شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
مصباح

حوزه/ عضو خبرگان رهبری گفت؛ دنیای اسلام باید از روابط عملی و تقویت روابط دیپلماسی و خودکفایی مسلمانان و بی‌نیازی از دیگر کشورها استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت‌الله مصباح‌یزدی امروز در دیدار جمعی از علما و اندیشمندان اندونزی که در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) برگزار شد به تبیین راهکارهای مقابله دنیای اسلام در مقابله با دشمنان پرداخت.

ایشان  با اشاره به خدمات کشور اندونزی به اسلام گفت: علیرغم این‌که این کشور فاصله زیادی از زادگاه اسلام و خاورمیانه دارد، ولی بزرگترین جمعیت مسلمان را در خود جا داده است و در طی تاریخ پیدایش آن خدمات ارزنده ‌ای برای دین اسلام چه در داخل مرزهای خود و چه در کشورهای همجوار انجام داده است.

درمقابل دشمنان ید واحد باشیم

عضو خبرگان رهبری  افزود: مسلمانان در سراسر دنیا علیرغم فواصل جغرافیایی، اختلافات رژیم سیاسی و حکومتی و اختلافات نژادی و زبانی، همه احساس می‌کنند یک رشته مذهب و دین آنها را به هم پیوند داده و این باعث می‌شود در مقابل دشمنان ید واحدی باشند که در مواقع لزوم در مقابل دشمنان از اسلام دفاع کنند.

دنیای اسلام به هم نزدیک شود

ایشان خاطرنشان ساخت: مبانی فکری و اعتقادی از یک طرف و عوامل همبستگی اجتماعی از طرف دیگر باعث خواهد شد که قدرت آنان در مقابل دشمنان اسلام بیشتر شود و امکان توسعه معارف اسلامی فراهم گردد؛ لذا باید تلاش کرد که احکام و اعتقادات اسلامی و دینی در دنیای اسلام افزون شده و به هم نزدیک گردد.

فاصله های جغرافیایی و زبانی از بین رفته

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) با اشاره به عوامل اختلافی که در میان دنیای اسلام وجود دارد، این اختلافات را به چند دسته تقسیم کرده و افزود: نخستین عوامل اختلافی میان مسلمانان عوامل طبیعی، جغرافیایی، نژادی و زبانی است که امروزه به همت مسلمانان و با پیشرفت تکنولوژی فاصله‌های زمانی و مکانی و تمایزات زبانی، تقریبا از بین رفته و همه مسلمانان می‌توانند به خوبی با هم ارتباط برقرار کنند.

اختلافات جزئی را بزرگ نکنیم

ایشان  اختلافات جزئی و فرعی در بعضی از عقاید و افکار را دومین دسته از عوامل اختلافی میان مسلمانان دانست و تاکید کرد: این گونه اختلافات جزیی و فرعی در دین همیشه وجود داشته است و نمی‌شود انتظار داشت که همه مذاهب و همه مسلمانان برداشت واحدی از دین اسلام که منابع آن مربوط به 1400 سال پیش است داشته باشد؛ بلکه می‌شود این اختلافات جزیی را با تفاهم گفتگو و بدون هر گونه سو استفاده و بزرگ کردن، برطرف کرد.

قبول یک مذهب به معنای رد کردن سایر مذاهب نیست

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به عوامل دیگری در ایجاد اختلاف میان مسلمانان تاکید کرد: بعضی عوامل نیز جود دارند که به خاطر فهم نادرست متون اسلامی به وجود آمده است که تا حد زیادی هم طبیعی است؛ حتی در تاریخ اسلام نیز مشاهده می‌شود در زمان پیامبر‌(ص) مردم از کلام حضرت برداشت‌‌های مختلفی می‌کردند، ما باید تعدد مذاهب را در اسلام به رسمیت بشناسیم و بدانیم قبولی یک مذهب به معنای رد کردن سایر مذاهب نیست؛ بلکه باید تلاش کنیم که افکارمان را به همدیگر نزدیک کنیم.

ضرورت تقویت روابط دیپلماسی دنیای اسلام

ایشان  دربخش دیگری از سخنان خود، راهکارهای تقویت امت اسلامی را بیان کرد و ابراز داشت: امروزه دنیای اسلام باید از روابط عملی و تقویت روابط دیپلماسی و خودکفایی مسلمانان و بی‌نیازی از دیگر کشورها استفاده کنند و تلاش کنند تا نیازهایشان را خود تامین کنند و دست نیاز به سوی دشمنان اسلام دراز نکنند و این خودکفایی وحدت و انسجام باعث تقویت امت اسلامی خواهد شد.

حول محور قرآن با فتنه ها مقابله کنیم

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) با اشاره به چالش‌های فراروی دنیای اسلام خاطرنشان ساخت: امروزه اختلافاتی بین یک عده افراط‌گرای کم عقل و کم فهم و سایر مسلمانان به وجود آمده است که این اختلافات به خاطر جاه‌طلبی، دنیا طلبی و دوری از معارف قرآن است که همه امت اسلام باید با حفظ وحدت و برادری و انسجام خود حول محور قرآن کریم و آموزه‌های مکتب اسلام با این فتنه‌ها مقابله نمایند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha