یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
خبر گزاری حوزه

حوزه/ مردم با هر دین و مذهبی که دارند، باید برای خلع سلاح گروه های افراطی آماده شوند و به تصویر کشیدن اثر افراطی گری برای مسئولان و تصمیم گیری آنها برای مقابله با این مسئله است.

به گزارش خبرگزاری«حوزه» سومین نشست علمی همایش حکومت علوی نگاهی پس از 14قرن، با عنوان "حکومت علوی و تندروی" صبح امروز در دانشگاه مفید با حضور اندیشمندان بزرگ داخلی و خارجی از کشورهای روسیه، تونس و عراق برگزار شد.

براساس این گزارش: هیئت رئیسه این نشست را  حجت الاسلام والمسلمین  زمانی، حجت الاسلام و المسلمین حسن موحدی ساوجی، مولوی اسحاق مدنی و دکتر هاشم قریسه برعهده داشتند.

در ابتدای این مراسم ابراهیم صالحی به ارائه مقاله خود با عنوان "راهکارهای امیرمومنان در مبارزه با افراطی گری" پرداخت و بیان داشت: حضرت علی(ع) در مقابل افراطی گران ابتدا مدارا و در نهایت به مبارزه می پرداختند.

وی در ارتباط با خوارج گفت: آنها از ابتدای حکومت اسلامی به وجود آمدند و هم اکنون نیز با عنوان هایی همچون "داعش" حضور دارند.

پژوهشگر دانشگاه خاطرنشان کرد: از نظر خوارج صرف اسلام کافی نیست و معتقدند که مسلمان باید کل اسلام را بشناسد و از گناه دوری کند و تدبر در حلال یا حرام بودن یک دانه خرما از حساسیت های آنها و از سویی پاره کردن یک زن مسلمان بدون هیچ دلیلی از اقدامات آنهاست.

وی با اشاره به اینکه گروه خوارج در جنگ صفین و با پیش کشیدن ماجرای حکمیت از گروه طرفداران حضرت علی خارج شدند، افزود: در بررسی های تاریخی باید علت دو مسئله تشکیل این گروه در زمان حکومت حضرت علی(ع) را و چرایی نبود آن در زمان ها و مکان های دیگر همچون سرزمین شام را بررسی کرد.

صالحی گفت: قراء در زمان پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) بیشترین مخالفت را داشتند و طبق روایتی آنها تنها به ظواهر قرآن توجه کرده و هیچ توجهی به واقعیت قرآن نداشتند و قاریان عراق با اندیشه های اشعری گری بیشترین حرکت را در این زمینه داشتند.

وی با اشاره به برخوردهای حضرت علی(ع) با گروه های افراطی گفت: امیرالمومنین(ع) در ابتدا با آنها مدارا، سپس مذاکره و در مرحله نهایی مجبور به مبارزه با آنها شدند.

این مدرس دانشگاه در نتیجه گیری نهایی مقاله خود اظهار داشت: مردم با هر دین و مذهبی که دارند باید برای خلع سلاح این گروه آماده شوند و به تصویر کشیدن اثر افراطی گری برای مسئولان و تصمیم گیری آنها برای مقابله با این مسئله است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha