شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
همایی - مرکز تحقیقات حکومت اسلامی

حوزه/ مدیر طرح جامع کتاب شناسی حکومت اسلامی گفت: در بخش‌های بعدی کتاب شناسی، منابع حکومت اسلامی در کشورهای اسلامی و غیراسلامی به همراه چکیده، فهرست مطالب و متون کتاب ها گردآوری شود.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، مهندس همایی امروز در آیین رونمایی از طرح جامع کتاب شناسی حکومت اسلامی با اشاره به این‌که اجرای این طرح در سال 92 آغاز شد،  و با بیان این‌که بدون کتاب شناسی نمی توان پژوهش جامع و کاملی داشت، بیان داشت : به دلیل عدم اطلاع رسانی صحیح، پژوهش های تکراری بسیاری در حوزه و دانشگاه صورت گرفته است.  

مدیر طرح جامع کتاب شناسی حکومت اسلامی به ضرورت و اهمیت کتاب شناسی حکومت اسلامی اشاره کرد و گفت: معرفی میراث عظیم مسلمانان در زمینه حکومت اسلامی، معرفی آثار به دنیای غیر مسلمان، ترسیم نقشه علمی حوزه حکومت اسلامی، پرهیز از انجام پژوهش‌های تکراری، غنی سازی منابع پژوهشی و یافتن کمبودهای پژوهشی از دلایل اهمیت ضرورت کتاب شناسی حکومت اسلامی است. 

همایی تصریح کرد: مؤسساتی در گذشته، طرح کتاب شناسی را انجام داده بودند؛ اما مشکلاتی نظیر عدم جامعیت، تمرکز بر روی یک کتاب، روزآمد نبودن، محدود بودن منابع، موضوعات و امکانات جستجو، عدم درختواره‌ای بودن موضوعی، غیرصحیح بودن اطلاعات کتاب‌شناسی و عدم دسترسی از طریق وب را داشتند.

وی در ادامه با اشاره به نقاط قوت طرح جامع کتاب شناسی حکومت اسلامی، اظهار داشت: تدوین نظام موضوعی برای حکومت اسلامی، تدوین واژگان کلیدی برای جستجوی منابع، جامعیت در گردآوری منابع اعم از کتاب مقاله پایان نامه، استفاده همزمان از کارشناسان ارشد کتاب شناسی و علوم سیاسی برای گردآوری اطلاعات، امکان اتصال جستجو و گزارش‌گیری از طریق اینترنت، روزآمد بودن و امکان به روزرسانی بدون نیاز به تغییرات اساسی، عدم جهت گیری در انتخاب منابع، داشتن اطلاعات کامل کتاب شناسی و چکیده منابع از نقاط قوت این طرح می باشد.

مدیر طرح جامع کتاب شناسی حکومت اسلامی با اشاره به موضوعات تدوین شده طرح جامع کتاب شناسی حکومت اسلامی، ابراز داشت: کلیات موضوعات انقلاب اسلامی شامل رهبری و رهبران جمهوری اسلامی، آزادی در اسلام، عدالت، مجلس خبرگان، قانون اساسی، فقه سیاسی، ولایت فقیه، امر به معروف و نهی از منکر، بیداری اسلامی، روحانیت، شوراها، شورای نگهبان و مجمع تشخیص صلحت نظام ، اسلام سیاسی، اخلاق اسلامی و حکم حکومتی از موضوعات مطرح شده می باشند.

وی در پایان با بیان اینکه بیش از 8 هزار ساعت نفر برای تدوین طرح جامع کتاب شناسی وقت صرف شده، خاطرنشان کرد: امیدواریم در بخش‌های بعدی کتاب شناسی، منابع حکومت اسلامی در کشورهای اسلامی و غیراسلامی به همراه چکیده، فهرست مطالب و متون کتاب ها گردآوری شود.

انتهای پیام/313/33

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha