حجت الاسلام والمسلمین سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اینترنت پر سرعت از مسائل مهم رشد تکنولوژی است و ما نمی توانیم در برابر رشد تکنولوژی بایستیم، اظهار کرد: باید از ابزار رشد تکنولوژی نظیر اینترنت پر سرعت، ماهواره ها و موارد دیگر در راستای اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی استفاده بهینه کنیم.
وی با بیان اینکه ضرورت دارد، وزارت ارتباطات برای راه اندازی اینترنت پر سرعت و خدمات مکالمه نسل سوم کنترل جدی داشته باشد، افزود: وزارت ارتباطات باید مصوبه این خدمات را از شورای عالی فضای مجازی دریافت کند، چرا که عدم هماهنگی لازم در این زمینه می تواند صدمات جبران ناپذیری به فرهنگ اسلامی کشور وارد سازد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دو اقدام دیگر در این جهت از سوی وزارت ارتباطات لازم است، تصریح کرد: ابتدا باید بانک ملی اطلاعات که خواسته رهبر معظم انقلاب است ایجاد کند و پس از آن پیوست فرهنگی آن را پیش از راه اندازی سرویس اینترنت پر سرعت و خدمات نسل سوم به شورای عالی فضای مجازی تحویل دهد.
وی با تأکید بر اینکه هیچ یک از این پیش نیاز ها هنوز فراهم نشده است، بیان کرد: انتقاد مراجع تقلید نیز به دلیل فسادی است که ناشی از این مسئله است و این به معنای کنار گذاشتن اینترنت پرسرعت به ویژه در زمینه تحقیق و پژوهش نیست.
خاطر نشان می شود:چند سالی است ورود سیمکارت های نسل سوم و ایجاد مکالمه تصویری در کشور بحث بر انگیز شده است، رایتل نخستین ارایه دهنده سیمکارت نسل سوم در ایران است که در ابتدا قرار بود این خدمات تا پایان اردیبهشت ۹۲ در انحصار این شرکت باشد که البته این انحصار تا پایان شهریور۹۳ تمدید شد.
با این حال در زمستان ۹۱ رییس کمیسیون فرهنگی مجلس از نگرانی اعضای این کمیسیون در مورد رعایت نکردن شئونات اسلامی در مکالمات تصویری رایتل خبر داد و در نهایت سرویس مکالمه تصویری به دلیل آنچه تدوین پیوست فرهنگی اعلام شد از خردادماه ۹۲ قطع شد.
. پس از آن مقرر شد برای ارایه این خدمات پیوست فرهنگی تصویب شود که کار تصویب آنهم بر عهده شورای عالی فضای مجازی گذاشته شد. اما حال تاکنون خبری از این پیوست فرهنگی نیست.
از سوی دیگر وزارت ارتباطات اعلام کرده است به زودی مجوز"خدمات اینترنت پرسرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه " را به اپراتورهای تلفن همراه کشور ارائه خواهد کرد.
این در حالی است که حتی در کشورهای لائیک، ضوابط و سازوکارهای مختلفی برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی کاربران و حفاظت از آنان در برابر آسیبهای این نوع خدمات از جمله دسترسی آسان به مطالب، فیلمها و عکسهای ضد اخلاقی و ضد انسانی، شایعه پراکنی و فتنه انگیزی، تضعیف بنیان خانواده جاسوسی و فروش اطلاعات محرمانه کشور و خانوادهها و امثال آن فراهم شده است، اما در کشور ما هنوز بسیاری از این زیر ساختها فراهم نشده و علیرغم مفاسدی که وجود دارد، امکان نظارت بر آن ممکن نیست.
در این میان حضرت آیت الله مکارم شیرازی طی پاسخ به استفتائی، نظارت شورای عالی فضای مجازی و رعایت اموری که جلوی جنبههای منفی این کار را میگیرد را لازمه فراهم کردن این خدمات دانستند که واکنشهای متفاوتی داشت.