حجتالاسلام مصطفی کاظمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: شعار حماسه اقتصادی که در سال 92 از سوی معظمله انتخاب شده، مرتبط با اقتصاد مقاومتی است.
استاد جامعةالمصطفی، اقتصاد مقاومتی را دارای ارکانی دانست که باید به آنها توجه شود، افزود: مقام معظم رهبری، چند رکن اساسی را برای ایجاد اقتصاد مقاومتی بیان کرده اند که از جمله می توان به ایجاد ظرفیتهای دولتی و مردمی در عرصه اقتصادی است.
* حمایت از تولید ملی
وی، دیگر رکن موجود در عرصه اقتصادی که در کلام مقام معظم رهبری تبیین شده است را حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی معرفی و بیان کرد: زمانی که از تولید ملی حمایت شود و مردم نیز به سمت کالاهای ایرانی روی بیاورند، به خلق حماسه اقتصادی و تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کردهاند؛ باید بدانیم که در چند سال اخیر، ضربات اقتصادی که بر ما تحمیل شد، به دلیل بی توجهی به این ضرورت مهم بوده است.
*مدیریت منابع مالی
حجتالاسلام کاظمی، مدیریت منابع مالی کشور را از دیگر ارکان تحقق اقتصاد مقاومتی معرفی کرد و گفت: از مباحثی که رهبر معظم انقلاب سال گذشته بسیار بر آن تأکید داشتند، مدیریت مصرف است که این تأکید با شعار اصلاح الگوی مصرف در سالهای گذشته از سوی معظم له انجام پذیرفته است.
*مشارکت همگانی
این کارشناس حوزوی با بیان این که اقتصاد مقاومتی در تمام سطوح اقتصادی چون خانوار، دولت، بنگاهها، بخش خارجی و...، تعریف میشود، افزود: هم مسئولان موظف به انجام کارهایی هستند تا این مسئله تحقق یابد و هم مردم در این عرصه نقشآفرین میباشند.
عضو هیئت مدیره انجمن اقتصاد اسلامی حوزه با بیان این که عرصه اقتصادی، عرصهای نیست که دولت به تنهایی بتواند به توفیقات خوبی برسد، افزود: در مسئله حماسه سیاسی، نقش مردم قویتر از دولت است ولی در حماسه اقتصادی در عین نقشآفرینی مردم، دولت نقشی پررنگتر دارد.
*اصلاح الگوی مصرف
وی افزود: مردم با مدیریت مصرف، اصلاح الگوی مصرف و...،میتوانند نقش خود را در اقتصاد نشان دهند؛ البته مدیریت مصرف تنها مربوط به خانوادهها نیست. دولت نیز با صرفهجویی در هزینهها،حذف دستگاههای غیر ضروری و موازی و... نقش زیادی در این عرصه دارد.
*ساماندهی واردات و صادرات
حجتالاسلام کاظمی، به نقش بخش خارجی در عرصه اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: از جمله کارهایی که در این عرصه باید صورت گیرد، حمایتی هدفمند و همه جانبه از صادرات کالاهاست. به این معنی که هر کالایی صادر نشود، چرا که صادرات برخی کالاها به ضرر اقتصاد کشور تمام میشود.
وی با بیان این که در عرصه واردات نیز باید به گونهای امور را ساماندهی کرد که تنها کالاهای ضروری وارد کشور شود، افزود: ما نباید مواد اولیه را به خارج کشور صادر کنیم، چراکه این کار ضربه سنگینی به اقتصاد مملکت وارد می کند.
این کارشناس حوزوی، درآمدهای حاصل از صادرات را امری ضروری در اقتصاد معرفی کرد و ادامه داد: اگر درآمد صادرات کالاها مدیریت نشود؛ به جای این که اقتصاد کشور را تقویت نماید، به آن ضربه میزند.
*بسیج تمام امکانات
وی به سهم دولت در عرصه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: با توجه سیاستهایی که رهبر معظم انقلاب تبیین فرمودند، دولت موظف است تمامی امکانات و سرمایه ها و ظرفیت های علمی و انسانی کشور را به کار گیرد تا علاوه بر اقتصاد مقاومتی، حماسه اقتصادی نیز تحقق یابد.
حجتالاسلام کاظمی، با ضروری دانستن محور کار قرار دادن رشد بهرهوری در اقتصاد، تصریح کرد: ما برای تقویت اقتصاد کشور، نباید خود را تنها در کمیت منحصر کنیم؛ زیرا رسیدن به رشد اقتصادی نیازمند محور قرار دادن بهرهوری میباشد.
*اصلاح نظام مالی
وی، اجرایی نمودن شاخصهای عدالت در کشور را از ضروریات جامعه اسلامی دانست و ابراز داشت: نظام مالی کشور، انسجام خاصی ندارد، از این رو باید نظام مالی کشور را اصلاح کنیم.
*مدیریت درآمدهای مالیاتی
عضو هیئت مدیره انجمن اقتصاد اسلامی حوزه افزود: یکی دیگر از کار های ضروری پیش روی دولت، مدیریت درآمدهای مالیاتی است. امروز بسیاری از کشورها بدون داشتن سرمایههایی چون نفت و گاز، با مالیات کشورشان را اداره میکنند؛ در این کشورها قشر مرفه مالیات میدهند و این مالیات در میان قشر ضعیف توزیع میشود.
*شفاف سازی اقتصادی
این کارشناس حوزوی با تأکید بر ضرورت حداقل وابستگی دولت به نفت، اظهار داشت: دولت باید به گونهای سیستم مالی خود را شفافسازی کند که افراد فاسدی که بعضا در دستگاههای دولتی نفوذ مییابند، به راحتی نتوانند مرتکب فساد اقتصادی شوند.
* ضرورت ارتباط دانشگاه و صنعت
حجتالاسلام کاظمی در ادامه با تأکید بر ضرورت ارتباط دانشگاه و صنعت، گفت: برای این که بتوانیم اقتصاد مقاومتی را در کشور ایجاد کنیم و به حماسه اقتصادی دست یابیم، باید رشتههایی لازم و ضروری را در دانشگاهها تقویت نماییم؛ به این معنی که باید با توجه به نیازهای کشور جامعه علمی کشور را شکل دهیم.
*جمعیت حماسه ساز
وی همچنین به نقش جمعیت در اقتصاد اشاره کرد و بیان داشت: مقام معظم رهبری سیاست کنترل جمعیت را سیاستی نادرست معرفی کرد. باید بدانیم که وقتی از حماسه سخن میگوییم، نیاز به حماسه ساز است، از این رو سرمایه و نیروی کار در عرصه اقتصاد نقش زیادی دارد و کنترل نادرست جمعیت ضربات جربانناپذیری به اقتصاد وارد میآورد.
انتهای پیام