حجت الاسلام سید جواد شریعتی، روحانی مسجد چهارده معصوم(ع) روستای دارافشان پیر بکران از توابع اصفهان در گفت وگو باخبرنگار «حوزه» در اصفهان اظهار کرد: 5 هدف مهم برای برپایی جلسات عزاداری در ماه محرم وجود دارد که هدف اول "فیض گرفتن از ساحت مقدس امام حسین(ع)" است.
وی افزود: شیعیان ارادت و محبت قلبی نسبت به امام حسین(ع) دارند؛ به طوری که پیغمبر فرمودند: برای شهادت امام حسین(ع) یک حرارت و آتشی در قلب های مومنین قرار میگیرد که هیچ وقت سرد نمیشود.
مبلغ مسجد چهارده معصوم روستای دارافشان پیر بکران ادامه داد: ممکن است اشخاصی در طول سال در برنامه های مسجد شرکت نکنند، اما در این ایام به احترام امام حسین(ع) در برنامه ها شرکت میکنند.
حجت الاسلام شریعتی برگزاری مراسم عزادری امام حسین(ع) را ضامن بهشتی شدن دانست و گفت: در این جلسات میتوان ره صد ساله را بپیمایم، همان طور که حضرت محمد(ص) فرمودند هر کس بر حسین(ع) گریه کند و یا خود به حالت گریه در آورد بهشت بر او واجب میشود، لذا با توسل و فیض گرفتن از آن ساحت مقدس میتوان بهشت را بر خودمان ضمانت کنیم.
وی هدف دوم را "تعظیم شعائر" دانست و ادامه داد: همه مراجع در استفتائات خود معتقد هستند که برگزاری مجالس عزای حسینی از اعظم شعائر است.
این مبلغ دینی ادامه داد: شعائر به معنی نشانههای خدا است و قیام امام حسین(ع) از عظیمترین این نشانهها است؛ زیرا امام(ع) با گذشتن از همه چیز، دین خدا را زنده کرد.
وی تصریح کرد: علامه حلی میفرمایند:امام حسین(ع) همه چیز خود را برای خدا داد و خداوند هم همه چیز خود را در اختیار امام حسین(ع) قرار داده است، آنقدر که گل سر عزادار ایشان هم معجزه میکند.
حجت الاسلام شریعتی افزود: مرحوم آیت الله بروجردی فرمودند "زمانی به دلیل شکستن عینکم نمیتوانستم مطالعه کنم و بیرون از خانه بروم در روز تاسوعا دسته عزادری به درب منزل ما آمد و من برای استقبال به جلو درب خانه رفتنه و قدری از گل روی سر جوانکی که عزادار امام حسین(ع) بود را به پشت چشمانم مالیدم ، پس از آن دیگر ضعف چشم نداشتم و احتیاجی نیز به عینک نداشتم.
وی، هدف سوم را "زنده نگه داشتن حادثه کربلا" دانست و اذعان کرد: در سیره ائمه معصوم(ع) مرسوم است که امامان ما به این امر اهمیت میدادند و یاد و خاطره امام حسین(ع) را زنده نگه میداشتند؛ به طوری که مجلسی برگزار میکردند و به شعرا تحفه میدادند تا در وصف حادثه کربلا سخن بگویند تا یاد خاطره عاشورا در دل مردم زنده نگه داشته شود.
این مبلغ حوزوی، چهارمین هدف را "سنخیت و نزدیک شدن به امام حسین(ع)" دانست و گفت: اگر سخنی در مجالس امام حسین(ع) گفته شود، باید یک قدم به اهداف ایشان نزدیکتر شد. امام حسین(ع) اهل نماز جماعت، صداقت، در پی مکارم اخلاق بود و ما هم باید چنین باشیم و زندگیمان را رنگ دین اسلام کنیم.
حجت الاسلام شریعتی در بیان پنجمین هدف گفت: "کسب معرفت نسبت به امام حسین(ع)" پنجمین هدف است، تا شناخت به امام حسین (ع) پیدا کنیم، باید امام را زیارت کنیم تا شناخت به ایشان پیدا کنیم و امام را واجباطاعه بدانیم.
وی تصریح کرد: در واقعه عاشورا یاران امام حسین(ع) شور و شعور داشتند، در شور آنها همین بس که برای شهادت مشتاق بودند.انتهای پیام/