شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
l

حوزه/ مدیرجامعة آل البیت العالمیه گفت: با تمام توان و بنیه علمی که داریم معارف اسلام و اهل بیت(ع) را به طلاب و فرزانگان 48 کشور از 5قاره جهان تعلیم داده و آن را منتشرمی کنیم.

حجت السلام شیخ غازی عبدالحسن، روز شنبه در جمع خبرنگاران در قم با اشاره به فعالیت‌های یکساله این مرکز آموزشی اظهارداشت: این مرکز با بکارگیری دو شیوه آموزشی آکادمیک و سنتی حوزه‌های علمیه توانسته طی یک دهه فعالیت خود گام‌های موثری در تبلیغ، ترویج و گسترش معارف اسلام ناب بردارد.

وی با قدردانی از پوشش برنامه‌های این مرکز در رسانه‌های خبری به ویژه خبرگزاری رسمی «حوزه» افزود: جامعه آل البیت(ع) به استثنای مسائل آموزشی از نظر سیستم مدیریتی و برنامه ریزی در ابعاد مختلف جذب و پذیرش، عمرانی، رفاهی، خدماتی و ... کاملا مستقل از جامعة المصطفی اداره می‌شود.

در ادامه این نشست خبری، معاون آموزشی جامعه آل البیت ضمن تشریح ساختار آموزشی این مرکز علمی گفت: این مرکز آموزشی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا که امسال موفق به پذیرش 9 دانشجو گردید، فعالیت چشمگیری را در پرورش و تربیت طلاب خارجی مقیم قم دارد.

دکتر حمیدرضا قلی زاده افزود: این مرکز مدت چهار سال است به شیوه دکترای حوزوی که مربوط به طلاب سطح چهار می‌باشد فعالیت جدّی آموزش را با 23 طلبه در رشته‌های فقه و اصول همچنین فقه و معارف اسلامی با 4گرایش آغاز نموده است.

 وی شیوه پذیرش در این مرکز علمی را به دو سبک تقسیم کرد و گفت: در شیوه نخست طی فراخوان از ممتازین جامعة المصطفی دعوت بعمل می‌آید و پس از گذراندن مراحل گزینش درون سازمانی جامعه، این دانش پژوهان وارد سیستم آموزشی می‌شوند.

قلی زاده، شیوه دوم پذیرش دانش پژوه در این مرکز را مراجعه علاقه مندان به سایت جامعة آل البیت(ع) اعلام کرد و افزود: در این شیوه افرادی که شرایط درج شده در این مرکز را داشته باشند می‌توانند ضمن ثبت نام و گرفتن پذیرش مراحل پیش رو را پشت سر گذاشته و وارد سیستم آموزشی شوند.

 معاون آموزشی جامعه آل البیت تصریح کرد: مهمترین خصوصیت طلاب این مرکز عرب زبان بودن آنان است و این مرکز جز در موارد خاص که محقق بسیار شایسته و ممتاز باشد از پذیرش کسانی که مسلط به زبان عربی نباشند صرف نظر می‌کند.

وی بیشترین دانش پژوهان این مرکز علمی را از کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان، کویت، بحرین، امارات همچنین عراق، کشورهای مختلف قاره آفریقا و برخی کشورهای اروپایی برشمرد.

قلی زاده ادامه داد: این مرکز علمی برای این که همه دانش پژوهان به صورت یک دست آموزش ببیند برای کسانی که مشکل زبان داشته باشند، یک دوره آموزشی زبان عربی در بدو ورود به جامعه برگزار می‌کنند تا از نعمت آموزشی یکسانی برخوردار باشند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به رشته‌های مقاطع مختلف اشاره کرد و گفت: مقطع کارشناسی این مرکز علمی سه رشته "فقه و معارف اسلامی"، "علوم قرآن و حدیث" و "کلام اسلامی" تدریس می‌شود.

معاون آموزشی جامعه آل البیت با اشاره به اینکه سطح سه این مجموعه آموزشی معادل با مقطع کارشناسی ارشد است، افزود: در کارشناسی ارشد "فقه معارف اسلامی با چهار گرایش" مورد تدریس قرار می‌گیرد.

 وی خاطرنشان کرد: در مقطع دکترا آکادمیک "فقه و معارف با چهار گرایش" و در سطح چهار حوزوی نیز "رشته فقه و اصول" تدریس می‌شود.

قلی زاده با بیان این که شیوه تحصیلی جامعه آل‌البیت (ع) ترمی واحدی است، عنوان کرد: البته در سطح سه و چهار تدریس به صورت سالی واحدی انجام می‌‌شود.

وی ادامه داد: نظام تحصیلی این جامعه در هیچ مرکز علمی عربی نیست و دوره جذب آل‌البیت(ع) از طلاب برجسته جامعه المصطفی در کشورهای مختلف انجام می‌شود.

گزینش طلاب مهمترین دغدغه معاونت فرهنگی جامعه آل البیت(ع)

در ادامه این نشست خبری، معاون فرهنگی جامعه آل البیت(ع) با اشاره به نحوه و نوع پذیرش طلاب علوم دینی توسط این جامعه گفت: پذیرش و نحو گزینش طلاب مهمترین دغدغه معاونت فرهنگی جامعه آل البیت(ع) می‌باشد که ما در مرحله اول وضعیت فعلی طلبه را بدقت کاوش کرده و در صورت پذیرش، نگاه فرهنگی و تربیتی را در طول سال تحصیلی نسبت به طلاب خود خواهیم داشت.

مجید هدایت شده افزود: معاونت فرهنگی در طول چهار سال (دوران تحصیل طلاب) هر ساله توان علمی طلاب خود را در 40 آیتم در حوزه‌های مختلف تربیتی، فرهنگی، اخلاقی و مباحث قرآنی مورد سنجش قرار می‌دهد، به طوری که در حال حاضر 22 حافظ کل قرآن در این مرکز مشغول به تحصیل هستند.

وی به انجام سفرهای تبلیغی مبلغین اشاره کرد و گفت: پیگیری‌های فرهنگی و تبلیغی طلاب یکی دیگراز وظایف این معاونت می‌باشد بطوریکه امسال در دو گروه 170 نفری و 120 نفری در ایام ماه رمضان و محرم از نخبگان این جامعه به کشورهای خود برای تبلیغ امور دینی اعزام شدند.

سپس معاون اداری جامعه آل البیت (ع) به ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های این معاونت پرداخت و افزود: این معاونت موظف به آماده سازی عقبه خدمت رسانی به سایر معاونت‌های جامعه را دارد و فعالیت‌های خود را در 7 بخش برنامه ریزی کرده است.

حسن انصاری ادامه داد:" امور اداری کارکنان"،" امور خدمت به طلاب"، "امور اداری داخلی"، "خدمات رسانی"،" پشتیبانی"، "خوابگاه" و "دبیرخانه" از جمله عمده وظایف این معاونت می‌باشند.

در ادامه این نشست خبری، معاون ارتباطات و روابط عمومی جامعه آل البیت در توضیحاتی، اظهارداشت: این معاونت در راستای خدمت به معاونت‌های دیگر جامعه نقش فعالی را ایفا کرده است.

حجت الاسلام سید ابراهیم الشخص ادامه داد: چاپ پوستر و بنرهای مناسبتی به زبان‌های مختلف، فیلمبرداری از مراسم‌های جامعه و آرشیو همچنین ارتباطات درون سازمانی از جمله وظایف این معاونت می‌باشند.

وی ارتباطات برون سازمانی را مربوط به دفتر ریاست جامعه عنوان کرد و افزود: در بخش مکاتبات و تعاملات جامعه با مراکز بیرونی کلیه موارد بر عهده دفتر ریاست جامعه می‌باشد.

در پایان این نشست خبری، مسئول دفتر رئیس جامعه آل بیت(ع) گزارشی از فعالیت‌های این حوزه ارائه کرد.

محسن انصاری گفت: پیگیری امور مربوط به مراکز متعدد و امور جاری جامعه توسط این بخش از جامعه آل البیت(ع) انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به ساخت ساختمان جدید جامعة ال آلبیت(ع) افزود: این ساختمان جدید در مساحتی بالغ بر 2450متر مربع و در 12 طبقه در حال ساخت می‌باشد.

انصاری بیان داشت: این ساختمان جدید که در حال حاضر 8 طبقه آن در حال تکمیل شدن می‌باشد دارای 80 مدرس،سالن آمفی تائتر مجهز، نمازخانه، سلف سرویس می‌باشد که در حد توان در صدد رعایت استانداردهای موجود در آن هستیم که امید است در ماههای آینده بخش از آن به بهره برداری برسد.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha