آیت الله سید کاظم مصطفوی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به جایگاه ولی فقیه در نظام اسلامی و با بیان این که ولایت فقیه، از لحاظ فقهی، برای همه فقها، محرز و اثبات شده است، خاطرنشان کرد: فقها، درباره احکام مربوط به امور حکومت و اقامه مذهب و دین اختلافی ندارند، اما برخی همانند امام خمینی(ره)، دائره وسیع تری درباره مفهوم ولایت فقیه قائلند و برخی نیز اندازه محدودتری را باور دارند.
* ولایت فقیه، در امتداد ولایت خداست
وی اضافه نمود: ولایت نبی(ص)، در امتداد ولایت خداوند است، ولایت ائمه هدی(علیهم السلام)، نیز در ادامه ولایت نبی مکرم(ص) و ولایت فقیه، نیز در ادامه ولایت ائمه معصومین(علیهم السلام) است.
این استاد درس خارج حوزه، باب حجت کتاب شریف اصول کافی را مورد توجه قرار داد و اذعان نمود: در این باب، جملاتی از معصومین(علیهم السلام) آمده است که فقها در زمان غیبت، همان ولایت ائمه هدی(علیهم السلام) را دارند که ولایت را منصبی شرعی می کند و آن را متفاوت از منصب جعل مردمی قرار می دهد.
* ولی فقیه، پرتویی از ولایت امام زمان(عج) را دارد
وی با بیان این که هرچند همه فقهای ما می توانند به عنوان ولی مردم معرفی گردند، اما این واجبی کفایی است که با اقامه یک فقیه، این وجوب نیز مرتفع می شود، تأکید کرد: ولایت فقیه، پرتویی از ولایت امام زمان(عج) است، در نتیجه صلوات برای سلامتی مقام عظمای ولایت، نیز دعا برای استمرار ولایت حضرت رسول(ص) و ائمه هدی(علیهم السلام) می شود.
آیت الله مصطفوی، معرفی ابعاد شخصیت حضرت آیت الله خامنه ای را برای نسل جوان جامعه ضروری دانست و با بیان خاطراتی اظهار داشت: با توجه به ارادتی که نسبت به امام راحل داشتم، تحت تأثیر قوت روحی و انفاس قدسیه ایشان بودم. این مجذوبیت تا آنجا بود که در روز ارتحال ایشان تا ساعاتی حالت عادی نداشتم و نتوانستم بر خود مسلط گردم.
* استهدایی که از قرآن گرفتم
وی افزود: در آن ساعات همانند محتضری که در حال جدا شدن روح از بدنش است قرآن را باز کردم و استهداء و طلب هدایتی به قرآن کردم. از یاد نمی برم لحظه ای که کتاب شریف را گشودم و در ابتدای صفحه، این آیه را مشاهده کردم: مَا نَنسَخْ مِنْ آيَةٍ أَوْ نُنسِهَا نَأْتِ بِخَيْرٍ مِّنْهَا أَوْ مِثْلِهَا أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللّهَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ. «هر حكمى را نسخ كنيم، يا آن را به [دست] فراموشى بسپاريم، بهتر از آن، يا مانندش را مىآوريم مگر ندانستى كه خدا بر هر چیز تواناست» (آیه 106 سوره بقره)
این استاد درس خارج حوزه، با اشاره به تفاوت برداشت تفسیری و هدایت قرآن، ابراز کرد: بیان راه توسط آیات قرآن، از روش های متعددی می تواند باشد که جنبه تفسیری و برداشت از آیات نیز راهی برای شناخت مقصود آیات است. اما جنبه هدایت قرآن جدای از جنبه تفسیری آن است که در آیاتی مانند "إِنَّ هَـذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ " بیان شده است.
* وجه «آیت » و »خیر» شدن حجت الاسلام والمسلمین خامنه ای؛
آیت الله مصطفوی با بیان این که صراحت آیه اشاره شده، هدایت قرآنی برای من بود که آرامش روحی عجیبی نیز برایم به دنبال داشت، ادامه داد: آیه فوق، اشاره به آیت بودن امام خامنه ای، افزون بر آیت بودن امام خمینی(ره) داشت که تا آن زمان به "حجت الاسلام والمسلمین خامنه ای" شناخته می شدند.
وی تأکید کرد: پس از ساعاتی، این هدایت به واقعیت تبدیل گردید و معظم له نیز به "آیت الله سید علی خامنه ای" شناخته شدند و با حکم مجلس خبرگان رهبری به عنوان ولی فقیه انتخاب و به جانشینی امام راحل منصوب گشتند و اینچنین شد که استهداء من از قرآن به واقعیت تبدیل شد.
این پژوهشگر و نویسنده حوزه، با اشاره به دلیل خیر بودن حضرت آیتالله خامنه ای اذعان نمود: ز وقتی این استهدای قرآنی را با یکی از عرفا در میان گذاشتم، وی اشاره به جوان تر بودن ایشان نسبت به امام راحل نمود که نشاط بیشتر در رسیدگی به مسئولیت ها را نیز در پی دارد.
* 25 سال است که به حضرت آقا یقین دارم؛
وی ادامه داد: اگر در مرحله علم و قطع، احتمال خطا وجود دارد، اما در یقین، حتی جهل مرکب هم راه ندارد. آرامشی که از این یقین برایم حاصل شده، تاکنون که 25 سال از آن رویداد می گذرد، ادامه دارد و امیدوارم که خداوند بر عمر بابرکت و توفیقات ایشان بیافزاید.
14/313