پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 338223
۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۷
دست دوستی

حوزه/ دوست عاقل برعلم انسان می افزاید و او را از لغزش ها نجات می دهد، اما دوست نادان و جاهل، نه تنها نفعی ندارد، بلکه با گفتار و کردار خود مایه دردسر و سرافکندگی می شود.

حجت الاسلام سيد مرتضي شيرازي، عضو جامعه روحانیت شیراز در گفتگو با خبرگزاري «حوزه» در شيراز، با تاکید بر ضرورت دقت جوانان در انتخاب دوست، بيان كرد: از نظر اسلام، یکی از ویژگی های دوست خوب، داشتن عقل و خرد و بکار بستن آن در امور مختلف است، چنین دوستی، مشاوری مطمئن و تکیه گاهی قابل اعتماد است که انسان را از خطا و اشتباه بازمی دارد .

وی ادامه داد: در روایات متعدد بر هم‏ نشینی با دوستان خردمند تأکید شده است. امام علی (ع ) می‏فرمایند «هم نشینی با دوست خردمند، حیات بخشِ جان و روح است».

این استاد حوزه تصریح کرد: دوست عاقل برعلم انسان می افزاید و او را از لغزش ها نجات می دهد، اما در مقابل، دوست نادان و جاهل، نه تنها نفعی ندارد، بلکه با گفتار و کردار خود مایه دردسر و سرافکندگی می شود.

حجت الاسلام شيرازي در رابطه با انواع دوستي ها، گفت: پیوندهای رفاقتی که در دنیا بر محور معنویت شکل می‏گیرد، در قیامت مشکلی ایجاد نمی‏کند، بلکه باقی می‏ماند و بعد هم کارساز است. کارسازی‏ آن نیز مسأله شفاعت و دستگیری است. در روایات آمده است که مؤمنین، دیگران را شفاعت می‏کنند.

عضو جامعه روحانيت شيراز اضافه كرد: در رفاقت و دوستی ممکن است یکی از طرفین قصد مادی داشته باشد و طرف دیگر معنوی. این رفاقت در دنیا باقی نمی‏ماند که بخواهد به قیامت برسد. این‏ گونه دوستان به جایی می‏رسند که نمی‏توانند ادامه دهند و رفاقتشان را به هم می‏زنند.

وي با تاکید بر این که رفاقتی پایدار خواهد بود که بر محور خداپرستی و معنویت بنا شده باشد، افزود:رفاقت نقش سازندگی‏ در انسان دارد، لذا باید محور محبّت خدا باشد.

حجت الاسلام شیرازی در پایان تاکید كرد: رفاقت‏ها باید برای خدا باشد و در غیر این صورت، انسان باید رابطه‌ دوستی و رفاقت را قطع کند. این مسئله یعنی همان معیاری که روایات به دست ما معرفی کرده اند "الحبُّ فی الله و البغضُ فی الله".

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha