شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
5

حوزه / همزمان با شب شهادت امام جواد(ع)، مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله آدینه وند با حضور مدیر حوزه های علمیه، نماینده ولی فقیه در استان لرستان، طلاب و روحانیون و مردم قم در مسجد اعظم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین محمود مشایخی در این مراسم با تسلیت شهادت امام جواد(ع)، اظهار داشت: نبی مکرم اسلام(ص) در روایتی فرموده اند: «مَوتُ العالِمِ مُصيبَهٌ لاتُجبَرُ و ثُلمَةٌ لاتُسَدُّ و هُوَ نَجمٌ طـمِسَ، و مَوتُ قَبيلَةٍ أيسَرُ مِن مَوتِ عالِمٍ/ مرگ عالم مصيبتي جبران ناپذير و رخنه اي بسته ناشدني است. او ستاره اي است كه غروب مي كند. مرگ يك قبيله آسان تر از مرگ يك عالم است».

وی اظهار داشت: آیت الله آدینه وند ادیبی قرآنی و عالمی فرزانه بود که شاگردان بسیاری را تربیت نموده و تحویل حوزه های علمیه دادند.

امام جمعه نوشهر ادامه داد: آیت الله آدینه وند در 70 سال پیش لرستان را به مقصد قم به قصد تحصیل ترک کردند و در مدرسه فیضیه حجره ای گرفته و مشغول دروس حوزوی شده و حتی در روزهای تعطیل نیز درس را رها نکرده و به مرور دروس هفته خود می پرداختند.

سخنران مراسم ابراز داشت: ایشان از زمان آیت الله بروجردی استاد صرف و نحو شده و تدریس را آغاز نمودند.

حجت الاسلام والمسلمین مشایخی با بیان این مطلب که برای هرکس ذوق و استعداد خاصی است، ابراز داشت: مرحوم آدینه وند در صرف و نحو بسیار قوی بودند و شاگردان بسیاری تربیت کردند؛ اما نباید از سرآمدی ایشان در دیگر علوم غافل شد؛ چراکه ایشان در علومی همچون فقه، اصول، تاریخ و قرآن نیز تبحر خاصی داشت.

وی افزود: ایشان علاوه بر این که در ادبیات سرآمد بودند، در شعر و شاعری نیز ید طولایی داشته و شعر می سرودند.

امام جمعه نوشهر به موضوع اخلاق و تهذیب نفس مرحوم آدینه وند اشاره و خاطرنشان کرد: ایشان بسیار متواضع بودند؛ به طوری که خانه ای کوچک در کوچه ای باریک و قدیمی در کنار امامزاده ابراهیم (ع)قم داشتند.

این خطیب حوزوی افزود: ایشان اصلا به دنبال پست و مقام نبوده و به مسائل مادی اعتنایی نداشتند.

حجت الاسلام والمسلمین مشایخی با اشاره به علاقه ویژه این ادیب قرآنی به امام راحل(ره)، تصریح کرد: همچنین علاقه ایشان به رهبر معظم انقلاب نیز شهره بوده و با مراجع عظام تقلید همراه بودند.

وی در پایان با اشاره به روایتی از امام سجاد(ع)، اظهار داشت: حضرت در این روایت فرموده اند: «عَالِمٌ یُنْتَفَعُ بِعِلْمِهِ خَیْرٌ مِنْ سَبْعِیْنَ اَلْفَ عَابِد/ عالمی که مردم از علم او بهره بگیرند، از هفتاد هزار عابد بهتر است».

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha