یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت الاسلام محامی

اوضاع کنونی جهان اسلام و چالش های کنونی جوامع آن، حکایت از درگیری ها، حزب گرایی، توطئه ها و خشونت های بسیاری دارد که ریشه آن را تنها در جهل این جوامع می توان یافت.

به گزارش مرکز خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی محامی ، در مراسم آغاز سال تحصیلی 94-93 مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) که در مسجد این مجتمع برگزار گردید، با اشاره به شروع سال تحصیلی در ماه ذی القعده، اظهار کرد: ماه ذی قعده، از ماه های حرام و تعبد بندگان خدا در قالب لباس حج است که حکایت از اهمیت و احترام خاص این ایام نزد خداوند متعال دارد.

وی افزود: همه تلاش دست اندرکاران این مجتمع آن است که زمینه ممکن برای طلاب غیرایرانی این مجتمع فراهم گردد تا با اختیار خود به لباس تعلم و تربیت دینی مزین شوند.

رییس مجتمع آموزش عالی فقه، نقش طلاب غیرایرانی را در حل معضلات کنونی جهان اسلام، بسیار ارزنده دانست و اذعان کرد: اوضاع کنونی جهان اسلام و چالش های کنونی جوامع آن، حکایت از درگیری ها، حزب گرایی، توطئه ها و خشونت های بسیاری دارد که ریشه آن را تنها در جهل این جوامع می توان یافت.

حجت الاسلام المسلمین محامی اضافه نمود: تفقه دین، برنامه ریزی صحیح و صبر در اشاعه دین، وظیفه ای انکارنشدنی بر هر طالب علوم دینی است.

تاکید بیش از هفتصد آیه بر مقام علم

در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین حجتیان، با اشاره به جایگاه علم پروری در قرآن، اظهار کرد: بیش از هفتصد آیه قرآن، تأکید بر مقام عالم و جایگاه علم در میان امت اسلامی دارد و در روایاتی مانند این فرمایش امیرالمؤمنین(ع) "لاشرف کالعلم" نیز تأکید بسیاری بر آن شده است.

وی افزود: علم، تنها درصورتی دارای ارزش می شود که ثمره خود را برای خود عالم و مردم برساند. در غیر این صورت، حتی قرآن نیز عالمی که به جامعه ضرر رساند، را لعن کرده است.

معاون فرهنگی- تربیتی این مجتمع با بیان این که علم، در کنار تربیت نفس بارور می شود، اذعان نمود: امام راحل نیز با تأکید بر اهمیت تربیت در میان طلاب حوزه های علمیه، می فرمایند "اگر حوزه ها همین طور از داشتن مربی اخلاق و جلسات پند و اندرز خالی باشد، محکوم به فنا خواهد بود".

حجت الاسلام والمسلمین حجتیان با اظهار این که تربیت، با اجبار حاصل نمی گردد، اضافه نمود: طرح مربیان اخلاقی، طرح نوینی در حوزه های علمیه است که چند طلبه این مجتمع با سلیقه خود مربی تربیتی خود را از میان استادان مجتمع انتخاب می کنند تا به صورت تئوری و علمی زیر نظر مباحث تربیتی آن استاد قرار گیرند.

وی، با تأکید بر انس طلاب با قرائت قرآن کریم، خاطرنشان کرد: طلاب حوزه های علمیه که سرباز امام زمان(عج) شمرده می شوند، مناسب نیست که از فنون قرائت تجوید بی بهره باشند، از این رو اداره قرآن و حدیث مجتمع در سال تحصیلی کنونی اقدام به برگزاری متنوع علوم و فنون قرآنی نموده است.

معاون فرهنگی- تربیتی جامعه المصطفی، در پایان، با اظهار این که اهمیت آشنایی طلاب با احکام مبتلابه را مورد توجه قرار داد و بیان نمود: در خور طلاب سطوح عالی حوزه علمیه نیست که پاسخگوی احکام مبتلابه مردم نباشند و نتوانند نیاز اطرافیان و مردم جامعه خود را برطرف سازند.

گفتنی است که در پایان این مراسم از طلاب ممتاز سال تحصیلی گذشته، با اهدای لوح تقدیر و هدایی تقدیر گردید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha