به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سعیدی، در نشستی با مدیر و معاونان اداره کل زندان های قم که در سالن محراب حرم مطهر برگزار شد، درباره توجه به کارهای فرهنگی در میان زندانیان اظهارداشت: بر اساس آیات سوره مبارکه یوسف، حضرت یوسف علیه السلام در زندان اجرا کننده برنامه های دینی و فرهنگی بودند.
ضرورت تبدیل تهدیدات به فرصت ها
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها با اشاره به ضرورت تبدیل تهدیدات به فرصت ها گفت: هرجایی که عامل تهدیدی به وجود آمد، هنر این است که این تهدید، به فرصت تبدیل شود و نتایج خوبی از آن به دست آورد.
وی با بیان این که این جمله به معنی نادیده گرفتن تهدید نیست، افزود: گاهی تهدیداتی وجود دارد که خود انسان برای خودش به وجود می آورد که باید همواره مراقب آن بود؛ هرچند که این تهدید را با فرصت تبدیل می کند.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی خاطرنشان کرد: درست است که انسانی که گناه انجام می دهد، با توبه کردن به تقرب می رسند و این کار به معنی استفاده از تهدید است، ولی نباید هیچگاه فراموش کنیم که این گناه انجام شده، او را در مسیر طغیان در برابر حضرت حق قرار داده است.
وی با بیان این که انسان ها گاهی بر اثر کارهای خود ساخته، به مشکلاتی گرفتار می شوند که نباید هیچگاه آن را فراموش کنند، تصریح کرد: انسان باید بداند که چه کاری او را در این مشکل گرفتار کرده تا دوباره به سمت آن نرود.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها توجه به کارهای فرهنگی در میان اقشار مختلف زندانی را نیازمند توجه به تفاوتهای آنها معرفی و خاطرنشان کرد: در میان زندانیان کسانی هستند که فساد ایجاد کرده و عدهای نیز به صورت غیر عمد در بند گرفتار شدهاند، باید میان آنها تفاوت قائل شویم.
کارکنان زندان ها نیاز به اخلاق تخصصی دارند
وی با اشاره به برگزاری کلاسهای اخلاق در میان کارکنان اداره کل زندانهای قم گفت: بحث های اخلاقی برای کارکنان باید با مباحث اخلاقی اقشار مختلف جامعه متفاوت باشد. کارکنان نیاز به اخلاق تخصصی دارند که در این عرصه لازم است اساتیدی اهل فن به بیان مطالب بپردازند.
اهتمام به برنامه های فرهنگی ویژه زندانیان
بر اساس این گزارش در این نشست، آقای قطبی، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های اداره زندان های قم، اهتمام آستان مقدس قم برای برگزاری برنامه های فرهنگی ویژه زندانیان را ضروری دانست.
وی به برگزاری آیین افطاری حرم بانوی کرامت در ماه مبارک رمضان در زندانهای قم اشاره کرد و گفت: برنامه افطاری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در زندان های قم، کار بزرگ فرهنگی بود که شایسته تقدیر است.
مدیر کل زندان های قم به فعالیتهای قرآنی اداره کل زندانهای قم اشاره کرد و افزود: در زندانهای قم برنامههای مختلف قرآنی شامل ترجمه، مفاهیم، قرائت و... برگزار میشود و که در این راستا حمایتهای علمی و معنوی مرکز قرآن و حدیث کریمه اهلبیت(س) میتواند نقش زیادی در تقویت و تأثیرگذاری بیشتر این برنامه بر زندانیان داشته باشد.
فعالیت های فرهنگی زندان ها، با محوریت قرآن و نماز
در ادامه این نشست حجت الاسلام صفایی، معاون سلامت زندان های قم اظهار داشت: تمام فعالیت های فرهنگی زندان ها، با محوریت قرآن و نماز است. در حال حاضر 30 مبلغ روحانی در زندان های قم حضور دارند که علاوه بر برگزاری نماز جماعت، روزانه 5 تا 6 ساعت کلاس درس شامل مشاوره، بیان احکام دینی، مباحث اعتقادی، اخلاقی و... برای زندانیان برگزار مینمایند.
وی با اشاره به ارائه آموزشهای فنی مشاغل در زندان ها گفت: در زندانهای قم حدود 20 رشته فنی کاربردی به زندانیان آموزش داده می شود تا با آموختن این رشتههای فنی، مشکل بی کاری آنها برطرف شود تا مشکلات مالی آنها را به سمت اعمال خلاف قانون سوق ندهد.
معاون سلامت زندان های قم افزود: همچنین برای بالاتر بردن سطح علمی و آگاهیهای زندانیان ارائه دروس آموزش ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و حتی آموزش عالی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به ارائه مشاوره روانشناسی بر اساس علوم اسلامی گفت: بر اساس این آموزش های دینی و ارائه مشاوره هایی بر پایه تعالیم دینی در قم، بازگشت به زندان کمتر از 2 درصد است که در صورت نبود این برنامه، بر اساس آمار موجود، این بازگشت بسیار بیشتر از این مقدار میشد.
حجتالاسلام صفایی در ادامه افزود: در کنار فعالیتهای فرهنگی ویژه زندانیان، اموری نیز برای کارکنان این اداره در نظر گرفته شده است که از جمله آنها، برقرار ساختن درس اخلاق برای کارکنان و مدیران میباشد.
در ادامه این دیدار، آقای شریعت مداری، مدیر عامل انجمن حمایت از زندان ها نیز گزارشی ازفعالیتهای این انجمن در حمایت از زندانیان و خانوادههای آنها ارائه داد.