به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین شهیدی، پیش از ظهر امروز در نشست علمی «مراتب قرائت قرآن کریم» با اشاره به این که قرائت قرآن برای خود انسان یا دیگران است، اظهار داشت: قرائت بر اساس سنت استماع، بهتر است بر دیگران خوانده شود.
وی با اشاره به این که قرائت قرآن می تواند آهسته یا بلند باشد، ابراز داشت: حتی زمانی که قرائت قرآن کریم را برای خود می خوانیم بهتر است با صدای بلند باشد، چرا که قرائت با صدای بلند، سستی را از انسان دور می کند و ترویج فرهنگ قرآنی نیز محسوب می شود.
مدیرگروه علوم و فنون قرائات المصطفی با بیان این که تقسیم بندی سرعت قرائت بر اساس کتب قرائت تنظیم شده است، گفت: اگر قرائت همواره با تحقیق، توجه به معنا و تفهیم در آیات باشد، ترتیل می شود.
وی ادامه داد: علمای قرائت می گویند ترتیل رکن اساسی قرائت است و اگر کند باشد، عنوان «تحقیق» دارد و اگر تند باشد «حدر» نام گذاری می شود.
حجت الاسلام والمسلمین شهیدی افزود: هر ترتیلی تحقیق محسوب می شود، چرا که با رعایت قواعد و فصیح صورت گرفته است.
وی با بیان این که ترتیل در قرائت تاکید شده، اما ترتیل در «حدر» رد شده است، ابراز داشت: حدری که در کتب قرائات داریم بدین مفهوم است که از حد ترتیل خارج نشود، چرا که وقتی سرعت افزایش پیدا می کند از اختیار قاری خارج می شود.
مدیرگروه علوم و فنون قرائات در دفاع از قرائت تحدیری، ابراز داشت: قرائت تحدیری برای مرور سریع قرآن توسط حافظان قرآن کاربرد دارد.
حجت الاسلام والمسلمین شهیدی در پاسخ به نظریه دبیرعلمی جلسه مبنی بر اینکه اهل بیت(ع) قرائت تحدیری را رد کرده اند، گفت: منظور اهل بیت(ع) این است که قرائت با شتاب قرآن کریم منطقی نیست، چرا که ممکن است سبک شمرده شود.
مدیرگروه علوم و فنون قرائات المصطفی با بیان اینکه طبق متون قرائت ترتیلی بر تحدیری برتری دارد، ابراز داشت: همواره بر قرائت ترتیل سفارش شده، اما قرائت تحدیری نیز اجازه داده شده است.
انتهای پیام/313 /33