یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
بوشهری

مدیر حوزه های علمیه گفت: بنا نیست شیخ انصاری، شیخ مفید، صاحب جواهر و دیگر بزرگان یکی باشند، بلکه می‌توانند تکرار شوند و ما در زمان کنونی نیاز به صاحب جواهرها، شیخ مفیدها و سید مرتضی ها داریم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله حسینی‌بوشهری، پیش از ظهر امروز در آیین اختتامیه دومین المپیاد کشوری حوزه‌، در مجتمع فرهنگی - تربیتی ولایت قم، به تبیین اهمیت تحصیل علم و ضرورت توجه کافی به استعدادها و امکانات الهی پرداخت.

وی با بیان این که براساس روایات، پرحسرت‌ترین افراد در روز قیامت کسانی هستند که امکان کسب علم و دانش برای آنان فراهم بوده، ولی از آن استفاده نکردند و از لحاظ علمی و معنوی به جایی نرسیدند، ابراز داشت: چنین افرادی در روز قیامت شرمنده و سرافکنده هستند و باید تلاش کرد که از توفیق الهی فراگیری علوم اهل بیت(ع) و انتشار آن، نهایت استفاده را ببریم.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به مشکلاتی که علمای گذشته در کسب علم تحمل کردند، خاطرنشان ساخت: وضعیت امروز با گدشته قابل مقایسه نیست، چرا که علما در اوج سختی و فشار درس خواندند، اما طلاب امروز در شرایط بسیار بهتری به تحصیل علم می پردازند.

*چگونه درس بخوانیم؟

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با طرح سئوالی مبنی بر این که اکنون توفیق تحصیل علم و دانش برایمان فراهم شده است، چگونه باید درس بخوانیم؟، گفت: امیرالمومنین‌(ع) در حدیثی می‌فرمایند "عمر انسان کمتر از آن است که هر چه را دوست دارد، دنبال کند، پس باید علومی که دارای اهمیت بیشتری هستند را دنبال کند"، بنابراین طلاب باید متناسب با استعداد و ذوق خود در رشته‌ای که مورد علاقه‌ درس بخوانند.

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه، خطاب به طلاب نخبه، یادآور شد: اگر در یک رشته خاص ادامه تحصیل دهید، در آینده موفق می‌شوید، اما اگر مرتب از این رشته به رشته دیگر بروید و بخواهید همزمان چندین کار را انجام دهید، موفقیت چندانی حاصل نمی‌شود.

*ضرورت راه اندازی مدرسه طلاب نخبه

وی با تاکید بر این‌که باید برای طلاب نخبه سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی خاصی انجام شود، تصریح کرد: برگزاری المپیاد های علمی را به فال نیک می‌گیرم و معتقدیم باید به عنوان یک مدرسه ویژه برای طلاب نخبه تاسیس شود و این مدرسه هر سال از طریق این‌گونه مسابقات افراد نخبه را جذب کند، چرا که مقام معظم رهبری بارها تاکید فرموده اند که باید در دل حوزه، حوزه دیگری ایجاد کرد و طلاب ممتاز و نخبه می‌توانند شروع کننده این کار بزرگ باشند.

آیت الله حسینی بوشهری اضافه کرد: هرچه برای تحقق این مهم سرمایه‌گذاری کنیم، یقینا در آینده نتیجه بهتری می‌گیریم و فردا می‌توانیم روی مدرسه‌ای که از طلاب نخبه تشکیل شده است حساب باز کنیم تا بزرگانی در آن تربیت یابند.

*دسته بندی طالبان علم

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به اهمیت اخلاص و کسب علم و دانش، خاطرنشان ساخت: پیامبر‌(ص) در روایتی می‌فرمایند "افراد به نیت‌های مختلفی به کسب علم و دانش می‌پردازند"، طبق این روایت اگر کسی برای به رخ کشیدن علم خود به دیگران، درس بخواند، جاهل از دنیا می‌رود، کسی که صرفا برای حرف زدن درس بخواند و به آموخته‌هایش عمل نکند، منافق از دنیا می‌رود، اگر کسی برای جدل با دیگران کسب علم کند، فاسق می‌میرد و اگر کسی برای کسب مال درس بخواند، کافر از دنیا خواهد رفت.

وی با بیان این‌که تنها کسی از درس خود سود می‌برد که به خاطر عمل به آن به کسب علم بپردازد، گفت: طبق روایت شریف از پیامبر‌(ص) اگر کسی برای عمل کردن درس بخواند و در کار خود اخلاص داشته باشد، "عارف بالله" از دنیا می‌رود، براین اساس همه باید تلاش کنیم که اگر استعداد و ویژگی خاصی داریم دچار غرور نشویم و متواضع باشیم.

* به شیخ مفیدها و سید مرتضی ها نیاز داریم

آیت‌الله حسینی‌بوشهری در پایان یادآور شد: بنا نیست که شیخ انصاری، شیخ مفید، صاحب جواهر و دیگر بزرگان یکی باشند، بلکه می‌توانند تکرار شوند و ما نیاز به صاحب جواهرها، شیخ مفیدها و سید مرتضی ها داریم و انشاءالله این حرکت پرشتاب با تلاش و جدیت طلاب نخبه تحقق خواهد یافت.

انتهای پیام

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha