به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیتالله سبحانی پیش از ظهر امروز در مراسم اختتامیه دومین المپیاد کشوری حوزههای علمیه که در مجتمع فرهنگی تربیتی ولایت قم برگزار شد، به تبیین اهمیت توجه کامل به طلاب نخبه پرداختند.
ایشان با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) اظهار داشتند: حضرت در این روایت فرموده است: که عالم به زمان، هیچ وقت مورد هجوم شبهات قرار نمیگیرد و مراد ایشان این است که شرایط حاکم بر زندگی بسیار مهم است و انسان باید به شرایط زمان و مکان خود آگاه باشد؛ زیرا اگر چنین نباشد، مسلما عقب مانده و به تعبیری معدوم خواهد شد.
*تمجید از شورای عالی حوزه های علمیه
این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: پرورش ممتازین حوزه های علمیه، برداشت خوب شورای عالی از شرایط امروز جامعه است و باید کلاسهای خاص و اساتید مناسبی را برای این طلاب نخبه در نظر بگیرد.
معظمله ابراز داشتند: در سیره علمای بزرگ همانند محقق اردبیلی آمده است که ایشان دو شاگرد ممتاز داشته و در کنار دروس عمومی، کلاس خصوصی نیز برای آنان برگزار می کردند.
حضرت آیتالله سبحانی افزودند: تفاوت استعداد ایجاب میکند که دروس متفاوت باشد؛ چراکه نباید یک فرد باهوش با یک شاگرد متوسط در کلاسی واحد قرار بگیرند؛ بلکه باید مطابق با استعداد طلاب، کلاسها و برنامههای درسی پیگیری شود.
ایشان تصریح کردند: تمام انسانها به یک استعداد آفریده نشدهاند و هر کس ذوقی دارد که باید بر مبنای آن، رشته خود را انتخاب کند و در این راستا برخی از طلاب ممتاز، قوای عقلانی قویتری دارند که باید برای آنها فلسفه و حکمت تدریس شود و برخی از آنها ذوق فقهی بیشتری دارند که باید به سوی فقه سوق داده شوند و همچنین سایر استعدادهای دیگر.
*تأکید بر جایگزینی روش های روز
این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه باید به سلاحهای روز مجهز شویم، بیان داشتند: باید روش های روز را جایگزین روشهای قدیمی و از کار افتاده کرد و با سلاح روز به تحصیل علوم دینی پرداخت.
معظم له با اشاره به سیره امام صادق(ع) در پرورش شاگرد، اظهار داشتند: در سیره آن حضرت آمده است که ایشان در میان چهار هزار شاگرد، نخبگان را جدا کرده و از آنها در مناظرات علمی استفاده میکردند و حتی حضرت در علوم طبیعی نیز مانند شیمی افرادی را تربیت کرده و تحویل جامعه د اده است.
*توصیه ای به طلاب ممتاز
حضرت آیت الله سبحانی خطاب به طلاب ممتاز ابراز داشتند: طلاب ممتاز باید برای رسیدن به مراحل بالاتر تمام تلاش خود را صرف تحصیل کرده و از انجام فعالیت های جنبی بپرهیزید.
ایشان ادامه دادند: انجام چندین کار در زمان واحد، باعث عدم موفقیت شما در آن کار خواهد شد.
*انتقاد از سیاسی کاری طلاب
این مرجع تقلید با انتقاد از سیاسیکاری برخی طلاب، تاکید کردند: متاسفانه برخی از طلاب، مدرسه را محل بازی های سیاسی خود قرار داده اند؛ در حالی که حوزه محل تحصیل و تهذیب است و آگاهی اجمالی به مسایل سیاسی و کشور کافی است.