شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
رشاد

رییس شورای حوزه علمیه استان تهران، گفت: ما به دلیل عدم ارتباط استاد و طلبه و دوری از سنت‌های اصیل از روش اصیل حوزوی دور شده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین رشاد،رییس شورای حوزه علمیه استان تهران، در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه‌های تهران که در محل مصلای تهران و با حضور جمع زیادی از حوزویان برگزار شد با بیان این مطلب افزود: معاشرت و نَفَس استاد باعث تربیت اخلاقی و علمی شاگردان می‌شود.

تولیت حوزه علمیه امام رضا‌(ع)، ادامه داد: بخش‌های حوزوی که به روش سنتی و منظم اداره می‌شوند هیچ هزینه‌ای در بر ندارند، سیستم که پرهزینه شد ناچاریم به دولت و بودجه متوسل شویم هر چند حوزه خواستگاه نظام بوده و دولت اسلامی موظف به کمک به حوزه است اما باید استقلال حوزه‌های حفظ شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رشاد در خصوص لزوم برگزاری تجمع‌های حوزوی برای احیای حوزه تهران گفت: در حقیقت این تجمع سالانه ویژه اصحاب حوزه و روحانیت است اما  در سطح استان نیازمند تجمع و مرکز هماهنگ‌ کننده هستیم که در آن هم‌اندیشی و تصمیم‌گیریهای لازم برای شئون فرهنگی و اجتماعی پایتخت دخیل باشد.

وی، حوزه تهران را به تعبیر مقام معظم رهبری حوزه ریشه‌دار و پرپیشینه‌ای در جهان شیعه عنوان کرد و اظهار داشت: همه استان‌ها را نمی‌توان با تهران مقایسه کرد هر چند حوزه قم، مشهد، شیراز و اصفهان حوزه‌های بزرگی‌اند اما حوزه پایتخت و ام‌القرای جهان اسلام با سابقه است و از عهد ائمه‌(ع) تا به امروز حوزه ری و همچنین تهران حوزه فعالی بوده است و قطعا از حوزه‌های بزرگ کشور محسوب می‌شود لذا از مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید برای احیای مجدد حوزه تهران استمداد و یاری می‌طلبیم.

رفع مشکلات معنوی تهران با تقویت حوزه علمیه

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: تهران استوانه‌هایی مثل آیات مجتبی تهرانی، خوشوقت،‌حق‌شناس و مجتهدی را از دست  داده و دچار خلا شده است  لذا از فضلای قم و سایر شهرها دعوت می‌کنیم به اداره حوزه شهر ما کمک کنند؛ بحران معنوی که تهران دچار آن است از خلا علمی و معنوی ریشه گرفته و راهکار حل مشکلات آن تقویت حوزه پایتخت است.

جامعه از دین‌فهمی‌های آمیخته با خرافات رنج می‌برد

وی ادامه داد: هویت و عظمت و رونق حوزه‌ تهران باید به چشم آید، امروز دچار پاره‌ای انحرافات مذهبی هستیم، جامعه ما از دین‌فهمی‌های آمیخته با خرافات و عامیانه رنج می‌برد و این به دلیل خلا حضور حوزویان در مجامع و حضور عناصر عامی و فاقد صلاحیت علمی دینی در برخی محافل است به گونه‌ای که حتی مجالس ترحیم که فرصتی برای تبلیغ وعاظ دینی است منبری ندارند و حتی قرآن هم قرائت نمی‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رشاد گفت: دروس عمومی در حوزه‌ها باید قوی فراگرفته شود اما امروز در دنیای تخصص هستیم و طلاب ما باید متخصص بار آیند همه فن حریفی مقدور نیست رشته‌های تخصصی باید توسعه یابد و بدون تخصص امروز طلبه کارآمد نخواهیم داشت.

رییس شورای عالی حوزه‌های استان تهران در پایان گفت: در حوزه‌های قدیم استاد‌محوری، مکتب فکری و کتاب‌محوری حاکم بود اما امروز نظامی به وجود اورده‌ایم که مدیریت‌محور و سازمان محور است نه طلبه و استادمحور! در آن نظام ذی طلبگی محور بود و در نظام امروز ما تعلیم‌محوری و یا حتی کلاس‌های غیرحضوری. که به شدت مخالف این نظام هستیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha