت و همچنین آقای دکتر مفید حسینی مدیر کالج و نماینده جامعۀ المصطفی (ص) توصیه هایی در این زمینه به این جمع ارائه نمود و قرائتی از آیات قرآن به نمایش گذاشت.

* دیدار با نماینده پارلمان و رئیس نهاد جوانان سازمان محمدیه اندونزی

همچنین دکتر ابراهیمیان و حجت الاسلام احمدی با دکتر صالح دولَی نماینده پارلمان و رئیس نهاد جوانان سازمان محمدیه اندونزی دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار درباره موضوعات مختلف همکاری بحث و تبادل نظر به میان آمد و موارد ذیل مورد توافق قرار گرفت:

1- آموزش موضوعات مرتبط با فلسفه، عرفان و کلام در میان جوانان برگزیده وابسته به سازمان محمدیه.

2- برقراری ارتباطات رسانه ای با برخی روزنامه ها و سایت ها جهت معرفی ایران و شخصیت های ایرانی.

3- برگزاری نشست و سمینارهای علمی در برخی از دانشگاه های محمدیه.

*برگزاری همایش روش های نوین حفظ قرآن

همایش قرآنی "روش های نوین حفظ، قرائت و تفسیر قرآن کریم" با حضور حجۀ الاسلام استاد احمدی شاهرختی اعزامی از مرکز بین المللی تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شرکت نخبگان قرآنی از دانشجویان شهر سورابایا در محل دانشکده اصول الدین دانشگاه اسلامی سونان آمپل برگزار گردید.

ﺩﺭ اﻳﻦ همایش ابتدا دکتر محید رئیس دانشکده اصول الدین دانشگاه اسلامی سونان آمپل این شهر خوش آمد گفت و توضیحاتی در مورد دانشکده و دانشجویان داد.

در آغاز استاد احمدی به قرائت آیاتی از قرآن مجید پرداخت و پس از آن آرزوی طاعات و عبادات همه دانشجویان در این ماه مبارک را نمود و توصیه های لازم را در این زمینه ارائه کرد.

حجت الاسلام احمدی اظهار داشت: پیش از اینکه امام خمینی (ره) وارد صحنه نظام ما بشود و انقلاب صورت بگیرد، شاه اجازه نمی داد که حرکت دینی قرآنی و مذهبی ما به صورت خاص و گسترده انجام بشود و حرکت ها به صورت زیر زمینی بود، چون آنها نمی خواستند آگاهی لازم در زمینه علوم قرآنی توسط آحاد مردم پیدا شود.

وی افزود: بعد از آمدن امام (ره) جریان بر عکس شد و حکومت زمینه های فراگیری گسترده مردم را در زمینه های گوناگون قرآن فراهم کرد. ملتی که در آغاز انقلاب کمتر از انگشتان دست حافظ قرآن داشت، اکنون طرح حافظان 10 میلیون را دارد اجرا می کند. و این به برکت همین فکر عمیق قرآنی مسؤولان و مردم این کشور عزیز اسلامی است. اکنون کشور ایران مصوب های لازم را برای کسانی که در زمینه های گوناگون قرآن می خواهند کار کنند، فراهم کرده است.

هنگامی که حجت الاسلام احمدی این اظهار را داشت که در ایران، کسی حتی در سن پایین می تواند حافظ قرآن بشود و دولت به صورت رسمی به او لیسانس می دهد، خیلی مورد تشویق آنها قرار گرفت. همچنین معاهد و مراکز گوناگونی که برای بچه های زیر دبستانی تشکیل شده، روش های مثل اشاره ای برای شان زیبا بود.

استاد اعزامی ایرانی گفت: در زمینه قرائت قرآن کریم، الآن ج.ا.ایران مسابقات بین المللی برگزار می کند و قاریان را به کشورهای گوناگون اعزام می کند.

وی در خصوص مباحث تفسیری، مطالعاتی و تحقیقاتی اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی و خواست و نگاه ویژه مسؤولان ارشد جمهوری اسلامی ایران و رهبر قرآنی آن و همت محققان و پژوهشگران در کشور عزیز، کتاب های فراوانی در حوزه های گوناگون علوم انسانی و اسلامی از نگاه قرآن تدوین گردیده به خصوص 20 تفسیر گران سنگ در این ایام انقلاب به صورت خاص نگاشته شده است.

در پایان به سؤالات دانشجویان در خصوص موارد بیان شده، پاسخ داده شد که بعد از نماز مغرب و افطار جلسه ادامه پیدا کرد.

* دیدار با رئیس دانشکده اصول دین

همچنین حجۀ الاسلام احمدی در حاشیه برنامه های قرآنی در شهر سورابایا با دکتر محید رئیس دانشکده اصول الدین دانشگاه اسلامی سونان آمپل دیدار کرد.

ﺩﺭ اﻳﻦ ﺩﻳﺪاﺭ صمیمی دﻛﺘﺮ ﻣﺤﻴﺪ اظهار خوشحالی کرد و از استاد علوم قرآنی کشورمان استقبال گرم نمود و سپس به گفتگو و تبادل نظر در خصوص امکان همکاری این دانشکده در رشته های مختلف علوم قرآنی، تفسیر و حدیث، ادیان، روان شناسی، علوم سیاسی و... با دانشکده ها و یا دانشگاه ها در ایران پرداختند.

حجۀ الاسلام احمدی اظهار داشت: همکاری علمی میان دانشگاه ها می تواند صورت پذیرد و در این میان درخواست کتبی خود را به رایزنی فرهنگی ارائه گردد تا مورد پیگیری قرار گیرد.

در پایان توافق کلی برای برگزاری نشستی با موضوع اولیای نه گانه گسترش دهنده اسلام در جزیره جاوه در آینده صورت گرفت.

* سمینار پیشرفت های علوم قرآنی جمهوری اسلامی ایران

سمنیار "پیشرفت های علوم قرآن جمهوری اسلامی ایران" با حضور حجت الاسلام احمدی شاهرختی از ایران، حجت الله ابراهمیان رایزن فرهنکی، دکتر سولارنو معاون دانشگاه محمدیه، امیرشاه تامبونان، معاون دبیر کل مجلس العلماء اندونزی و دکتر صالح دَولَی و نیز آقای سعید ماتوندانگ قاری بین المللی اندونزی در محل دانشگاه محمدیه جاکارتا برگزار شد.

ابتدا دکتر صالح به ایراد سخن پرداخت و جمهوری اسلامی ایران را نماد قرآنی در جهان معرفی کرد. سپس معاون دانشگاه محمدیه سخن گفت و از ضرورت همکاری های دینی و قرآن میان دانشگاه محمدیه و دانشگاه های ایران سخن گفت.

ابراهیمیان رایزن فرهنگی سخنران بعدی سمینار بود که ظرفیت های قرآن جمهوری اسلامی ایران را تبیین کرد.

ایشان ابراز داشت: امروز به برکت نظام اسلامی بیش از 200 تفسیر قرآن توسط ایرانیان به نگرش در آمده است.

سپس دو قاری بین المللی آقایان: استاد ابوالحسن احمدی شاهرختی و استاد سعید ماتوندانگ به اجرای قرائت پرداختند.

در قسمت پایانی این سمینار نوبت به سخنرانی حجت الاسلام احمدی شاهرختی رسید و ابعاد پیشرفت های قرآن و نیز کیفیت برنامه های حافظان و قاریان قرآن در جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرد و سپس به صورت مبسوط به سؤالات حاضران پاسخ گفت.

* دیدار با پروفسور عبدالاعلی رئیس دانشگاه دولتی اسلامی

حجۀ الاسلام احمدی در حاشیه برنامه های قرآنی در شهر سورابایا با پروفسور دکتر عبد الاعلی رئیس دانشگاه سونان آمپل دیدار کرد.

ﺩﺭ اﻳﻦ ﺩﻳﺪاﺭ که ﻫﻤﺮاﻩ ﺑﺎ حضور ﺩﻛﺘﺮ ﻣﺤﻴﺪ ﺭئیس ﺩاﻧﺸﻜﺪﻩ اﻟﻬﻴﺎﺕ سونان آﻣﭙﻞ ﺳﻮﺭﺑﺎﻳﺎ بوده، ﺩﻛﺘﺮ ﻋﺒﺪ اﻻﻋﻠﻲ اﺑﺮاﺯ ﺩاﺷﺖ: اﻳﺮاﻥ ﺩاﺭاﻱ ﻣﺘﻔﻜﺮاﻥ و اﻧﺪﻳﺸﻤﻨﺪان ﺑﺯرﮒ است ﻛﻪ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﺳﺎﺧﺘﺎﺭ ﺗﻔﻜﺮ ﻋﻘﻠﻲ و ﺩﻳﻨﻲ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻥ دارد.

وی اﺑﺮاﺯ اﻣﻴﺪ ﻭاﺭي ﺟﻬﺖ ﻫﻤﻜﺎﺭﻱ ﺩﺭ زمینه های ﻋﻠﻤﻲ، ﭘژﻭهشی و ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺑﺎﺩاﻧﺸﮕﺎه ها و ﻧﻬﺎﺩهای ﻋﻠﻤﻲ ﺟﻤﻬﻮﺭﻱ اﺳﻼﻣﻲ عقد تفاهم نامه منعقد نماید.

گفتنی است ﺩاﻧﺸﮕﺎﻩ ﺩﻭﻟﺘﻲ اسلامی سونان آمپل ﺩاﺭاﻱ 9 ﺩاﻧﺸﻜﺪﻩ ﺩﺭ ﺭﺷﺘﻪ ﻫﺎﻱ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻋﻠﻮﻡ اﺳﻼﻣﻲ و ﻋﻠﻮﻡ اﻧﺴﺎﻧﻲ با 15.000 ﺩاﻧﺸﺠﻮ دﺭ ﺳﻂﻮﺡ ﻣﺨﺘﻠﻒ اعم اﺯ ﺩﻛﺘﺮﻱ، اﺭﺷﺪ و ﻛﺎﺭﺷﻨﺎﺳﻲ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha